Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Покупка на витара 95г 2.0 6V Опасения

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Покупка на витара 95г 2.0 6V Опасения

Привет, след 4 години търкаляне на един сивик по родните пътища, реших да мина на 4х4.
    Намерих една витарка в културно състояние 95г.
    Покарах я , и забелязах няколко неща от които не знам да се притеснявам ли или са характерни за колата. Изчетох из форума разни неща, така че не ме съдете , че не съм ползвал търсачката - Ползвах я !

1) педалите - газ , съединител, спирачка - бяха прекалено меки и супер чуствиетелни, преди години на клиото на баща ми станаха такива - и в последствие му се скапа съединителя и спирачните помпи заминаха малко по-късно, тук нз дали това да ме притеснява
    2) колата за 2.0 136 ми се стори някак тромава - ускорява плавно ноо много шумно при 2000-3000 оборота - в сравнение с моята е мъртвец.
    3) като я запаля пуши http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=53706 проблемът предполагам е същия
    , но като позагрее малко се оправя и няма пушек и миризма на бензин, но в началото си хвърля облаци както е описал човекът
    4) Като запали на студено ГЛЪХНЕ - и държи много ниски обороти около 1500, като загрее порблема изчезва - това с глъхненето се получава като подам газ- оборотите падат, като загрее вече всичко е нормално. Човека каза че я е водил на елкон и са му казали че е от някакъв датчик - намира се зад двигателя в кръгла кутиика , погледнато от дясно с-у мотора. Моята хонда правеше така, след смяна на свещи, после я закарах в сервиз и източина няколко литра нафта ?!
    Лампата енжин чек или нещо подобно светеше !
    Колата по думите на човека не е палена и карана от доста време, от аускуха на студено след запалването прокапваше малко водица, но и моята сега капе - или е конденз или... нз е нещо свързано с по-горе

Окачването на витарката беше 6+, покарах я, нямаше похлопване и потропване, допадна ми.

Като цяло колата се продава за 3600- мисля че до 3300 ще мога да я спазаря, проблемите по-горе според вас , ако могат така да се нарекът , да ме притесняват ли или не, смятам да налея макс 400-500 лв след покупката, и после да си я карам поживо по здраво.
    Тези пари заслужават ли си за тази каручка )
    поздрави и се извинявам ако на някого съм досадил с тъпите си въпроси, просто след прочитането ми се иска, някой Live да си каже мнението, а и 4х4 не съм карал до сега , допадна ми много впрочем

От: Покупка на витара 95г 2.0 6V Опасения

Гледай внимателно за ръжда. Този двигател е много здрав, ако е експлоатиран грижливо, евентуален ремонт излиза солен. Нестабилните обороти и светещият чек-енджин не са добър знак, нека я види компетентен човек. Не се връзвай на думите на продавача, че проблема е един датчик за 5 лева. Има ли АГУ? Казваш, че искаш да караш 4х4- предполагам знаеш, че тази Витара е парт-тайм и 4х4 се включва при нужда. Относно динамиката-няма как да очакваш джип да ускорява и да е тих като лека кола, нормално е. Цената е подозрително ниска, ако не е англичанка.
    Животът е харизан кон според мен...

Теди

Коментар

Първоначално публикуван от avzdrav Преглед на мнение
      Гледай внимателно за ръжда. Този двигател е много здрав, ако е експлоатиран грижливо, евентуален ремонт излиза солен. Нестабилните обороти и светещият чек-енджин не са добър знак, нека я види компетентен човек. Не се връзвай на думите на продавача, че проблема е един датчик за 5 лева. Има ли АГУ? Казваш, че искаш да караш 4х4- предполагам знаеш, че тази Витара е парт-тайм и 4х4 се включва при нужда. Относно динамиката-няма как да очакваш джип да ускорява и да е тих като лека кола, нормално е. Цената е подозрително ниска, ако не е англичанка.
      Ръжда няма никъде, огледах внимателно, окачването е 6+ и до там се изчерпвам с обшата си техническа култура, колата е имала газов инжекцион, който е бил свален, лява дирекция, знам че витарата не е с пълноценно 4х4, хареса ми защото е 5 врати и е висока, ще я карам предимно зимно време в града и в покрайнините, работя извън града и зимата е ад ако трябва да стигна до работа, няма градски транспорт до там, мисля че за градско и зимно каране витарата ще ми пасне.

Мога да понеса ремонт на двигателя до 600лв макс, за момента, при положение че това ще и реши проблема с пушека и оборотите. Притесняваме дали не е прегрявала и дали гори масло, за жалост няма как да я взема да я карам известно време за да имам по-подробни наблюдения.

От варна съм и ако ми препоръчате сервиз където да я закарам да и хвърлят едно и да кажат дали е пътник или има спасение за нея - в рамките на 600те лева бюджет за ремонт, ще съм благодарен.

До сега не съм карал джипка, още по-малко с такъв мотор, не знам какво да очаквам, и какво да гледам, на пръв поглед сякаш мога да преглътна тези и косури, стига да са поправими

Коментар

То непоправими неща няма,всичко се прави,вапроса е с колко пари.Слушаи да ни и трака веригата че е скъпичка.Аз имам такава витара и да ти кажа чесно съм много доволен.Използвам я всекидневно и за лек офролт,и няма ядове.
        SUZUKI VITARA V6
        HONDA CBR 919RR
        MERCEDES ML
        MAN TGA D2O COMANREIL 18-430

Коментар

Мен пушенето ме притеснява. Зависи как пуши. Ако е син-лошо. Но ако е бял и след като загрее изчезва е що годе нормално. Отвърти й свещите и ще си изпее всичко, а можеш да пипнеш ауспуха с ръка и после да я помиришеш. Не трябва да мирише на масло. Дано съм ти бил поне малко полезен.

Коментар

хмм това с веригата ме замисли, чува се тракане , и е равномерно е, сякаш нещо почуква някъде, до колкото изчетох веригата не е една а няколко, за кяо говорим и за какви суми става дума, в крайна сметка намерих през познат човек , който ще я гледа в неговия сервиз и ще споделя резултата, като я видя пак ще я огледам по-обстойно, а за поправимите неща, съм склонен да дам пари в рамките на разумното

Коментар

http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=135941 една интересна тема, колегата wolf22 описва същите симптоми, има лъч надежда.
              А ремонт на
              маслените сегменти - евентуална цифра ? смяна на гарнитура и шлайф на глава, смяна на клапаните, колко излиза по груби сметки
              Това май-са лошите сценарии

Коментар

Не съм запознат с мотора. Но сигурно е ангренажна верига, която има един успокоител. Трябва да се погледне. Да не тропа от клапаните и да трябва да се регулират. Колега, вземете му измерете компресията, чe e важна. Ако е ниска, налейте 20 грама масло в цилиндрите. Ако се вдигне-сегменти, ако не- клапани. Ако са клапани, ще киха в карборатора или ауспуха. Поздрави!

Коментар

Ако двигателят е по-шумен от новите коли, но няма тракания е нормално. Все пак е 95г особенно, ако е каран градско, кондензът е съсипал ауспуха.

Коментар

След първия оглед, глъхненето и пушека ме отказаха да я гледам по-обстойно, но пустите бръмбари в главата....
                    Днеска имаше 2ри оглед, взех си с мен човек който да се произнесе. Маслото беше ок, нито черно , нито миризливо, без примеси и абразив.
                    Както по-горе беше написано, проверих пак от ауспуха какво излиза и на какво мирише, пушека категорично си е сив, и не мирише на масло, като я насиля до към 4000-4500 оборота си припушва, свещи не успях да гледам, тракането което съм чул днес се уверих че си е от веригата, смисъл може би съм си въобразявал за почукването, мотора работи стегнато и равномерно, оборотите ми се сториха стабилни.
                    Отбих 400 лв от цената, колата има регистрация и 2 чифта гуми -зимни и летни. Мисля че риска е премерен.

В петък я изповядваме при нотариус след което като и се нарадвам ще я заведа при специалисти и ще споделя какво излязло.
                    Ще съм благодарен ако някой може да ме насочи към сервиз/майстор във Варна
                    поздрави

Коментар

Това, че си взел някой, който разбира, е прекрасно. За съжаление нито познавам Варна, нито някога съм стъпвал. Сега остава да стискам палци за Петък. Поздрави!
                      Последно редактирано от venkabg; 28-11-13, 07:43. Причина: Недоглеждане

Коментар

Помисли пак дали си струва. По това което пишеш ми намирисва поне на 1000 за ГИ и още поне толкова за ремонти по мотора, а може и доста повече с тоя 6-так. Разбирам, че си я спазарил за 3200.

Добре де, за 5200 толкова ли няма някоя кукла готова и направена на газ? Та само ще си късаш нервите.

Решението си е твое, но все пак помисли. Парите ги даваш само веднъж, връщане няма!
                        Последно редактирано от bullet_pk; 28-11-13, 14:25.
                        Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

От близо един месец съм с такава витарка(италиянка) карам я само градско и с обикновенна гас мотора е малко шумен като като динамика ми харесва особенно над 4000оборота малко по пъргава е от 16в 97к.с но пък и понагорява повече за сега оплаквания нямам освен че немога да я настроя да ми гори по малко от 15-19гас (но я карам почти само студена) а и виското ми неработи.
                          Сузуки Витара ДБ 2.0 H20A малко повдигната и гуми каквито има в сервиза.
                          КтМ 525еxc ендуро. +Нисан ТВ42Е Тел:0 осем 99 нула 44 35две.

Коментар

Извинявам се ако спамя темата, но да попитам за шума от двигателя, по принцип дали трябва да се смени целия кит или само този обтегач или каквото е там?
                            Сузуки Гранд Витара 2.5 V6

Коментар

Чукането може да е от повдигачи на клапани.Те са хидравлични. Може да пробващ добавка.Вериги дрънкат метално,но не е лошо да смениш обтегач.Аз моя го ремонтирах.
                              Сузуки Витара ДБ 2.0 H20A

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X