Обява

Свий
Няма добавени обяви.

въпрос за двигателите на Сузуки

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• въпрос за двигателите на Сузуки

взех едно сузуки самурай със двигател от суифт 1300куб. 16клапана. ама ме е шубе да си го вкарам в БГ за да не ме разковат на митницата. в документите са си оригиналните киловати а в германия в талона няма номер на двигателя. та въпроса ми е по номера на двигателя излизат ли и данни за конските сили или само за кубатурата? защото колата е за инвалид а там има едно ограничение до 100 к.с. то господ го знае колко коня е сега тоя двигател от суифта щот е направен с карбуратор. та помогнете с информация и съвети.
    всяка помощ е добре дошла и ще бъде оценена
    благодаря ви.
    висете отпуснато

Не сам спец, та не можеш много да ми вярваш, но това което си спомням е, че се гледа кубатурата и по нея ти се начислява далжимото. за 100 коня май е около 2000 лв. Не ми се вярва по номера на двигатея да излизат конете, по-скоро само кубатура...
    Дано някой светнат види да напише как си баш по бумагите...

сполай ти!

Коментар

Егати! Глей кво станА тука:
      http://auto.mitnica.com/
      Инвалидните са горе в ляво.
      Хи-хи, написах "митнически калкулатор автомобили", даже без кавичките, и Гугъла ора 0,42 секунди)))))))))) Поне една файда от компютрите ...))

Коментар

по номера на шасито излиза обикновенно и номера на двигателя и другите отличителни белези на автомобила, като модел, година на производство, калс оборудване, цвят, брой врати, както и мощност и тегло

ако искаш да го вкараш си намери митничар и .... това се знае

ако не ти се дават пари свали му двигателя и си го докарай на части, после тук един технотест и си готов
        drive alive

Коментар

ами мерси

бе идеята ми е номера на двигателя к'ва информация дава.номера на шасито не дава номера на двигателя,ако е така е в редки случаи.като вкарат номера на двигателя излизат ли конските сили? май няма логика да излизат,ама...
          т'ва ми е мъката.
          висете отпуснато

Коментар

определено има някакъв начин, по който се определят конски сили на двигател свален от колата, защото като внасяш само двигател пак има мита според конските сили, ама нямам идея как точно ги определят
            drive alive

Коментар

т'ва ми е интересното

щот се чудя нали тоя мотор си го има и без 16клапана и си е слаб.ама дали са едни и същи числата по мотора или...
              абе трее некой да го е правил тука. а т'ва сузи го искам ама на държавата нема да дам 3000лв . и без т'ва съм плащал на нива на 15 години 2400лв. мито... стига. досега съм имал точно 34 коли(пиша си ги на тефтер ) и винаги съм им плащал мита,акцизи и кво ли не.ама стига толкова.кво ми е дала държавата,че като съм живял в чужбина да трее да плащам и здравна осигуровка тук.или като си прибирах тойотата с български номера с гръмнал двигател от германия ми искаха да плащам 2ри път мито щот била седяла повече от една година извън БГ .ми да зема да си направя и нов акт за раждане а?
              висете отпуснато

Коментар

митата на колите са гнусно нещо, ако намериш начин да ги заобиколиш аз ще те последвам
                drive alive

Коментар

ама

абе да видиш кат ми поискаха втори път мито за ТЛС-то как виках в столична митница.не знам как не ме заключиха .
                  ма накрая се набутах на митничарите и те опраиха документите Ма...а им. .
                  висете отпуснато

Коментар

митницата е особена институция, винаги взима скъпо и някакси успяват да те убедят, че е ефтино и си тръгваме от там почти радостни ... да им ... лелята
                    drive alive

Коментар

Дай номера на двигателя, година и модел. Във вторник ще проверя какво точно излиза и как да обмитиш колата...
                      LZ1RED

Коментар

мерси много

аз с целия си акъл не го записах.а съм си тук за малко.сега звъннах на един приятел и той ще ми го прати утре.много Ви благодаря предварително. утре ще го напиша тука.
                        вече имаш една Corona от мен
                        висете отпуснато

Коментар

ето го номера

забавиха се докато ми пратят номера но ето го:
                          3B-101784
                          много благодаря.
                          иначе самурая е 1988 г. 1.3 оригинално.
                          висете отпуснато

Коментар

Със сигурност излизат и конете и каквото се сетиш.Когато си регистрирах моя Нисан в КАТ нямах ясна идея колко коня е но си го чукнаха в каталога и си излезе.Надявах се да е под 100к.с.,но уви.(за пред данъчните де:-)

Коментар

Re: ето го номера

Първоначално публикуван от dhx
                              забавиха се докато ми пратят номера но ето го:
                              3B-101784
                              много благодаря.
                              иначе самурая е 1988 г. 1.3 оригинално.
                              Здрасти, извинявай че се забавих толкова, но моя човек от столична митница не беше на работа. В тяхната база данни за суифт 1.3 излиза номер с начални символи "G13" и е 74 KW.
                              Номерът, които си ми дал явно не е пълен защото нищо не излиза...
                              провери пак, надявам се да не е с тези G13...
                              LZ1RED

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X