Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за гуми на Гранд Витара

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Въпрос за гуми на Гранд Витара

Здравейте,
    Дали стават гуми с размер 225/70/16? Става въпрос за стандартна, не вдигана ГВ, от старите - 1999г. Чуденето ми е защото на повечето места дават максимален размер 215/70/16, но на две места видях написан за макс.и размера, за който се чудя. Предполагам, че ще влезнат, но искам да съм сигурен, че няма да опират в рамата при пълен завой.

От: Въпрос за гуми на Гранд Витара

Здрасти колега.Аз като си купих моята Гранд Витара беше с гуми 235/75/16 на оригиналните джанти,опираха съвсем леко в рамата при пълен завой.
    Но понеже ми изглеждаха нетипично големи на невдигната Витара ги смених с оригинален р-р,който сега не си спомням точно,но май беше 205/75/16.
    "NISAN TERRANO 2" 3.0 tdi 2003 г.
    0878739299

Коментар

Здравейте, оригиналният размер на ГВ от 1998г до 2005г е 235/65/16цола, успех

Коментар

Първоначално публикуван от trent Преглед на мнение
        Здравейте, оригиналният размер на ГВ от 1998г до 2005г е 235/65/16цола, успех
        Не точно.
        Стандартно на гранд витара '98-'05 са слагани 3 размера гуми. 205/75/16, 215/65/16 и 235/60/16. Съответно на джанти 6.5 и 7J.
        235 гумите са били за двулитворите и 2.5 мотори на дългите бази, а по тясните за късите бази и 1.6 мотора.

Отваряй кой да е онлайн калкулатор и разцъкай. Разликата в диаметрите не е голяма, но от гума до гума винаги има разлика. Проба му е майката!
        Моето мнение е, че ще влезнат безпроблемно.
        о 88 з 417 оо 4 - Стоян

Коментар

Колега моята ГВ е 1999г. 2.0TD дълга база оригиналния размер е 235/65/16, дори размера на гумите е вписан в италиянския талон, моята е вдигната и в момента съм с гуми 225/75/16, при пълен завой опират съвсем малко в рамата, което е толкова леко че не е проблем. Мисля че опирането в рамата не зависи от това дали е вдигана или не?

Коментар

Ще влезнат безпроблемно.Няма да има ядове,ако сложиш фланци и на пълен завои няма да опират.
            SUZUKI VITARA V6
            HONDA CBR 919RR
            MERCEDES ML
            MAN TGA D2O COMANREIL 18-430

Коментар

Благодаря на всички!
              Моята е дълга база с двулитровия мотор. Сега е с 215/65/16, но искам да сложа BF Goodrich All Terrain T/A KO 225/70/16. Разликата спрямо сегашните гуми ще е 36мм в диаметъра и съответно 18мм в радиуса. А може и повече да е, тъй като сегашните са много изтъркани (всъщност не знам докъде се мери - до върха на грайфера или до основата). Като гледам задната гума сега, до пластмасите на задната броня и веждата има около 30мм. Ако сложа въпросния
              размер ще останат 10-12мм до тия пластмаси. Чудя се дали това не е много малко? Ако се полепи кал по гумата, вероятно ще пречат пластмасите и може би е възможно да се повредят. Или напразно се безпокоя?

Коментар

И отново никой не казва нищо за офсета на джантата, лоша работа, неука, айде от мен точка, до скоро

Коментар

Не знам какви са джантите: 6.5 или 7 инча. Не знам как се разбира, тъй като не пише нищо по тях, освен по 1 или 2 букви - на всяка различна. Според този сайт:
                  http://www.wheel-size.com/size/suzuk...d-vitara/1999/
                  , въпросният размер е за джанти 6.5Х16 ЕТ45, но пак казвам, че не знам моите какви са.
                  Последно редактирано от Stanchev; 25-09-13, 22:29.

Коментар

Първоначално публикуван от mitcoo Преглед на мнение
                    ...
                    Мисля че опирането в рамата не зависи от това дали е вдигана или не?
                    Зависи много малко. Т.е. като лифтваш колата реално предната следа се стеснява(проста геометрия). На страна са по няколко милиметра.
                    о 88 з 417 оо 4 - Стоян

Коментар

Първоначално публикуван от Stanchev Преглед на мнение
                      Благодаря на всички!
                      Моята е дълга база с двулитровия мотор. Сега е с 215/65/16, но искам да сложа BF Goodrich All Terrain T/A KO 225/70/16. Разликата спрямо сегашните гуми ще е 36мм в диаметъра и съответно 18мм в радиуса. А може и повече да е, тъй като сегашните са много изтъркани (всъщност не знам докъде се мери - до върха на грайфера или до основата). Като гледам задната гума сега, до пластмасите на задната броня и веждата има около 30мм. Ако сложа въпросния
                      размер ще останат 10-12мм до тия пластмаси. Чудя се дали това не е много малко? Ако се полепи кал по гумата, вероятно ще пречат пластмасите и може би е възможно да се повредят. Или напразно се безпокоя?
                      Аз съм с 235/70/16 карам ги още от невдигана ще ти станат единствено при пълен завои леко в шасито НО това и след повдигане няма да се промени единствено след повдигането може да използваш фланци преди това не стават опират в веждите.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X