Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Моля за помощ за скоростите на Гранд Витара 2006г.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Моля за помощ за скоростите на Гранд Витара 2006г.

Първоначално публикуван от viktorya Преглед на мнение
    Много Ви благодаря, .....Тук в сервиза ..... има ли някъде на по-добри цени.
    Моля сподели от къде си...
    0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Разкажи малко за колата ,на колко километра ,къде е карана преди тебе или нова си я взела.
      аз за 110000 км не съм имал нужда от части освен от филтри.

Коментар

Ами, от малък провинциален град съм. Колата е на 80 000 км. Взета от Б-я.
        При каране се чува силно бучене, първо ми казаха, че е от гумите, но после се оказа, че било от някаква си част, като я запомня ще пиша, та за това питам за частите.
        А за пълната синтетика ще ми препоръчате ли марка?

Коментар

всеки малък провинциален град е близо до по-голям такъв, така че кажи откъде си, за да те насочим къде да отидеш да ти погледнат колата разбиращи хора............ но ако все пак държиш тези, сегашните, да се учат точно на твойта кола, давай!

Коментар

При каране се чува силно бучене, първо ми казаха, че е от гумите, но после се оказа, че било от някаква си част, като я запомня ще пиша, та за това питам за частите.

Марката не е определяща ,по важното е да е истинско ,а не фалшификат и да си отговаря на изискванията. А за частите е много специфично ,има части които се купуват само от вносителя,на други има по добри алтернативни производители.Примерно каналния ремък при тях струва 150 лв ,а от друга фирма 30 лв.

Коментар

" Силно бучене " е притеснително явление, а както колегите казват, трудно ще е да ти помогнем дистанционно, освен ако не " извадиш " местонахождението си от анонимност !
              0899 шест5313нула
              За всекиго по нещо

Коментар

Утре съм в Пловдив, най-близкия голям град. Казвайте сега къде да отида, трябва ми ключ за резервната гума. Трябва да сменя и задна главина, поръчаха ми Фаг, били дори частите, но за ключа трябва да отида в Сузуки.

Коментар

Щом е установен произхода на шума-сменяй лагер-главината, Фаг е добра марка, но за ключ от Сузуки си е набутвация..вземи си една кръстачка от който и да е магазин за инструменти и ще имаш ключ...
                  0899 шест5313нула
                  За всекиго по нещо

Коментар

Става въпрос за ключа, с който е заключена резервната гума, въобще не може да се изкара. А аз нямам и ключ за шофиране и карам без ключ, само с някакво дистанционно, та затова трябва да изкарам ключове.
                    Копчето до скоростния лост A/T POWER може ли да ми кажете за какво е?

Коментар

Управлява софтуера на кутията и двигателя с настройка за по динамично шофиране. Обикновено се изразява с намалено време за смяна на предавките и смяна при по високи обороти. При някой изключва и "заключването" на хидросъединителя, зависи от вида на кутията. Накратко: искаш да върви повече, да гори повече и да изкара по малко-това копче е включено. Ако искаш обратното копчето е изключено.
                      "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Става въпрос за ключа, с който е заключена резервната гума, въобще не може да се изкара. А аз нямам и ключ за шофиране и карам без ключ, само с някакво дистанционно, та затова трябва да изкарам ключове.
                        Копчето до скоростния лост A/T POWER може ли да ми кажете за какво е?
                        Тази кола да не е крадена?! Оригиналният ключ е вграден във дистанционното, това е нормално за всички нови автомобили след 2000г. Лошото е че е само един, аз лично не вярвам когато джамбазите твърдят, че другият е загубен или откраднат, особенно за скъпите возила. Изобщо не купувам този автомобил, така че ако имате договор с автокъща за този автомобил, където са ви данните, бъдете много внимателни, дори съветвам да си смените изобщо ключа за запалването, колкото и да струва, успех

Коментар

Първоначално публикуван от Георги Крумов Преглед на мнение
                          N се включва при напълно спрял автомобил ,при натиснати едновременно спирачка и съединител ,завърта се копчето до края ,има си едно положение по време на завъртането, когато ще трябва да преодолееш допълнително усилие за да го завъртиш.Та завърташ го докрая и държиш така докато писне и светне сигнализатора N на таблото. Този режим се използва когато трябва да те теглят.Само тогава. И то не на колесар, а примерно да те затеглят до някъде с въже.
                          4Н е основния режим ,практически навсякъде.
                          4Г lock, се използва когато караш на хлъзгава повърхност.Сняг или кал,Няма ограничение във времето на ползване. Включва се при скорост под 100 км в час и когато се движиш направо,демек волана ти е само направо.Не се включва ,когато някое колело буксува.Повишава стабилността и проходимостта на колата.При завои на сняг колата влиза по твърдо в тях,по точно.

4L се изолзва при тежки пътни условия,Включва се както позиция N спряла кола ,натиснат съединител и спирачка едновременно пак със изчакване докато светне на таблото и писне.Изключва се по същия начин както се и включва.Това важи за всички режими.
                          Не ти препоръчвам да теглиш с нея нещо тежко ,защото има предпазител който при претоварване на трансмисията отива директно на неутрал N и трябва да мине време докато със включване и изключване на режима се оправи.
                          Не се препоръчва заключване на междинния диференциал /4L позиция/,при каране на сухи пътища.
                          Ако четеш руски и ми дадеш е-майл мога да ти кача някъде ръководство по експлуатация на руски.
                          Здравейте , твърдо съм решил да си вземам Витара след 2006 , 5 врати , ръчни скорости, 2000 куб ,140 к.с. . Или ще е с газов инжекцион , или ще и се слага допълнително такъв . Ще изполвам градско автомобила , както и за лек оффроуд - риболов , лов - търся нещо което да може да ме придвижва на "лека " кал и нисък сняг (знам че от този автомобил не мога да очаквам проходимост като на нива или уазка )

Така, харесъл съм си един екземпляр , но се оказа че има проблеми именно с положението "N" което е на бутона за включването (там където автомобила трябва да е с изключени предавки за теглене с въже на буксир от друг автомобил. )Та точно на това положение след като се включи този N - при подаване на газ автомобила се движи .....

От местния дилър на Сузуки вдигат ръце и казват че не могат да помогнат , не знаят къде е проблема - според тах можеби бил в копчето......

Какво е вашето мение по въпроса ?

Коментар

Не се притеснявай колега, така трябва да е.Свали си юзер мануала и прочети в раздела за експлоатация на автомобила (трябва да завъртиш и задържиш копчето за5 сек в позиция I докато не чуеш звуков сигнал след това връщаш на N (на таблото също светва) . Въобще до тук в темата има доста неверни или не дообеснени твърдения.Имам ГВ 2.0 АТ с газов инжекцион от 3 години и мога да кажа, че има дребни решими проблеми и тънкости, но като автомобил : здраво купе и ламарини, удобни широки седалки и място за пътниците, добър външен и вътрешен вид, след подходящи настройки мн.добра динамика и среден разход 15-16/100 газ , мн.добро поведение на пътя, а с подходящи гуми и много добра офроуд проходимост ( A/T Power, бавни,въртят и 4 те тествано лично в кал и сняг). Желая мн. приятни моменти на бъдещите собственици

Коментар

Здравейте, имате ли представа как стои въпроса с ключовете дистанционните -с едно или с две трябва да е колата принципно ?Колко струва да се изкара дубликат - знаете ли ?

Коментар

Първоначално публикуван от stm Преглед на мнение
                                Здравейте, имате ли представа как стои въпроса с ключовете дистанционните -с едно или с две трябва да е колата принципно ?Колко струва да се изкара дубликат - знаете ли ?
                                Миналата седмица си правих резервен ключ за ГВ ,излезе ми 120лв без дистанционно.С него излиза доста солено.Иначе по принцип оригиналния ключ с дистанция е само един (поне аз така я взех)
                                jeep CHEROOKEE KJ 2,4 147kс.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X