Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Части за Джимни

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Части за Джимни

Здравейте колеги,
    до този момент бях "воайор" във форума, с цел да се облагодетелствам със съвети, но вече имам конкретни въпроси по конкретни проблеми.

Такаааа ... наскоро се сдобих с едно малко бижу след дълго търсене на компактен дамски градски бебемобил => СУЗУКИ ДЖИМНИ.
    Както всяка "нова" кола, внос от ЕС, внимаваш за характерните болежки та така и аз.Но уви на бял свят излизат другите...

1. След около 500 км се появи силна вибрация във волана в диапазона 65 kmh / 75 kmh. Гуми и джанти на баланс, поразместих им местата и това се оправи.Други идеи ?!?!
    2. След още 600 км /1100 км тотал/ има друга вибрация на купето, придружена с чаткане на моменти, и сякаш двата лоста "опитват" да се докоснат.Легнах под него и ми направи впечатление, че на задният кардан има маншон в предния му карай, който е накъсан.Но карето там е по-различно от останалите карета по карданите.Смятам, че проблема ми е това каре, но ме "Зарадваха", че се продава с кардана

Прерових всички сайтове за части, проверих всички магазини / с изключение на Евро 07/, и никъде не намирам части по ходовата част за това Джимни. Вече не знам къде да търся. По моргите ... каква е гаранцията, че няма да е същото положение
    Та Вие колеги, джимнисти, от къде аджеба, се снабдявате с части ?

п.п след още 500 км е на ред и съединител ... не знам да се смея ли, да плача ли

От: Части за Джимни

Първоначално публикуван от nantz Преглед на мнение
    ... и ми направи впечатление, че на задният кардан има маншон в предния му карай, който е накъсан.Но карето там е по-различно от останалите карета по карданите.Смятам, че проблема ми е това каре, но ме "Зарадваха", че се продава с кардана ...
    В София поне на 2 места се рециклират карета на кардани - на Симеоновско шосе при Зоологическата градина и при Окръжна болница (Жан). Може и за това да намерят лек.
    Ние не сме неутрални!

Коментар

Ами и това е вариант, ако не намеря алтернатива по-близо. Тогава свалям кардана за рециклаж, и остава да си го търкалям на 4х4, а след това и хъбовете

п.п. и все пак някакви координати на тези майсторчета би ли предоставил, или име на фирма / човек. Благодарско!

Коментар

Стара Загора ти е по-близо, виж в Сузуки форума, там пише точния адрес на майстора, дето рециклира карета.
        подаръци за мъже от FACOM
        промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Здравей,
          Честита продобивка.
          1. Отиди при майстор да ти погледне тампоните на щангата която държи предния мост да не ходи наляво и надясно /не и знам името/, но вибрациите са от разбити тампони.
          2. Вибрациите може и да са от изкривяване на захващането на раздатката.
          3. Аз части винаги съм намирал в Търново.
          Отиди в сервиза на Теодор в автобазата срещу гробищата, той поддържа моето джимни и е запознат с джипа да го погледне.
          Поздрави,
          Иво
          Мълчанието не доказва наличието на ум, но доказва липсата на глупост.

Коментар

Мдаа, видях се Теодор и той потвърди за карето, че даже и за останалите. Но според него всичко останало си е ОК, няма проблеми с тампоните или с раздатката.
            Той също предложи варианта с "моргаджийско" каре, но го мисля като краен / може би краят наближава, тъй като вече го чувам не само при ускорение, но и при поддържане на постоянна скорост/.
            Колкото до карето, намерих тук в Търново, на "скромна" цена от 800 лв с вала, в Ай Ем Ай!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X