Някой знае ли как може да се усили двигателя на Самурай 1.3. С чип или как по друг начин? Да спомена че двигателя ми е перфектен, нови бутала и сегменти и т.н. На 6-7000 е вече след ремонта. Добре работи, но искам малко повече ряз, а не за сега не ми се разправя да слагам друг по-голям.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Усилване на двигателя на Самурай 413
Свий
X
-
До: Усилване на двигателя на Самурай 413
с Чип на карборато ли ? нестава
CALMINI предлагат разпределителни валове и карбуратори,има и друг вариянт TURBO но там заигравката и чупенето са много ! В Варна пробваха да направят един 1,3 с турбо но по евтиния начин и като се счупи еин два пъти мотора се отказаха.
Вариянтите са много , по скоро въпроса е не КАК а КОЛКО си склонен да отделиш !Човек първо е изобретил колелото а после премазаните животни !
-
Първоначално публикуван от CJ_ Преглед на мнениеОпределено най-лесния,евтин,бърз и безболезен вариянт е двигателче от Vitara ili Swift 16V !
Коментар
-
С тунинга на CALMINI се постига увеличаване на мощноста с 15-20 к.с. но дали наистина си заслужава хвърлините пари. По добре смени двигателя.Ако нямаш други предложения мога да ти предложа двигател V6 2000см3 100к.с. автоматик. Компактен е и става за Самурай. С 400-500лв ще си решиш проблемациятаНеможе да вземаш трезво решение ако мозъкът ти е изгорял от наркотици и алкохол .
Дий Снайдер
Коментар
-
Първоначално публикуван от banjo Преглед на мнениеС тунинга на CALMINI се постига увеличаване на мощноста с 15-20 к.с. но дали наистина си заслужава хвърлините пари. По добре смени двигателя.Ако нямаш други предложения мога да ти предложа двигател V6 2000см3 100к.с. автоматик. Компактен е и става за Самурай. С 400-500лв ще си решиш проблемацията
Коментар
-
Двигателя с кутията e от Форд Капри. Свалени са от работещ автомобил на който му сложиха по голямата кубатура. Това са данните за кутията и двигателя които съм намерил в нета http://www.capri.pl/garage/gearbox-type-c3
http://www.capri.pl/capri/mk3-d-2000
http://faq.ford77.ru/pdf/carb/11_w_dgav.pdf
В момента комплектацията на двигателя и кутията е следната: има стартер,кардан който може да се преправи за свързване към раздатъчната кутия,делко (опростено с чукче),лост за смяна на предавките хромиран.
Липсват единствено карбуратора,водната помпа (на магазина неможе да няма нови) и радиатора за кутията понеже е монтиран във водния а неможах да им намеря нормален(мисля че външен от УАЗ ще стане перфектно).
Двигателя и кутията нямат електронно управление което ги прави надеждни за експлоатация.
По данните за Каприто с диференциал 3,44:1 е вдигало 170км/ч ,на Самурая знам че беше нещо близо като прдавка което означава че ще вдига 140 с лекота
__________________Неможе да вземаш трезво решение ако мозъкът ти е изгорял от наркотици и алкохол .
Дий Снайдер
Коментар
-
Първоначално публикуван от koko11 Преглед на мнениеедин приятел има капри.мотора е доста силен в ниските обороти.но е много много тежък.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар