Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ремонт на рама

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• ремонт на рама

след дълго чакане и ровене в нета си купих витара 1.6 и по принципа на всеобщата гадост се оказа пълно дърво предницата е била удряна и някои дръвник си е оставил ръцете има разлика от 3 см между разстоянието лява дясна страна предния мост стои под ъгъл на външен вид не личи обаче разбива предницата та въпроса ми е има ли маистор които би го ремонтирал качествено рамата е рязана и заваряна от лявата страна и от там е по къса.

От: ремонт на рама

Имам перфектна рама за продаване от къса база витара
    А за оправяне на сегашната рама и да почне да се прави ще е доста трудно ,неизгодно и най накрая пак няма да е това което трябва да е .
    Suzuki Samurai 420i

Коментар

А на Витарата номера на шасито ли е? Ако е на шасито смяната му по законен начин май не е възможна. Имаше тема във форума за това (познавам човека) и след доста занимавки с КАТ стигна до извод, че тая работа няма как да стане.

Иначе и аз съм за смяна на шасито (рамата както му казваш), че правенето на старата не си е работа...

Коментар

Всичко може да се изправи или да се отреже увредената част и да се смени с друга,здрава.Трябва да се прецени дали си струва.
        Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Витарата е дълга база а и номера се намира на рамата от дясно но и от тази страна има поддаване защото се охлабва лагера на главината та се наложи да мажем с лепило за резба , амортисьора се разби странично а не нагоре надолу та въпроса е къде има стенд със съответните пособия за определяне опорните точки поради това че в близост до града в които живея няма наличен такъв.Живея в гр.Трявна предварително благодаря

Коментар

Привет,моят съвет е, сменяй рамата не се вкарвай в излишни разходи. Имах подобен проблем навремето с една витара ,седна ми около 300-400лв ,а усукването беше няколко милиметъра............
            не ме е яд когато ме лъжат а когато си мислят че им вярвам

Коментар

Закупуване на рама 2ра употреба за Сузуки витара-въпроси,относно документите..

Здравейте Колеги!
              Няма да отварям нова тема защото проблема ми е сходен,но имам въпрос,който за мене е много важен.
              Малко предистория:
              Имам почти от година Витара къса база,1990г. производство.Документите са на мое име и всичко с тях е точно.Рамата е в много лошо състояние и съм решил да я сменя със запазена такава.Има предложения за рама-тука във форума, от коли,които се продават на части.
              Искам да си купя рама с документи,за да мога да сменя талона и да съм законен от всякаде.
              И сега въпросът ми е: Какви документи да изисквам от бъдещия продавач,които да ми послужат за последващата промяна в регистрацията?
              -Талон голям,малък?Документи за отчисления ли?Фактура ли?
              -Някой правил ли е такова нещо,но законно с документи-моля да сподели опит?
              -Има ли подводни камъни,т.е. в КАТ по дадена причина да ми откажат регистрацията,и още по лошо да ми приберат колата?

Очаквам отговори от вашия опит.

Поздрави!
              Nissan Terrano II TDI 2700 2002g. avtomat - три вратичко.... )
              ".....ама сега пазара е пълен с джипове де, на тях даже JEEP пише ....."

Коментар

Купувайки си рама,все едно си купуваш цяля кола....От гледна точка на КАТ ще изглежда,все едно монтираш твоя двигател на другата кола.
                Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Благодаря на taran за първия отговор.Разбирам че ,трябва да имам документи все едно съм си купил колата.Ами ако някой е купил двигателя преди мене?
                  Nissan Terrano II TDI 2700 2002g. avtomat - три вратичко.... )
                  ".....ама сега пазара е пълен с джипове де, на тях даже JEEP пише ....."

Коментар

Ако рамата е от бракуван автомобил трябва да минеш технотест 400лв за още някаква комисия 120лв нов талон та сигурно отидоха 600лв другия вариянт да купиш с документи за нов внос и регистрация все едно нова кола екотакси и тнн... Като сложим и разходите по прехвърляне на раната и ме заболява главата.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X