Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ресори за Самурай - давайте мнения

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Ресори за Самурай - давайте мнения

Здравейте колеги
    Имам една Самурайка дълга база, 86година. Реставрирам я полека лека. Та сега стигнах до ходовата част. Ресорите са доста уморени. Днес минах по работа покрай централните гробища - София. И гледам фирма за ресори. Пантера 25 се казват. Спрях, поговорихме си. Могат да даправят нови ресори. Могат и да шпренгват старите, но предпочитам нови. Искат към 700 кинта за четирите ресора.
    Та, въпроса ми е дали някой от вас е бил при тях, та да даде мнение. Или друга такава фирма в София, от която е доволен.
    Другата алтернатива е Калмини 3 инча лифт, който включва всичко, но чувам, че имало проблеми при монтажа. В кита има и амортесьори, които иначе не знам колко биха излезли.
    Колата се ползва ежедневно за работа и товарене и уикендите за разходки и лек офф.
    Дайте акъл.
    Да се ядосваш, значи да наказваш себе си за грешките на другите.

От: Ресори за Самурай - давайте мнения

Това е безумна цена за ресори .... и гаранция няма ,че ще ти сложат нови листове . Ако намериш ресори от Вранглер ,стават със минимално преправяне и остават вечни. Другия вариант е от Газ 69 ,но и там има малко преправяне.
    Toyota Land Cruiser RJ77 , Nissan Patrol TD42, Suzuki Samurai ,Yamaha WR 450F
    New hope garage о886/44-36-5о , о898/48-11-46

Коментар

За гаранцията си прав . казаха ми, че дават гаранция за труда?!? А Вранглерови ресори откъде? За нови говоря.
      А варианта Калмини?

Коментар

Вранглерови и втора употреба ще ти вършат работа , търси от някоя морга . За Калмини не мога да кажа нищо , не съм имал допир с тях.

Коментар

Аз си купих Самурай за 600лв. без регистрация и акумулатор.
          Относно цени ресьори:
          Главен заден лист 63лв.
          Друго като ново не съм купувал.
          ТЛК-120 Николай Колев
          0898521295

Коментар

Можеш и да разгледаш и тук (пазарувал съм от тях и цените са добри) http://www.jimnybits.co.uk/shop/sj-/...n/cat_181.html .Доставките от Щатско струват доста пари особено когато са тежки и цената тежи ... от горния сайт пристигат до 10 дни.

Коментар

Мерси за инфото, колега. Ще ровя да видя.

Коментар

Първоначално публикуван от Николай Колев-64 Преглед на мнение
                Аз си купих Самурай за 600лв. без регистрация и акумулатор.
                Относно цени ресьори:
                Главен заден лист 63лв.
                Друго като ново не съм купувал.
                Предпочитам цял комплект, че не знам как се сменят листовете.
                При мен ресорите не са трагични, просто уморени = разбирай изправени. Амортесьорите и те май са за смяна. И понеже с колата работя или се возя почти всеки ден, хубаво е окачването да е читаво. Че след 80 = 100км на ден ме наболява кръста.... Причината май е и в ЕГНто също.

Коментар

Първоначално публикуван от Ato Преглед на мнение
                  Предпочитам цял комплект, че не знам как се сменят листовете.
                  При мен ресорите не са трагични, просто уморени = разбирай изправени. Амортесьорите и те май са за смяна. И понеже с колата работя или се возя почти всеки ден, хубаво е окачването да е читаво. Че след 80 = 100км на ден ме наболява кръста.... Причината май е и в ЕГНто също.
                  Щом са уморени, значи шпрегване. Чисто новият пакет /ресьор/ не докарва по-добра возия на самека.
                  За добра возия потърси друг джип, него можеш да го смениш, ЕГН-то...Не!
                  ТЛК-120 Николай Колев
                  0898521295

Коментар

Първоначално публикуван от Николай Колев-64 Преглед на мнение
                    Щом са уморени, значи шпрегване. Чисто новият пакет /ресьор/ не докарва по-добра возия на самека.
                    За добра возия потърси друг джип, него можеш да го смениш, ЕГН-то...Не!
                    За шпренгването съм чел тук, във форума, че изкарва няколко месеца и ресорите пак се изправят. Дали е така?
                    А ако знаеш някой, който шпренгва ЕГНта, ще съм ти благодарен

Коментар

За шпренгването съм чел тук, във форума, че изкарва няколко месеца и ресорите пак се изправят. Дали е така?
                      Читава 18 година мома върши чудеса с шпренгването на ЕГНто, проверено
                      За ресьорите - не знам, когато са ми трябвали, винаги съм успявал да намеря нови и нямам опит. Ако искаш возия от Самика - преправяй го на пружини (леко подобрение) или смени марката за по-сериозно. Тази кола никой никога не я е предвиждал да вози добре, казвам го, въпреки, че ми е първата "офроуд любов" и много го уважавам дребосъка.
                      О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Това с шпренгването го забрави, няма няколко месеца, доста по-бързо умират. Ако искаш що годе нормална возия- основни листи от ГАЗ 69. Стават и от Трабант но те са по-твърди и не можеш да използваш основният му. Преработката на пружини може да ти излезе и по-ефтина от Калмини.
                        Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
                        Селска фурна аспух нема. Пак същият.
                        В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Пробвай с трабантови, ако не ти хареса резултата тогава харчи пари за други.
                          Трабантови ресори нови, аз неуспях да намеря и ползвах вторупотребни, цените са 20-40 лв/бр.
                          Аз направих следното: отпред оставих двата листа на Самурая основния + втория и му подложих по още 3 от трабантовите пакети които подбрах подходящи по дължина /мисля 4,5 и 6 лист броени от основния надолу/
                          Отзад оставих основния на Самурая плюс останалите трабантови /някои от които рязах/. В интерес на истината отзад носи още един лист, но и така се получи добре.
                          Необходимо е разпробиването на Самурайските листи на централният им отвор от Ф8 на Ф10.
                          Резултатите: за 60 лв. /един ресор 35 лв.+ още един 25 лв./ джипката се вдигна с 5 см. и вози много ама много по-добре от преди интервенцията.
                          В последствие намерих и си купих още 2 ресора по 20 лв. брой за резервни.

Коментар

Първоначално публикуван от derhunter Преглед на мнение
                            Това с шпренгването го забрави, няма няколко месеца, доста по-бързо умират. Ако искаш що годе нормална возия- основни листи от ГАЗ 69. Стават и от Трабант но те са по-твърди и не можеш да използваш основният му. Преработката на пружини може да ти излезе и по-ефтина от Калмини.
                            Да, явно шпренгването отпада... Ще търся вариант с добавяне на листове или търсене на цял комплект. От Англия ми се виждат читави, но парите...

Коментар

Първоначално публикуван от VenPS Преглед на мнение
                              Пробвай с трабантови, ако не ти хареса резултата тогава харчи пари за други.
                              Трабантови ресори нови, аз неуспях да намеря и ползвах вторупотребни, цените са 20-40 лв/бр.
                              Аз направих следното: отпред оставих двата листа на Самурая основния + втория и му подложих по още 3 от трабантовите пакети които подбрах подходящи по дължина /мисля 4,5 и 6 лист броени от основния надолу/
                              Отзад оставих основния на Самурая плюс останалите трабантови /някои от които рязах/. В интерес на истината отзад носи още един лист, но и така се получи добре.
                              Необходимо е разпробиването на Самурайските листи на централният им отвор от Ф8 на Ф10.
                              Резултатите: за 60 лв. /един ресор 35 лв.+ още един 25 лв./ джипката се вдигна с 5 см. и вози много ама много по-добре от преди интервенцията.
                              В последствие намерих и си купих още 2 ресора по 20 лв. брой за резервни.
                              Ще трябва да ти звънна, да ми обясниш. Че много не разбрах. Кой е основния? Най-долният или най-горният?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X