Здравейте колеги от няколко дни се борим с един приятел с неговата Витара 1.6 8в (82к.с.) G16A. Проблема е леки вибрации/тресене на самия мотор които се придават на купето. Когато е студена повечко и като загрее утихва но не нацяло. В началото имаше съмнение за тампони но лостовете не се движат при даване на газ и потегляне. Проверихме ги всички са ок. Оттам се насочихме към запалване сваляхме свещи сменяхме с нови няма промяна, после кабели пак така. Днес свалихме капачката на дистрибутора и открихме лека пукнатина на 2ри цилиндър ...тъкмо си викам намерихме проблема купихме нова и греда пак същата работа. Вадих лулите една по една и 2ри цилиндър се оказа че не дава промяна в оборотите при вадене на лулата. Замерих му компресията и дава съвсем малко по-ниски стойности от останалите но върти 2 пъти повече докато докара тая стойност? Имам съмнение за издухан изпускателен клапан или сегменти но са само съмнения. Тъй като не съм професионален механик ми се ще ако някой се е сблъсквал с подобен проблем да сподели мнение за което ще съм много благодарен и евентуално ако има възможност черпя с удоволствие 
Витарата е 1.6 8 клапана моно инжекцион 1999 година не е карана на газ никога ако има значение. Другото което е проверихме клапаните са оставени на около 0.20 мм което ми се струва множко но пък и не чукат никак? Иначе колата си пали и върви супер добре с изключение на вибрациите. Не гори масло и разхода си и е в границите на нормалното. Направо загадка

Витарата е 1.6 8 клапана моно инжекцион 1999 година не е карана на газ никога ако има значение. Другото което е проверихме клапаните са оставени на около 0.20 мм което ми се струва множко но пък и не чукат никак? Иначе колата си пали и върви супер добре с изключение на вибрациите. Не гори масло и разхода си и е в границите на нормалното. Направо загадка

Коментар