Здравейте колеги.От скоро съм притежател на Suzuki Vitara 1.6;16v-74kW-производство 1998г.Не съм запознат с някои от функциите на автомобила ,затова искам да попитам нещо,относно ръчните хъбове.Когато закупих автомобила опитах да раздвижа хъбовете,но те бяха клеясали,и след напръскване с WD-40 и направа на специален ключ успях да ги превключа "loock" и "free" няколко пъти.До тук добре,но след още няколко дни опитах да ги зацепя отново,но единият започна да се върти на 360 градуса.Не съм ги свалял за да видя какво им е понеже винтовете с които са закрепени са малко ръждясали и ме е страх да не разваля гнездата на на шестостените.Така останах в патова ситуация и очаквам компетентни отговори ,за което предварително Ви благодаря.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Проблем с ръчни хъбове
Свий
X
-
От: Проблем с ръчни хъбове
Първоначално публикуван от poryazov Преглед на мнениеЗдравейте колеги.От скоро съм притежател на Suzuki Vitara 1.6;16v-74kW-производство 1998г.Не съм запознат с някои от функциите на автомобила ,затова искам да попитам нещо,относно ръчните хъбове.Когато закупих автомобила опитах да раздвижа хъбовете,но те бяха клеясали,и след напръскване с WD-40 и направа на специален ключ успях да ги превключа "loock" и "free" няколко пъти.До тук добре,но след още няколко дни опитах да ги зацепя отново,но единият започна да се върти на 360 градуса.Не съм ги свалял за да видя какво им е понеже винтовете с които са закрепени са малко ръждясали и ме е страх да не разваля гнездата на на шестостените.Така останах в патова ситуация и очаквам компетентни отговори ,за което предварително Ви благодаря.
Без разглобяване няма да мине , счупил си стопиращия зъб на врътката или самата врътка ,и най вероятно ще ти трябва друга такава или цял нов хъб .Разглобявай смело, но ако не чуваш механиката по добре дай на някой да ти ги направи. Врътката трябва да се върти на ръка ,тя е от аломиний и ако си я понапънал ............Теч?! Какъв теч? Това под колата е просто потта на всички коне под капака!
-
Благодаря за спешния отговор,колега. Не се страхувам от механиката,а от ръждясалите винтове и най вече от скъсване в главината.Може би грешката е моя с това напъване в началото ,но работата отива към замяна с нов хъб.Дано винтовете тръгнат да се отвиват,че иначе ще се вкарам в голям екшън.Пожелавам Ви приятен ден.
Коментар
-
Трябва ти качествен шестогран, желателно прав, чук и малко късмет. Шестограна в болта, бой с чука .. е, в разумни граници де ... и напъваш, без да прекалявваш. Все по някое време ще се развият. Ако не, с дрелката, но там вече е по-неприятно.
Само да напомня - МНОГО внимателно с греста и силиконаО879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...
Коментар
-
Първоначално публикуван от poryazov Преглед на мнениеБлагодаря за спешния отговор,колега. Не се страхувам от механиката,а от ръждясалите винтове и най вече от скъсване в главината.Може би грешката е моя с това напъване в началото ,но работата отива към замяна с нов хъб.Дано винтовете тръгнат да се отвиват,че иначе ще се вкарам в голям екшън.Пожелавам Ви приятен ден.Toyota Land Cruiser RJ77 , Nissan Patrol TD42, Suzuki Samurai ,Yamaha WR 450F
New hope garage о886/44-36-5о , о898/48-11-46
Коментар
-
Първоначално публикуван от speed750 Преглед на мнениеСтопорния зъб може да се направи ( правил съм два "Айсин" до сега и няма проблем ) .... не бързай да купуваш а си оправи тези.
Ицо ,става въпрос за зъба който води муфата ,имам една счупен врътка точно там и няма как да се възтанови .Теч?! Какъв теч? Това под колата е просто потта на всички коне под капака!
Коментар
-
Първоначално публикуван от jimito Преглед на мнениеИцо ,става въпрос за зъба който води муфата ,имам една счупен врътка точно там и няма как да се възтанови .Toyota Land Cruiser RJ77 , Nissan Patrol TD42, Suzuki Samurai ,Yamaha WR 450F
New hope garage о886/44-36-5о , о898/48-11-46
Коментар
-
Първоначално публикуван от speed750 Преглед на мнениеТова на Айсин ли е ? Ако е повреден стопотния зъб се прави ....а за по големи щети трябва да го видя за да кажа дали може да се оправи.Теч?! Какъв теч? Това под колата е просто потта на всички коне под капака!
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар