Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с Grand Vitara 2.0 140c 2007

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с Grand Vitara 2.0 140c 2007

Здравейте!
    Аз съм нов в форума и до сега само четях,но ето че и при мен изникнаха проблеми.
    Преди около седмица ми светна на таблото ,,CHECK". Отидох в един сервиз тук в Ямбол,закачиха я и ми казаха ,че първата ламбда сонда е за смяна.Но от това което разбрах от тях е ,че досега не са правили такава кола и се отказах от тях.Обадих се в Миркат разказах им за светналата лампа и от там един много учтив господин ми обясни,че проблема едва ли е от ламбда сондата а по скоро от запушен катализатор.Препоръча ми един сервиз в Сливен,вчера докато пътувах реших да включа КРУИЗ КОНТРОЛА но само светна на таблото и до там не искаше да сработи, отидох там човека закачи колата на компютъра,гледа,гледа умно и той ми каза,че ламбда сондата е за смяна,за круиз контрола нищо не каза.
    Имам и друг проблем със скоростите.
    Не иска да включва на първа,за да включа,първо давам на трета и тогава на първа.Като потегля и на другите скорости влиза трудно,но при тях ги сменям по бавно и си влизат.Ако реша по бързо да превключа не става(удря на твърдо). Майстора от Сливен ми каза ,че е от ,,лагер помпа".
    Та въпросът ми е: Дали това са наистина причините за неизправността на автомобила.
    Къде бихте ме посъветвали да го закарам? Без да се чудят,и учат по него.
    От Ямбол съм.
    Поздрави и благодаря за отделеното време

От: Проблем с Grand Vitara 2.0 140c 2007

Здравей колега,

И аз съм от Сливен. Моята кола я правя в един и същ сервиз досега ако искаш звънни може да те пратя да я погледнат. Общо взето хората са майстори на скоростни кутии и двигатели.
    0885 033 193

Поздрави!

Коментар

Здравейте отново!
      Колата я закарах при един майстор тук в Ямбол,да погледне защо скоростите влизат трудно.
      Той ми каза,че трябва да се отвори и да се види.Аз се съгласих и му оставих колата.На другия ден ми се обади и каза ,че феродовия диск на съединителя е заминал.Искаше да сменя само него,но аз му казах ,че искам да сменим и притискателния диск.Ок, поръчах комплект феродов и притискателен (EXIDY).
      Майстора го смени.В петък взех колата от сервиза,човека каза ,че няколко дни педала ще омеква.
      Това омекване за два дни започна,лека полека да изчезва.
      Но ме притеснява едно друго нещо което не е наред. Сега съединителя отделя много ниско,може би сънтиметър от пода.
      Това нормално ли е когато се сменят съединители?
      Поздрави!

Коментар

Нормално е. И аз сменях съединител и при мен е така.

Поздрави!

Коментар

Ми ако не е саморегулиращ натегни го малко и ще се вдигне
          "NISAN TERRANO 2" 3.0 tdi 2003 г.
          0878739299

Коментар

До колкото знам е саморегулиращ.
            Но проблема с трудното превключване си остана.Сега превключва малко по лесно но не както трябва.
            Дали причината не е в лагер-помпата или....

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X