Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Jimny на метан?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Jimny на метан?

Привет,
    някой монтирал ли е метан на Джимни?
    колебая се между пропан-бутан и метан,
    като предимството на метана е ясно - цената, предимството на попана е че газаджии и станции има навсякъде
    има ли някакви слаби места по двигателя, които не позволяват монтажа на такива уредби?
    Благодаря предварително

От: Jimny на метан?

Ако искаш метан, ще трябва да демонтираш бензиновия резервоар, или да изхвърлиш задните седалки...LPG- 20 л. ще събере отзад без проблем.
    Животът е харизан кон според мен...

Теди

Коментар

Лично мое мнение, сложи си пропан-бутан, цената се избива много по бързо, ще ти остане и багажник, ако монтираш бутилката отдолу. С метан, ако искаш да минаваш повече от 100км граско, ще трябва да се разделиш със задните седалки, задницата и ще клекне, метанстанции няма под път и над път. Верно разхода в парички е по- малък , но...Подготви се за смяна на пружини и амортсъори след много кратко каране. Гарантирам , че разликата във вървежа ще е ужасно чувствителна и няма да ти допадне. Ако всичко гореспоменато не те притеснява, слагай метан- има и положителни страни-няма сяра, не цапа маслото-последното изглежда свежо и след 8000 км, не чакаш да се стопли мотора , че да обърнеш на газ-метана си е газообразен, палиш на бензин и обръщаш на газ. Ама не върви!

Коментар

Слагай газ,и не се занимавай със скъпи и безмислени начинания...

Коментар

Аз исках да слагам метан на форд-нисана, но газаджиите ме разубедиха. Не си струвало. Разликата в парите за 100 км била малка, и инвестицията няма да е оправдана.

Освен това в това малко джипче къде ще се намери място за метановите бутилки?..
          А и то не гори кой знае колко много, една обикновена газова уредба ще му заспи.
          Си мисля.
          Има ли желание-има и начин!

Коментар

За метан е доказано, че не си струва, но за газов инжекцион на пропан бутан, определено ДААААААА!
            Бизнеса е проста работа, ама не е за прости хора !!!

Коментар

Мерси на всички за мненията,
              джипа вече е на пропан-бутан. Събра се 37-литра бутилка, което прави около 29л газ. Тепърва ще засичам разход, но иначе разлика в движението няма, или поне аз не усещам. Иначе удоволствието ми излезе 1220 лв, ако някой се интересува. Готиното е, че под бутилката се събраха пожарогасителя, триъгълника и крика, а отгоре смятам да опна едно тезгяхче от кофражна дъска и на него да монтирам и някакви бас колони, че озвучаването е....

Коментар

На тезгяхчето може и едно менгеме да инсталираш с бичкия от страни,над тях етажерка за буркани и ако остане място и простир може да опънеш с две до три прашки не повече да не се претрупва
                За чужой счет пьют даже трезвеники и язвеники
                Мирослав Христов 0888310959

Коментар

Ахахаха накара ме да се засмея ,благодарско

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X