Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Колеги моля за помощ стрелката на температурата на Витара 2.0 v6 136 кс. се покачва
Свий
X
-
От: Колеги моля за помощ стрелката на температурата на Витара 2.0 v6 136 кс. се покач
Преди много време имах подобен проблем с тогавашната ми кола - Жигула. При по-високи обороти температурата се вдигаше дори и за разстояние 400-500 метра. Какво ли не правих в продължение на две години - сваляне на глава, гарнитура на глава, промиване на охладителната система и радятор, капачки на радятора - никакъв ефект. Какво ли не правихме с баща ми докато колата отказа да пали. Имахме самочувствието, че разбираме от този вид коли, но така и не можахме да я запалим. В следствие потърсихме помощ от по-опитен роднина.
Дойде, погледна (с ръце в джобовете) и заключи: "Тая искра не ми харесва, сменете чукчето". След смяната колат запали моментално и ефекта/ дефекта с температурата изчезна.
Та, моята препоръка е да направиш и диагностика на запалването.
Приятен ден и успех.
Коментар
-
От: Колеги моля за помощ стрелката на температурата на Витара 2.0 v6 136 кс. се покач
Първоначално публикуван от arexi Преглед на мнениеТеч няма утре ще проверя дали работи перката а помпата незнам как но предполагам че майсторите ще знаят как да я проверят, но дали може да е от нещо друго..
0886/706147 Тунинг на Vitara & Grand Vitara
Коментар
-
На градско каране няма проблеми стрелката си стои по средата, когато я спра на място и я загрявам също няма проблеми поне аз така съм установил, газова уредба има за пълен инжекцион, климатик има това ми направи впечатление че на работа на място загряла и стрелката стои по средата питата не е почти хладка и от време на време десния край все едно се затопля но не за дълго а по надолу не мога да бръкна, в казанчето за вода не прави балончета, докато старата ми ферозка прави ше балончета и сега не знам за какво точно да се хвана.
Коментар
-
Да се намеся и аз погледни и капачката на радиатора дали уплътнителната гума е там че на мен ми правеше проблем от такова естество тъкмо заради капачката.vw passat B5 1.9tdi 1997 110 hp
Suzuki GSR600 98 hp
Nissan Pathfinder 174 hp
0878222 три 3 шест
Коментар
-
Първоначално публикуван от ivan popov Преглед на мнениеИмаш ли газова ? Има ли климатик ? След като провериш виското , виж на отворена капачка на радиатора дали не прави балончета. Като вдигне температурата спри и пипни радиатора горе и долу еднакво ли е топъл и колко са твърди маркучите. Проблема може да е и от термостата. Да ме извинява колегата , но да сравнява Жигула и Витара е меко казано неуместно.
Коментар
-
Благодаря на всички колеги които се отзоваха на молбата ми за помощ, и в крайна сметка излезе че радиатора е бил запушен на 80% може и повече и термостата с който съм карал до сега е бил за дизелова витара , сега сложих нов термостат радиатора го отворихме и почистих ме . О тук нататък дано няма проблеми.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар