Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ГУМИ И ДЖАНТИ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• ГУМИ И ДЖАНТИ

Здравейте.
    Имам Гранд Витара 2,5куб. v6 джипа е с гуми 235/65/16.
    Интересува ме с какви мога да ги сменя.Искам да сложа по малък цолаж и по високи,но дали това ще е възможно?

От: ГУМИ И ДЖАНТИ

По малък цолаж , без фланци не стават на тази кола - опират в предните супорти. След повдигане влизат без проблем гуми 245/70/16 АТ . На моята съм с такива , нови от два месеца и мисля , че това е най-добрия "компромис" за тази кола. За по-големи гуми трябват и повече интервенции , а тази кола не е конструирана за тежък офф .
    0886/706147 Тунинг на Vitara & Grand Vitara

Коментар

Първоначално публикуван от ivan popov Преглед на мнение
      По малък цолаж , без фланци не стават на тази кола - опират в предните супорти. След повдигане влизат без проблем гуми 245/70/16 АТ . На моята съм с такива , нови от два месеца и мисля , че това е най-добрия "компромис" за тази кола. За по-големи гуми трябват и повече интервенции , а тази кола не е конструирана за тежък офф .
      нестава ли нещо от рода 195/75/15 или нещо подобно да неса толкова широки

Коментар

стават 205/75/15, 215/75/15 за 225/75/15 несам много сигурен но и те май стават.

Коментар

Първоначално публикуван от muary Преглед на мнение
          нестава ли нещо от рода 195/75/15 или нещо подобно да неса толкова широки
          Как си представяш тази джипка с този и мотор дето излиза от завода с ширина на гумите 235 да я обуеш в някакви цвички дето и на градска малолитражка ще и седят като харизани...

Всъщност какво целиш със смяната на гумите? Икономия? Върл фен си на тесните гуми? Ако е последното сложи и едни от нива
          о 88 з 417 оо 4 - Стоян

Коментар

Първоначално публикуван от joro velkov Преглед на мнение
            стават 205/75/15, 215/75/15 за 225/75/15 несам много сигурен но и те май стават.
            Как да станат бе младеж ? Някога слагал ли си 15 - ки на Гранд с 5 врати ? А и тези р-ри са по малки от оригиналния за този модел. Аз останах с впечатление , че колегата иска по големи и по високи гуми от неговите в момента.
            0886/706147 Тунинг на Vitara & Grand Vitara

Коментар

На моята Гранд витара 2,0 ТДИ размера на летните гуми с които е обута в момента е 235/60/16, аз също имам намерение за зимата да мина на по тесен и по висок размер - 215/70/16. Като заложих двата размера в един калкулатор в интернет на фирма за продажба на гуми излезе 2 см разлика във височината между единия размер и другия. Още не съм купил гумите, но така като я погледна външно ми се струва, че 2 см по-високи гуми ще влязат без проблем. Преди да взема ГВ имах Паджеро с размер на гумите 235/75/15 в последствие го качих на 31/10,5/15 и нямаше никакъв проблем е за съжаление дигна разхода на гориво с езин литър на 100км.

Коментар

Първоначално публикуван от mitcoo Преглед на мнение
                На моята Гранд витара 2,0 ТДИ размера на летните гуми с които е обута в момента е 235/60/16, аз също имам намерение за зимата да мина на по тесен и по висок размер - 215/70/16. Като заложих двата размера в един калкулатор в интернет на фирма за продажба на гуми излезе 2 см разлика във височината между единия размер и другия. Още не съм купил гумите, но така като я погледна външно ми се струва, че 2 см по-високи гуми ще влязат без проблем. Преди да взема ГВ имах Паджеро с размер на гумите 235/75/15 в последствие го качих на 31/10,5/15 и нямаше никакъв проблем е за съжаление дигна разхода на гориво с езин литър на 100км.

Високи ,високи ,колко да са високи ,разликата в двата размера е 2см в диаметър ,което значи че я повдигаш с 1см .По добре се ориентирай към R - размерите ,нещо като 205/Р/16
                Теч?! Какъв теч? Това под колата е просто потта на всички коне под капака!

Коментар

"По добре се ориентирай към R - размерите ,нещо като 205/Р/16" Преведи на аматьорски, колко е височината?

Коментар

Първоначално публикуван от mitcoo Преглед на мнение
                    "По добре се ориентирай към R - размерите ,нещо като 205/Р/16" Преведи на аматьорски, колко е височината?

205/Р/16 = 76/78 см ,зависи дали е регенерат или щатна гума ,тука вече говорим за тясна и висока ,която те повдига с 4см клиренс ,или 8см диаметър

А ето и размерите на твоите

Диаметър:
                    68,8 см за 235/60/16

Диаметър:
                    70,7 см за 215/70/16
                    Последно редактирано от jimito; 27-03-13, 20:56.
                    Теч?! Какъв теч? Това под колата е просто потта на всички коне под капака!

Коментар

http://4x4travel.ru/img/car_modding.swf?rnd=00 - не знам дали е точно,но е забавно.Поне визуално.

Коментар

не е нужно да се преминава от 16 на 15" за да се сложат по-високи гуми... Ако искате тесни, 205/80/16 обаче ще се прегъват в завой... По-добре 235/70/16 - ще се вдигне грубо 1см спрямо заводските гуми. Това 195/75/15 е размер за Самурай, не за ГВ
                        помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Определено е по-добре, но без лифт се съмнявам гуми с тази височина да влязат!

Коментар

На моита Vitara и сложих 225/75/16,без лифт и на големи неравности упираха в задня калник.Е това е щото гумите излизат изван калника.Иначе влизат без проблем.
                            SUZUKI VITARA V6
                            HONDA CBR 919RR
                            MERCEDES ML
                            MAN TGA D2O COMANREIL 18-430

Коментар

зависи и от Витарата на моята 235/70/16 й влезнаха тамън...

помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X