Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Няколко самурайски въпроси

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Няколко самурайски въпроси

Е,имам си Самурайче, за добро или за лошо.
    Имам няколко процедурни въпроса след първия ден тестване.

1. Кое е най-удачно при спускане по стръмен каменист път:
    а) Малкият лост на нулево положение и пускане само на спирачки
    б) малкият лост на бавни, колелата отпред зацепени и използване на бавните за спирачка

Второто ми изглеждаше много по-логично и колата вървеше много по-добре, но се опасявам, че всичко това бая товари трансмисията. При първият вариант пък естествено на спирачките им се разказва играта...

2. На черен каменист път има ли случай, при който е по-добре да не се кара 4х4 а да се кара само на заден мост? Заден мост и бавни? Моята логика е че е по-добре вместо да се товари яко задният мост да се зацепи всичко, за да се разпределя натоварването. Но не знам дали съм прав.

3. На два пъти вчера и днес, без да хвана закономерност, малкият лост започваше да вибрира яко и да издава звук (явно от раздатката). Оправяше се от самосебе си и въпреки това усещането ми за трансмисията е, че е наред. Качих колата на билото на стара планина и слязох с нея и се случи само горе на леко нанадолнище за малко. Вчера се случи пак на нанадолнище по павета, когато беше включено на заден мост, но предните колела бяха забравени на зацепено положение. Това на някой говори ли му нещо?

4. И последният съществен въпрос. Датчикът за горивото не работи. При пълен резервоар стрелката е залепнала долу (опряла най-долу, не дори на "Е"). Като се изпразни резервоара малко се качва! Държи се сякаш някаква работа около поплавъка в резервоара се е обърнала наопаки... или пък нещо със самата стрелка не е наред. Моля, дайте ми някаква насока какво да ръчкам, за да го оправя, че без индикация за горивото по черни пътища в планината не си е работа.

Благодаря за търпението при изчитането на това
    Последно редактирано от kolonal-Васил Гергов; 08-07-08, 14:52.

До: Някой самурайски въпроси

KOЛЕГА, ПО ПЬРВИТЕ 3 ВЬПРОСА,ОТГОВОРИТЕ СА ТИ 100ПРОЦЕНТА " то4ни",А, ЗА 4Я-------------......туба.о
    Иван Дочев-ТЛК 73,4.2l-0888713925

Коментар

Колега, по 4-тия въпрос: Не съм имал такъв проблем със Самурая, но виж дали не са разменени кабелите на датчика. Чувал съм за такова изпълнение (може да е виц!) - по времето когато бензина беше с купони, един тарикат си имал бензин и винаги резервоара full. И за да не го врънкат познати и др. просто разменил кабелите на датчика и при пълен резервоар стрелката показвала нула.
      По-добре късно, отколкото по-късно.

Коментар

ЧЕСТИТО за правилният избор (самурай)
        Те първа ще имаш още много въпроси. (Какви гуми? Как да го вдигна? Газ или бензин? и т.н.)
        На твойте въпроси ще ти кажа че си прав, но защо сам откриваш топлата вода? Няма ли кой да ти покаже как се кара и КАКВО може 1 самурай.
        На 4етвъртият въпрос не мога да ти отговоря, защото аз НЯМАМ резервоар. Там ми стои бутилката на газовото. Добре центрован на ГАЗ самураят върви по-добре от бензин. Но ТУБА (пълна) 5 или 10л. е задължителен аксесоар в багажника редом с яко въже, брадва, и инструменти за полеви основен ремонт.
        По 3 тия въпрос - вибрацията в раздатката се появява като резултат от вибрациите в някой от карданите. Лягай и ги разклати яко ако някое каре е "меко" - смени карето.
        Имаш 3 кардана с по 2 карета = 6. Едно от тях да не е наред и почва да вибрира при определена скорост.
        Suzuki SJ 410 Samurai, 0888 199 658 - МСС - Варна и близката околия.
        http://www.cardomain.com/ride/2562837

Коментар

Първоначално публикуван от giavol Преглед на мнение
          KOЛЕГА, ПО ПЬРВИТЕ 3 ВЬПРОСА,ОТГОВОРИТЕ СА ТИ 100ПРОЦЕНТА " то4ни",А, ЗА 4Я-------------......туба.о
          Прав си за тубата, особено ако "резнеш" резервоара в някой камък. А може и да не е твоя джип...колегите също закъсват. Абе тубата си е туба!!!
          Suzuki SJ 410 Samurai, 0888 199 658 - МСС - Варна и близката околия.
          http://www.cardomain.com/ride/2562837

Коментар

Относно резервоара- има само един кабел който излиза от него. Намира се в разтоянието между горната част на резервоара и пода на колата. Ако той е свързан всичко трябва да е точно! Мисля че е жълт
            Subaru Forester 2.0 S Turbo + Autohome Columbus = 4x4 Light Fast Camper
            Drag Grand Canyon Daily
            Faction Prodigy + Secura Fix + G3 Alpinist
            LZ1JYM

Коментар

Колега спускайки наклон най добре е да използваш и ръчната. Тя ти е на барабан и е залепена на раздатката. И не случайно е сложена там. Така че при спускане - 2 ра бавна и ако има нужда ръчна. А защо 2 ра би било добре сам да си отговориш но ако нямаш опит ще те улесня. При загуба на сцепление т.е. ако евентуално се хлъзнеш нужно е веднага с газ да изравниш оборотите.
              За датчика може би е добре да почистиш контактите по кабелните обувки.Аз също съм на газ и съм махнал резервоара и долу съм с бутилка. Но имам оргинално една предпазна ламарина отдолу която си остана и ми пази бутилката.
              Поздрави.
              VITARA, SAMURAI
              FIAT PANDA 4x4 CABRIO
              RENAULT ESPACE QUADRA
              ...и едно сивикче за града...

Коментар

Благодаря ви за отговорите. За жалост джипчето май скоростно ще трябва да се продаде, защото приятелят който вчера си го купи попадна в някаква абсурдна финансова ситуация и аз съм в траур (точно се влюбих в самурая). Ще видим дали ще успеем да избегнем изчезванто му за смешни пари.

Иначе за датчикът за горивото ще трябва да се заровя по жичките. Нещо елементарно е станало според мен.

Засега следващите въпроси ги замразявам докато се изясни съдбата на колата.

Коментар

Защо не го покажеш,обясни нещо за него и .....смешната цена?
                  Иван Дочев-ТЛК 73,4.2l-0888713925

Коментар

Колега аз имам същия проблем с датчика.Пиши ако решиш проблема.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X