някаде има ли тема как се монтира омегов двигател на самурай плусове минуси дали издяржьт мостовете и разбирасе да има малко снимки и дали си струва цялата операция
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
опел омега на самурай
Свий
X
-
От: опел омега на самурай
Определено си струва. Има много такива самураи, даже тук в Шумен има един такъв. Обаче е с УАЗови мостове, ресьорите са си отгоре, както на всички УАЗки. Кара с тракторки 81 см и върви отвсякъде. На шуменското състезание ги бях взел назаем и счупих заден диференциал, но момчето си ги кара със заварен заден и няма никакви проблеми. Самурая е малко зверче, няма препятствие да му се опре.
Опелския мотор е с неговата си кутия, раздатката е самурайската. Засега всичко държи, а не е като да не се юрка по гори и калища.Има ли желание-има и начин!
-
Аз съм с такъв двигател лятото го сложих и до момента мостовете ми държат раздатката също ,и разликата е направо огромна .Преди това бях с 1000cc двигател направих му основен ремонт но и така не ми хареса как върви и се реших да го сменя имам доста снимки ще кача няколко ако има интерес мога да кача още пак и да снимам .
Suzuki Samurai 420i
Коментар
-
За какво режете толкова не ми е ясно.На един самурай при нас слагахме същия и само трябваше да се подбие тунела малко със чука за да влезе и това е назад си влезе като у дома сиНие наричаме път мястото, през което възнамеряваме да преминем
Suzuki Vitara 1.6 8v Turbo 35x13.5x15
Коментар
-
Да знам че щеше да влезе и без да режа но канала ми беше зает и така ми беше по лесно да си направа кардана между кутията и раздатката.А имаше и нужда от преди това да се пазакърпи около лоста .
Двигателя е доста лесен за поставяне в самурай особено ако ресьорите са над моста ,инсталацията му е от 4-5 кабела които трябва да се вържат .Може да се кара на газ и самият двигател е много така да се каже идиото устойчив.Suzuki Samurai 420i
Коментар
-
За сега мостовете са добре но колко още не се знае може и в даден момент да се предадат но тогава ще му мисля .За сега само карета на карданите сменям и един заден кардан съм сменил че се скъса ,но тогава си бях виновен аз прекалено много газ му дадох на 1 и като е на асфалт така се получи .Предстои ми да направя носач на задния мост за да не се осуква много като му подавам газ рязко и да чупи каре
Още снимки ще направя утреSuzuki Samurai 420i
Коментар
-
Моят познат прави някакви хибридни ресьори. От москвич, УАЗ и самурай. На Стара загора най-вероятно ще сме с него, та ако дойдеш може да си поговорите наживо за неговата машина.Има ли желание-има и начин!
Коментар
-
Първоначално публикуван от Николай Колев-Krasio 46 Преглед на мнениеПри монтаж на опелов мотор, радиатора събира ли се в коша или се измества отзад?
С мостове от УАЗ издържат ли ресьорите и трябва ли да се прави А-раво на задният мост?Suzuki Samurai 420i
Коментар
-
Разхода е според крака и терена. Не може да не си наясно, че при офроуд не може да се даде точен отговор на въпроса "Колко гори".
Говорим именно за този двигател, газифицира се много лесно, с обикновен електрически изпарител.
Аз на витарата съм с такъв двигател, та говоря от първо лице.Има ли желание-има и начин!
Коментар
-
Първоначално публикуван от Николай Колев-Krasio 46 Преглед на мнениеПри монтаж на опелов мотор, радиатора събира ли се в коша или се измества отзад?
С мостове от УАЗ издържат ли ресьорите и трябва ли да се прави А-раво на задният мост?
С мостове от УАЗ съм, ресьорите са ми газ69+трабант. Возия и ходове - прекрасни. А-рамо - ЗАДЪЛЖИТЕЛНО!Toyota Hilux '07 120 hp Double Cab
Mercedes w212 E350 4matic
Ducati Monster 600
O888795575
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар