здравейте колеги. Търся информация за гранд витара. четох че след 1999г. ги произвеждат с два мотора. интерисувам се кой е по удачен вариант и дългата база как е като проходимост. трябва ми да тегля надуваема лодка с колесар и на по големи растояния.благодаря предварително
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
плюсове и минуси на гранд витара 1.6 и 2.0 мотор след 1999г.
Свий
X
-
От: плюсове и минуси на гранд витара 1.6 и 2.0 мотор след 1999г.
1,6 при гранд витара се монтира само на къса база. Ти пък пишеш за дълга база, при която имаш избор между 4ри цилиндров 2л мотор или ве-образен 6 цилиндров 2.5л мотор. Това са все бензини!
Има и дизел - 2 литра на мазда е мотора. За него мнение не мога да дам абсолютно никакво.
Според краткото ти описание за употреба - една дълга база ще свърши работа. А щом ще теглиш - големия мотор е за предпочитане!о 88 з 417 оо 4 - Стоян
-
лодката ми не е толкова тежка пък и разхода на големия не ме устройва. двулитровия бензинов е по добър като вариант още повече че мога да го газифицирам. доколкото разбрах той е с верига и го слагат и на късата база. 1.6 литровия 16 клапана мотора на старите витари ли е
Коментар
-
Аз имах същите претенции като взимах моята преди година - само че колебанието ми беше между 1.6 16в и 2.0, но заради разликата в разхода на гориво предпочетох 1.6, и за момента не съжалявам.
Р.С. Все пак не тегля нищо с нея, но въпреки всичко заради лекото купе, смятам че моторчето ми стои добре и не съм имал проблеми с липса на мощност.Hyundai Terracan 2.9 crdi 163 hp,2007
Suzuki Vitara ДБ - 1.6 16v, G16BS, 1998 ex
Hyundai Galloper- 2.5 tdi, 1998, ex
Продавам гуми 205х70х15!
Коментар
-
Първоначално публикуван от jasonsmith Преглед на мнениеАз имах същите претенции като взимах моята преди година - само че колебанието ми беше между 1.6 16в и 2.0, но заради разликата в разхода на гориво предпочетох 1.6, и за момента не съжалявам.
Р.С. Все пак не тегля нищо с нея, но въпреки всичко заради лекото купе, смятам че моторчето ми стои добре и не съм имал проблеми с липса на мощност.за 2.0. Прави ми впечатление , че късите държат цени като на дългите , което за мен е необяснимо. За това погледни и дълга и къса / седни в късата от зад / , помисли колко хора и багаж ще возиш и избирай. За мотора категорично 2.0.
0886/706147 Тунинг на Vitara & Grand Vitara
Коментар
-
колега аз имам гранд витара 2.0 дьлга база бензин са газов инжексион гори изван града 9 а в града 12 за обслужването скьпа е оптяжната ролка кам 180лв.на другите могат да се смениат само лагер4етата и обслужването е кам 350лв без веригата но аз не сам 4увал някои да сменя верига .Моята е на 200 000км от които аз сьм и навартял 70 000км. без никакьв проблем
и задължително 2.0 имах и 2.5 но много гориПоследно редактирано от CarTest™; 24-01-13, 08:41.
Коментар
-
Здравейте, от два дни и аз съм собственик на Гранд Витара дълга база с двигател 2.0 16v. Искам да ви попитам колко вървят вашите витари? Мойта не иска да вдигне повече от 130-140 км/ч на прав участък. Знам че и има нещо, но още не съм открил какво точно. Със сигурност не е от свещи и катализатор. Chek-a несвети. При откачен дебитомер положението е същото. Има монтиран газов инжекцион, но и на газ и на бензин е същата работа. Разхода ми се струва малко завишен със скорост 120 км/ч 260 км - 36 литра газ. Някой може ли да ми помогне с идей , преди да започна да разглобявам за преглед на центровки и други такива?
Благодаря предварително.
Коментар
-
Като за начало-виж си катализатора-има голяма вероятност да е запушен.Моята 1,6-16в дълга,с гуми 255/60/15 си пълнеше километража - 160км/чJeep Cherokee XJ 4000 Limited, 2001 year. Ducati Multistrada 1200, 2014 year
Коментар
-
Първоначално публикуван от Крум(bizkit_boy) Преглед на мнениеЗдравейте, от два дни и аз съм собственик на Гранд Витара дълга база с двигател 2.0 16v. Искам да ви попитам колко вървят вашите витари? Мойта не иска да вдигне повече от 130-140 км/ч на прав участък. Знам че и има нещо, но още не съм открил какво точно. Със сигурност не е от свещи и катализатор. Chek-a несвети. При откачен дебитомер положението е същото. Има монтиран газов инжекцион, но и на газ и на бензин е същата работа. Разхода ми се струва малко завишен със скорост 120 км/ч 260 км - 36 литра газ. Някой може ли да ми помогне с идей , преди да започна да разглобявам за преглед на центровки и други такива?
Благодаря предварително.. Успех!
SUZUKI "GRAND VITARA" 2.0 (16V)-J20A + MITSUBISHI "OUTLANDER"-2.4- AUTOMATIC
Коментар
-
Благодаря за съветите. От катализатора и гърнетата съм сигурен , че не е защото ги откачих и пробвах и разликата беше минимална. Свещите ги смених , няма разлика. Маслото е 5w30. Като намеря малко време ще я закача на диагностика , макар че със светещите кодове не записва нищо друго освен дебитомер , но предполагам това е защото го откачвах. Утре ще меря компресията и ще пиша какъв е резултата. А някой знае ли как се гледа аванса на тази кола , като няма кабел за 1-ви цилиндър на който да се закачи стръбоскопа?
Коментар
-
Grand Vitara / Grand Vitara XL-7 Ако разбираш руски...,тук има всякаква информация.. SUZUKI "GRAND VITARA" 2.0 (16V)-J20A + MITSUBISHI "OUTLANDER"-2.4- AUTOMATIC
Коментар
-
Благодаря за информацията колега, но въпреки че другия джип ми е УАЗ не съм много на ТИ с руския. Днес измерих компресията - 10.8 - 11. В аутодатата го дават че трябва да е от 12 - 14 , но мисля че измерената от мен е в рамките на допустимото. Също така изтрих грешките с откачането на акумулатора , и след 10 км каране незаписва нищо. Тези дни ще я закарам да я закачат на диагноза да гледаме актуалните стойности на дебитомер, сонда и другите датчици да видим дали ще излезне нещо.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар