Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Газова система на Гранд Витара 2009 съвет и информация

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Газова система на Гранд Витара 2009 съвет и информация

Здравейте колеги, Пускам отделна тема защото идеята на темата е не дали да сложа а какво би се случило след, като сложа АГУ на този модел и двигател. Изчетох почти всичко по форумите за този модел и двигател и мненията са доста противоречиви. Като цяло е мнението че на този двигател клапаните са по-слаби и прегарят леглата им след определени километри. Други хора, твърдят че карат по 30-40к км и нямат проблем. Тъй, като колата ми е още гаранционна се обадих в официалния сервиз и ги попитах какво биха ме посъветвали относно монитрането на АГУ. Бяха категорични че след 50-60к ще има проблем с главата и по-точно клапаните. Добре но пък има колеги, които са минали доста над 50-60 к и нямат такива проблеми. Обадих се в няколко газ сервиза попитах и там ми предлагат омасляване на клапаните. Идеята да сложа газова система е че доста километри навивам с колата. Преди имах отделна за градски условия но я продадох и Витарата ми стана основна. Това, което ме интересува е тези системи за омасляване на клапаните имат ли някакъв ефект или е просто търговски трик? Дори някой от производителите ги предлагат. Това масло няма ли да запуши катализатора? Да речем че сложа АГУ и клапаните наистина прегорят и се наложи ремонт. Какво точно се сменя в главата? Самите клапани или цялата глава? Леглата на клапаните отделен детайл ли са или са част от главата? Колко би струвал ремонта на главата? Аз го виждам така. Ако измина 100-150к км на газ и издухам клапаните то парите, които ще съм спестил ще са в пъти повече от ремонта на главата. Несъм чак толкова детайло запознат с двигателите и искам да имам възможно най-детайла информация относно този ремонт, ако се стигне до него. Колата е Гранд Витара 2010-та година. двигател 2.0L 16v 140кс с ръчни скорости. Ако някой има топзи модел с този двигател и има АГУ нека да сподели.
    2022' JEEP JL Wrangler Rubicon , 33 Yokohama Geolandar G 015 AT

LZ3STO

От: Газова система на Гранд Витара 2009 съвет и информация

Здравей..,мисля че в тази тема има доста писано по твоя въпрос... Прочети я цялата...,но по-внимателно..! Новата Гранд Витара - за или против газ
    SUZUKI "GRAND VITARA" 2.0 (16V)-J20A + MITSUBISHI "OUTLANDER"-2.4- AUTOMATIC

Коментар

Здравей колега ,четох я тази тема няколко пъти и именно тя наклони везните да си правя колата газов котлон. Виждам че има хора с по над 100к км на газ и няма проблем. Но изчетох и доста мнения ( по други форуми), в които се пише за проблем с клапаните. Разбира се не са от хора, които са имали проблемите и са свидетели а са коствени но имаше мнение и на един от сервизите, които монтират АГУ и те твърдят че има проблеми. Освен това и официалния сервиза на Сузуки потвърди за проблемите а предполагам че не съм единствения с този модел, който иска да се газифицира. Ще посъбера още малко инфо и в крайна сметка ще реша.
      Последно редактирано от redex; 14-01-13, 16:16.

LZ3STO

Коментар

Първоначално публикуван от redex Преглед на мнение
        Здравей колега ,четох я тази тема няколко пъти и именно тя наклони везните да си правя колата газов котлон. Освен това и официалния сервиза на Сузуки потвърди за проблемите а предполагам че не съм единствения с този модел, който иска да се газифицира. Ще посъбера още малко инфо и в крайна сметка ще реша.
        Еми... не знам..,но точно в тая тема до колкото си спомням..,имаше мнения в които се твърдеше,че ако колата е с ГИ + системата за "омасляване"(смазване и не знам какво си..), официалното представителство признава гаранцията.. Също така..,аз на мойта Витара..,която е с почти като твоя двигател,съм и направил вече над 80 000 км. на газ,и за сега нямам никакви проблеми...Казвам почти като твоя...,понеже четох някъде дали в нашия форум,дали в руския...,че уж двг на новата Гр.Витара(след 2005г.),бил като стария(J20A),но имало разлика в клапаните и леглата на клапаните(били по слаби). Както сам казваш.., посъбери още малко информация и слагай ГИ+масльонка и "нема а се пуашиш"..!

Коментар

Здравей, омасляването ще го сложа, нз дали върши работа или не, просто за мое успокоение. Така и така ще набутам пари. Сега проучвам системите с течна фаза. По моята логика, ако гаста се впръсква, течна, то тогава тя ще има горе долу свойствата на бензина да охлажда клапаните. Направих запитване до фирма, която монтира този тип системи да видим.

LZ3STO

Коментар

Сподели... после, какво са ти отговорили от фирмата.. Този вариант, със сигурност ще е най-добрият,но до колкото имам инфо..,тези уредби са доста скъпички.. Успех!

Коментар

Ако благоволиш, да си направиш труда да поразгледаш темите за газ, да отсееш от тях откровените глупости, рискуваш да научиш нещо полезно.
              "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Колега, разгледах почти всички теми за газ. До колкото мога отсявам нещата, които не са актуални и именно затова ще монтирам газова система. По скоро исках да разбера, какво ме чака, като ремонти за да имам някаква готовност.
                Относно системата с течна фаза. Отговора на фирмата е че няма проблем да се монтира на този модел и двигател. Течната фаза елиминира проблема с изгарянето на клапаните. Системата, която ми предложиха е Vialle LPxI. С две думи, идеята е че когато газта се подава в течна фаза тя се изпарява в горивните камери и понижава температурата. Това го пише и на сайта на производителя на системата. Цената, която ми дадоха е 2700 с ддс, ( с монтаж)

LZ3STO

Коментар

"Системата" за мазане на клапаните е откровена глупост. Има автомобили, които не понасят добре газификация, но твоят не е от тях
                  "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Слагай смело газова спринцовка без никакви екстри. Главата ти е като на старата и не е проблем да я смениш с такава ако те остави твоята , ама надали . Такива глави има бол и цената не е дебела.
                    0886/706147 Тунинг на Vitara & Grand Vitara

Коментар

В такъв случай, щом двигателя се газифицира успешно, дали е необходимо да набутам близо 3000 лева или мога да си сложа висок клас ГИ с изпарител и да си пердаша ?

LZ3STO

Коментар

Колега,Редекс месец май на 2012г.бях пред същата дилема дали да газифицирам автомобила си или не.Колата ми е по стара от твоята,марката също е различна.След различните мнения които получих ,решението дали да имам ГИ или да карам на бензин си го взех лично.Но предпочетох монтажа да го направи газаджията с най-много положителни мнения за него.Вярно,чаках около 45дни след като се записах за монтаж,тъй като графиците му бяха пълни занапред,но си заслужаваше.Когато закарах моята кола,за да и монтират,ГИ в сервиза му газифицираха две Субару Аутбек нови.От там са минали и мои познати с далеч по лачени автомобили Субару Трибека,разни нови Мерцедеси/ес/,Аудита.Та мисълта ми е следната-като си се решил ще сложиш газ,само намери правилния специалист който да го направи.Дори плати и малко повече ако трябва,изчакай ако ти каже след месец.Ако графиците са му пълни има защо.Успех.

Коментар

Правилно си се насочил към "течна фаза". Вярно е по-скъпа, но има защо.

Коментар

Здравейте колеги.Монтирах газова система.Спрях се на модела BRC Plug and drive. Монтажа извърших в BRC България. Изминал съм само 200 километра от тогава и не мога да коментирам. За сега не усещам че имам газова система. Няма мириз, няма разлика в динамиката ( дори си мисля че на газ е малко по-еластична в ниските обороти на по-висока предавка) сложих бутилка 40 литра тип пура в багажника. Зареждачката до номера с планка. Относно монтажа е перфектен. Всичко е направено, както трябва. Ще ъпдейтна след, като измина повече киломтри.

LZ3STO

Коментар

Изминах 3000 километра с газовата. Никакви проблеми за момента. Средния разход за тези километри е 9л/100км ( 70% магистрали до 130км/ч.) Не усещам никаква разлика в динамиката. За сега доволен.

LZ3STO

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X