здравейте колеги имам един проблем и мисля че тук ще намера отговор става въпрос за сузуки витара 1/6 8в 93г.сас автоматични хабове е но при използване на бавните или бързите след това ги изключа не се чува цькането което се чува от предния мос за исключено иначе си изключва благодаря предварително
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
вьпрос относно предния мост
Свий
X
-
От: вьпрос относно предния мост
Първоначално публикуван от ivailo90 Преглед на мнениездравейте колеги имам един проблем и мисля че тук ще намера отговор става въпрос за сузуки витара 1/6 8в 93г.сас автоматични хабове е но при използване на бавните или бързите след това ги изключа не се чува цькането което се чува от предния мос за исключено иначе си изключва благодаря предварителноТеч?! Какъв теч? Това под колата е просто потта на всички коне под капака!
Коментар
-
Не съм автомонтьор, много работи не са ми ясни, но не е нужно да се заяждате, Кольо. Относно препинателните знаци - малко бързах и затова, liebherr4eto. А за отговора на jimito благодаря - да, връщам назад 1-2 метра, но не се чува цъкането, иначе си изключва.
Коментар
-
Колега, не че че се заяждам, но писането според официалния правопис освен самоуважение показва и уважение към събеседниците.
Защо в първия си пост писа по един начин, а сега по съвсем друг?
Значи може, но ако мине...
На тераното изобщо не чувам никакво щракане или какъвто и да е шум показващ, че хъбовете са включени. Ако не съм сигурен-с леко "издивяване" се разбира на заден мост ли съм, или на двойно. Лампата на таблото показва единствено положението на лоста на раздатката. След лоста какво се случва-никой не знае.
Пази се от недоизключване на някой хъб. Примерно-даваш назад за да изключат, но това е в завой, и едното колело минава по-малко разстояние от колкото е нужно за да изключи. И този хъб не изключва, а други я е изключил. Така по време на движение едната полуоска не се върти, а другата предава движението към диференциала. Тази разлика във въртенето се поема от диференциала, като планети и сателити се въртят постоянно, а те не са изчислени да работят постоянно. Само в завой, и за малко. През повечето време са почти неподвижни.
Та ако единия хъб не изключи ще си съсипеш диференциала.
Как да разбереш дали хъбовете изключват- когато би трябвало да са изключени вдигаш гумите една по една, и въртиш гумата. Гледаш дали полуоската се върти. Ако се върти-хъба не е изключил, И обратно.
Става и по-лесно, но ти трябва втори човек. След като си ги изключил започваш да се движиш напред бавно, а другия гледа дали полуоските се въртят. Не би трябвало да се въртят.
П.П. Намери си човек който да знае какво е полуоска, че има страшно много хора дето са чували думата, ама като ги питаш къде е полуоската и показват ауспуха...Има ли желание-има и начин!
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар