Обява

Свий
Няма добавени обяви.

въпрос за vitara 1.9d

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• въпрос за vitara 1.9d

здравейте искам да попитам някой има ли наблюдение към 1.9тди,доколкото разбрах е на ситроен.Има ли някакви проблеми които създава и имали достатъчно мошност за офроуд-неделно газене в калта,доколкото знам е с почти еднакви NM около 200 с този на VW 1.9 който някои хора го предпочитат и слагат във витара и казват че е доста по добре от 1.6 16v.благодаря предварително.

От: въпрос за vitara 1.9d

няма ли някой който да знае нещо,или не съм попитал правилно,ако има нещо кажете да оточня.

Коментар

вече разбрах че бил много надежден остана само дали ще върши работа в калта

Коментар

Здравей, двигателят е на Пежо и ако харесваш френският дизел, този мотор е твоят, болежки като всяка печка и поддръжката й, предимства, аз лично не виждам, с тези НМ дето сте ги посочил няма да излети в космоса. Отделно предаватаелните числа на мостовете са по-слаби от стандартната витара с 1,6 мотор. И не разбрах за гранд витара ли става дума след 1998г или за витара?! За 16в двигател на витара и хубаво и лошо, нещо като жената-втора употребауспех

Коментар

За двигателя (с риск да прозвуча като Пенчо с Кията) ще кажа, че е надежден и дуракоустойчив при добра поддръжка. Стар, изпитан предкамерен дизел. Но варианта без турбо и интеркулер е доста умрял кон. Дори на Пежо 206. Няма проблеми с глава, дюзи, помпи, особено с помпа Бош. Не е особено претенциозен откъм гориво, шумничък е, особено студен. Монтираше се на много модели коли, баничарки и бусове.
          Предпочита неговото си масло (Тотал Кварц 7000 Дизел-полусинтетика). Смяната е на 15000 и почти не го пипа.
          Аз го карам на кола и за 125000 (подозирам, че е най-малко на 350000, като се има предвид, че съм четвърти собственик, а преди мен е бил на фирма), не съм пипал по него нищо, освен смяна на ангренажен и сервизен ремък и ролки ( след покупката и на 80000), смяна на термостат наскоро и смяна на свещи миналата зима.
          Останалото са филтри и масла на 15К.
          Ако са му здрави свещите, пали и на -20 с едно подгряване.
          Колкото до Витара с този мотор, не са много разпространени, а и повечето са дълга база, та едва ли някой колега го е тормозил из горите.
          Вероятно, дифовете биха могли да се сменят с по-бавни, но това е въпрос за колегите витараджии.
          Аз лично, чистия 1,9Д не бих си взел.
          С турбо и интеркулер е 90к.с. и след 2100-2200 оборота се развърта порядъчно бързо и се усеща.
          Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Не съм оточнил става въпрос за витара дълга база не за гранд витара и за модела 1.9тд не знам при витара с интеркулер май не съм виждал.благодаря за отговора.Остана някои да сподели как върви в калта и дали 6те трябва да сменям дифовете защото сяка неделя ще съм в калта а не ми се закъсва.

Коментар

Първоначално публикуван от terano1 Преглед на мнение
              Не съм оточнил става въпрос за витара дълга база не за гранд витара и за модела 1.9тд не знам при витара с интеркулер май не съм виждал.благодаря за отговора.Остана някои да сподели как върви в калта и дали 6те трябва да сменям дифовете защото сяка неделя ще съм в калта а не ми се закъсва.
              Сложи му кални гуми но ,ги съобрази да не са прекалено големи .Дифовете не играят голяма роля в закъсването а клиренс и гуми .Няма джип който да не закъсва !!!
              Теч?! Какъв теч? Това под колата е просто потта на всички коне под капака!

Коментар

Aз имам такава витара-75к.с.Голямо вървене не очаквай,куцичка е.За в града и леки разходки смятам,че е перфектна.Карам я с АТ-гуми и в голяма кал не смея да я вкарвам,но в снега върви докато остане по корем.Разхода и е около 8-9/100 ,градско и лек офроуд.Извън града не съм я карал много(имам и кола) поддържа 120-130 по равното,може и още но става много шумна.

Коментар

значи с подходящи гуми ще си гази,смятам да сложа 7.50х16 на Lassa OK-144

Коментар

Стават , Янко кара нивата си с такива и се държат добре на кал ,замисли се и за един лифт и влизай в боя ,да не сложиш само нивови джанти

пп Сега видях че Янко е писал че са високи 72 см ,ако ще копуваш специално джанти 16" и после ласата ,по добре един кайман 195/Р 15 на същата височина е , но имай предвид че се износва интензивно ако се кара много по асфалт .

пп А другия вариант на 16" ако ще караш и доста на асфалт 205/Р 16 кобра (може и кайман) височината им е 74/75см ,печелиш някакъв см височина ,но някой път всеки см е от значение.Варианти много .
                    Последно редактирано от jimito; 28-12-12, 22:26.
                    Теч?! Какъв теч? Това под колата е просто потта на всички коне под капака!

Коментар

Това е по-големия размер на модела и отговаря на реални 31-ци.
                      Аз карам с малкия размер-6.00-16,които са реално малко над 28".
                      Иначе като модел гумите не са лоши,стават и за асфалт-/скоростен индекс 120км/ч./.
                      В никакъв случай в гората не могат да правят конкуренция на Каймани,Тракторки и др.подобни,но са достатъчно добри за кални разходки.
                      Като се поизпуснат вървят и доста успешно на сняг.
                      Прикачени файлове
                      Последно редактирано от Янко Желязков; 29-12-12, 01:13.

Коментар

Значи да споделя че двигателят не е 1към 1 с Пежо.Има известни разлики,както и по специфични части,но с малко труд и творчество всичко се напасва.Различни са:стартера(от другата страна е),вакуум помпата,картера,горивния филтър и май това е.Ако си около Варна идвай да я виждаш.За мене тракторчето става.

Коментар

Ами незнам дали са по лоши от кайман ама имам приятели ловджии и на всички Ниви карат Lassa и са много доволни,сега и на една Витара сложи един приятел и той е много доволен,казва че е по доволен от кобрата ама за кайман не знам.

Коментар

Ами незнам дали са по лоши от кайман ама имам приятели ловджии и на всички Ниви карат Lassa и са много доволни,сега и на една Витара сложи един приятел и той е много доволен,казва че е по доволен от кобрата ама за кайман не знам.
                            Да,не са лоши Ласите,но пак казвам от лични опити и наблюдения-на Кайман конкуренция не могат да правят.
                            Всичко е много добре и работят,докато ти стига клиренса.
                            Оттам нататък опреш ли филма свършва,а според моите разбирания диаметъра им е малък-/едва 72см./ и филма свършва сравнително рано.
                            Едно време като ги сложих им се радвах,но нещата се променят,сега се заглеждам по по-големи гуми...

Коментар

Напълно те разбирам но примерно едни 33-ки ще са много широки и мисля че няма да може да ги носи витарката

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X