Обява

Свий
Няма добавени обяви.

И аз вече със Сузуки. Oще едно Jimny в семейството на Сузукитата

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: И аз вече със Сузуки. Oще едно Jimny в семейството на Сузукитата

Нещо като гледам май никой няма интерес към най-евтиното Джимни в България. Така, че май ще трябва да го хвърля в боя.
    Понеже не ми харесва нито мотора, нито кутията нито раздатката, нито мостовете, съм готов да приема всяко предложение за модифициране. Мотор Витара раздатка мостове Самурай ? или Опел с кутия, раздатка Самурай или БМВ , или VW TDI, или Исузу дизел ?, мостове - ? Вранглер ?, Тойота 70 ? Патрол ГР или 260 ? Г класа с блокажи ? Ланд Ровър ?
    Бих търсил да се получи една трофи машина. Благодаря на всички мнения предварително
    Samurai Gemax

Коментар

Гоше, от заводското по-добро няма. Или поне в нашите условия.
      Виж, ако се прави професионално в специализиран сервиз-може да се поучи и по-добро, но в гаражни условия не може да се направи нещо по-добро от фабричното.
      Не знам защо не ти харесва джимнито, на няколко състезания се представят доста добре...
      Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от gemax Преглед на мнение
        Нещо като гледам май никой няма интерес към най-евтиното Джимни в България. Така, че май ще трябва да го хвърля в боя.
        Понеже не ми харесва нито мотора, нито кутията нито раздатката, нито мостовете, съм готов да приема всяко предложение за модифициране. Мотор Витара раздатка мостове Самурай ? или Опел с кутия, раздатка Самурай или БМВ , или VW TDI, или Исузу дизел ?, мостове - ? Вранглер ?, Тойота 70 ? Патрол ГР или 260 ? Г класа с блокажи ? Ланд Ровър ?
        Бих търсил да се получи една трофи машина. Благодаря на всички мнения предварително
        Честито Джимни и от мен, ЧНГ и честит нов проект. Много чуденки и много идеи си изброил. Принципно от всички може да излезе нещо , но силата на Джимнито е в размерите му и килата. За да стане бързо , лесно , по евтино и с най малко преправяния е добре да използваш части от същата марка Сузуки . При другите варианти ще ползваш купето и може би шасито и ще изгубиш от силните му качества . Това което са направили колеги с такива машини и ги наблюдаваме по състезания е по малко от това което искаш ти. Те са с оригинални мотори и скорости. Сменят само мостовете и амове и пружини. Концепцията им е доста успешна - вижда се от миналогодишните с-я в които участваха. Задния мост е от Витара , а предния е хибрид Витара и УАЗ. За трофи машина ще ти вършат работа , като в задния диф с едно ЛСД ще ти е напълно достатъчно. За двигател и скорости също мисля , че най удачно ще бъде да са от Витара четири цилиндрови. Вариантите са 1.6 16В и 2.0 16В. Може и Балено 1.8 16В или от Витара дизел HDI , но тези са по трудни за намиране в Бг. Ако имаш интерес към тези варианти и си фен на автоматика , мога да ти предложа нещо.
        0886/706147 Тунинг на Vitara & Grand Vitara

Коментар

Благодаря Ванко и Честита Нова Година, с пожелания за здраве и успехи.
          Сега да попитам : харесва ми концепцията с витара заден мост, с витара мотор и евентуално и кутията с раздатката. Но за предния мост - ? дали може да се ползва короната и пиньона от витарата и да се вкара в пр/ диф на Джимнито ? или моста от Уаз ще е по-лесно решение ?
          Samurai Gemax

Коментар

На Самурай в предния и задния диф влиза корона и пиньон само от преден диф на Витара. На джимни също може да стане , ама още не е пробвано при нас . Мостовете ги сменят защото са по слаби и по тесни. При по сериозна експлоатация им се кривят ръкавите. Има и друг вариант: Предния мост целия от УАЗ , а задния от Гранд Витара или от Витара В6. Двата са еднакви и са по широки от Витаров с 8 см. Нищо не казваш за автомата .
            0886/706147 Тунинг на Vitara & Grand Vitara

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
              Гоше, от заводското по-добро няма. Или поне в нашите условия...
              + 1.

Честито, колега! Не бързай да се разделяте, преди да сте се опознали. (Знам какво ти казвам.)

ЧНГ и поздрави!
              Искам България чиста!

Коментар

някакво развитие с джимито.
                SUZUKI VITARA V6
                HONDA CBR 919RR
                MERCEDES ML
                MAN TGA D2O COMANREIL 18-430

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X