Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем бензиномер на SUZUKI Vitara !!!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем бензиномер на SUZUKI Vitara !!!

Здравейте колеги бих искал да попитам за странен проблем със стрелката на датчика бензиномера , проблема се състои в това че в нормално положение спряно / на място / стрелката на бензиономера си показва правилно и нормално но след като тръгна дори и един метър напред или назад стрелката отива в крайно ляво положение и показва че няма грам безнзин . Пробвах на място заклатих джипа на място настрани в двете посоки и стрелката си показваше нормално но веднага след като тръгнах отново отиде в положение все е едно колата е изключена от контакт .Ако може дайте ми съвет от къде да тръгна да търся проблема и в какво може да бъде проблема ще съм ви много благодарен за разбирането за което предварително ви благодаря !!!!
    Suzuki Vitara 1.6i 8V

От: Проблем бензиномер на SUZUKI Vitara !!!

Първоначално публикуван от ventsi_76 Преглед на мнение
    Здравейте колеги бих искал да попитам за странен проблем със стрелката на датчика бензиномера , проблема се състои в това че в нормално положение спряно / на място / стрелката на бензиономера си показва правилно и нормално но след като тръгна дори и един метър напред или назад стрелката отива в крайно ляво положение и показва че няма грам безнзин . Пробвах на място заклатих джипа на място настрани в двете посоки и стрелката си показваше нормално но веднага след като тръгнах отново отиде в положение все е едно колата е изключена от контакт .Ако може дайте ми съвет от къде да тръгна да търся проблема и в какво може да бъде проблема ще съм ви много благодарен за разбирането за което предварително ви благодаря !!!!
    На моята Витара винаги показва колко бензин има няма значение дали съм на контакт или ключовете са ми в джоба.До колкото знам и на другите Витари е така.Кажи коя година е?
    Кола без турбо е като жена без цици, върши работа но не доставя удоволствие.
    Витара 1.6 16V TURBO POWER!!!
    "Mud Angels" Stara Zagora

Коментар

И аз имам същия проблем като на колегата.
      TT-Tuning Team
      АСК Добрич

Коментар

Да,витарата по принцип винаги показва количеството бензин,без значение дали е на контакт или не,на бащата витарата имаше същия проблем(явно им е слабо място),решихме го със смяна на бензиномера в резервоара(беше спукан поплавъка),но не знам дали това е била причината

Коментар

Витарата е 93 г. все още търсим проблема дано имаме успех !!!!
          При установяване на проблема веднага ще информирам !!!
          Suzuki Vitara 1.6i 8V

Коментар

Пусни две нови жици от бензиномера до таблото и ще си решиш проблема.Явно някъде се търкат жици в жици или се губи маса и затова стрелката отива до горе.
            Ние наричаме път мястото, през което възнамеряваме да преминем
            Suzuki Vitara 1.6 8v Turbo 35x13.5x15

Коментар

Колега, ако имаш клапан за изгаряне на бензиновите пари (изпаренията) от резервоара пробвай да отвиеш леко капачката за наливане така че да не уплътнява или направо я свали за пробата.
              Ако този клапан или управлението му се прецака и остане затворен се създава вакум и поплавъка пада, дори понякога и двигателя почва да прекъсва защото помпата не успява да преодолее вакума и да качи бензин към мотора.

Коментар

Възможно е да е от поплавъка в резервоара!Провери го!Ако се окаже здрав,може да дава на късо,някъде във връзките,зад самото табло или връзките от резервоара.
                П.П Имах същия проблем,само че с лада.В крайна сметка се оказа,поплавъка,механизмът,се беше прецакал,и като се разклати бензина,на някой завой,забива поплавъка и така показва,едва ли не,че е пълен или празен резервоара.
                Последно редактирано от Driftacha; 12-12-12, 19:50. Причина: Допълване на изречение!
                Fiat Panda 4x4 , Opel Astra 1.7 TDI , Opel Tigra 1.4 Ecotec

Коментар

Здравейте колеги! Аз имам същия проблем с моята витара 92г. и това налага непрекъснато да следя дневния километраж и да доливам до щрак а нивомера ми показва каквото си поиска... Някой откри ли решение на проблема

Коментар

Бръкни зад,задната броня,някъде по средата.Ще напипаш кабели,с две букси.Едната е за бензиновата помпа,другата е за нивомера.Разкопчей буксите и хубаво ги напръскай с контактен спрей.При мен бяха пълни с мизерия и нивомера все показваше че няма бензин,след това се оправи.Може и да не е от там но нищо не ти пречи да пробваш.Успех!
                    Yamaha Yz450F
                    Suzuki Vitara V6 ''леко'' повдигната
                    Всичко с ''рошави''гуми!

Коментар

По-добре не ги разглобявай, че да не се разпаднат, пръскай обилно.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X