Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Високи обороти на Витара 1.6 моно

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Високи обороти на Витара 1.6 моно

ъъъъъ т'ва с червекото не ти ли е вакуумния регулатор на делкото бре???
    О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Ами той ще да е. По-добре е да е в изправност.
      Тая кола на газ ли се кара и на газ ли ги прави тия номера?
      Ако да, това щракане е от онова клапанче. Накои му викат стъпково моторче. То точно и за това служи, да компенсира оборотите когато дигателя се натовари на празен ход. Правилно си забелязал, че щрака по-силно при включени фарове. Аз и него съм го минал през реле, за да го изключа като съм на газ.

Коментар

Да това е вакумният регулатор на делкото,вчера го купих и днес ако не вали ще го сменям.

Коментар

Добре ще е след всички тези интервенции да провериш и момента на запалване със стробоскоп.
          Не казваш дали караш на газ, но ако да, добре е момента на изпреварване да е малко по-голям. Аз съм го настроил на 15-16 градуса на празен ход, но все пак това е въпрос на дискусия...

Коментар

Адаш, при 8 градуса номинално, 15-16 не е ли малко пекалено?

Коментар

Не беше ли стандартнат центровка за бензин 6-8 градуса?
              Така занм.

Коментар

Колега ако всичко по газовата е направено както трябва не би било редно да се пипа момента на запалване.
                878177589

Коментар

Без да се опитвам да налагам мнението си, но това са фактите.
                  Пропан бутанът, а ако щете и метана са горива с по-голямо октаново число от масовите бензини до 105 и съответн до 120 за метана.
                  Това означава, че имат по-малка скорост на горене. За подобряване на ефективноста на изгаряне, е необходим по-ранен момент на принудителното запалване. В противен случай се получава непълно изгаряне на горивото в цилиндъра, особено на високи обороти. Догаряне на сместа в изпускателните колектори, с произтичащите от това вредни последици като прегряването им, загуба на мощност, по-глям разход и т.н.
                  Друг е въпроса, колко точно трябва да се промени този ъгъл за нашите коли. Принципно препоръките са + 5-8 градуса. Но от марка до марка двигтел има разлика. Това може да бъде установено опитно, но без дино тест, е голяма игра. Мене лично ме мързи да го направея, а принципно имам идеалната възможност за това, защото от доста време карам по един точно определен междуградски маршрут, а и стробоскоп си имам. Съпоставяйки разхода и поведенито на колата при различен ъгъл.

Коментар

Ааааааайде отиде темата в интересното
                    Адаш, не си съвсем прав, погледни по-внимателно състава и характеристиките на пропан-бутана. И разликите в компресията на различните двигатели и т.н. И май стана за в някоя по-газаджийска тема, че ще ни наритат
                    За никаква корекция - може, ама ако ти е по-умен компа. На дъртата 8V Витара не е най-добрия вариант.
                    Спирам!

Коментар

Да, отплеснах се. Но точно това имах предвид, има разликата от двигател до двигател.
                      Колкото до компа на 8-клапановата Витара, не съм сигурен дали влияе на ъгъла на запалването.

Коментар

На по-дъртите, като обсъжданата тук, с вакуумен регулатор - не. На по-новите е друга песен.

Коментар

Да, нали и от там тръгна раздумката. Но така и не ми стана ясно, на какво гориво прави проблемите тая кола.

Коментар

Карам колата на газ иначе си работи и на бензин,вече всичко е на ред с високите обороти нормални са даже като колата е топла при паленето се опитва да загасне(на газ и бензин) и трябва да се подаде леко газ за да нормализира оборотите и не знам може ли да е от клапана на делкото.Просто хванах клапана,че не работи и се оказа трудна работа да го намеря защото вече три ходя да гледам и не държат вакум,започвам да си мисля,че са така серийно произведени.Реално този клапан ми трябва защото не може да се направи центровка поради причината,че като пропуска въздух мени центровката постоянно.

Коментар

Значи, ако си сиурен че от него не ти държи устойчиви обороти, и щом не можеш да си го намериш, засега го елиминирай. Затапи вакумното маркуче водещо до него, зада не гълта въздух. А вакумната мембранаа я остави отворена към атмосферния въздух. Така би трябвало да си остане в едно положение, притисната от пружината и' вътре. Но пак ти казам че е добре да си погледнеш центровката на запалването, дали поне отговаря на предписанията. Защото и тя може да е пипана. Не помня какъв беше алгоритъма на управление на вакума при нас, т.е. кога точно сработва вакумната корекция, но без нея нещата при всички случаи се променят леко. Но това не е фатално. Ако искаш увеличавай ъгъла на изпреварване, ако икаш недей, но това би ти повдигнало леко оборотите на празен ход.
                              Въобще, нещата са много свързани. Номера може да ти играе и факта че си разпипал и опорния винт на дроселовата клапа. Трябва всичко да се провери, и едно по едно да влезе в нормите.

Коментар

Ще потърся още малко по морги и познати и ще затапя тръбичката ако не намеря такъв клапан.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X