Раздела е за Сузуки, но в Раздел Тойота нещо много трудно получавам отговори
Днес смених маслото в скоростите на Рав 4-ката(95г, къса база).Надявах се (тайно), че ще започнат да влизат по-мазно, особено втора, но няма разлика.Явно е синхронизатор.Както и да е . Въпросът ми е друг. Доколкото успях да събера информация, количеството масло в ск. кутия е 5 л., да , но аз повече от 3,7 л не успях да вкарам!Просто започва да изтича от пробката!Старото масло не знам как е наливано , но още щом отвих пробката за наливането, започна да изтича и поне 100 гр изтекоха оттам. Иначе цялото количество беше около 4 литра(горе-долу, не съм мерил точно).Видях, че има охладител за маслото пред радиатора. Да не би този охладител да трябва да се обезвъздуши отнякъде!?Ако някой знае нещо, да помага.
И нещо друго да попитам-при първоначално стартиране на студен двигател лампата за маслото свети около 3 сек. , а със старото масло светеше около 1 сек .Маслото е 10w40 Яко.Дали не е дошло рядко...По принцип с такъв вискозитет го дават да се кара.

И нещо друго да попитам-при първоначално стартиране на студен двигател лампата за маслото свети около 3 сек. , а със старото масло светеше около 1 сек .Маслото е 10w40 Яко.Дали не е дошло рядко...По принцип с такъв вискозитет го дават да се кара.
Коментар