Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Количество масло

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Количество масло

Раздела е за Сузуки, но в Раздел Тойота нещо много трудно получавам отговориДнес смених маслото в скоростите на Рав 4-ката(95г, къса база).Надявах се (тайно), че ще започнат да влизат по-мазно, особено втора, но няма разлика.Явно е синхронизатор.Както и да е . Въпросът ми е друг. Доколкото успях да събера информация, количеството масло в ск. кутия е 5 л., да , но аз повече от 3,7 л не успях да вкарам!Просто започва да изтича от пробката!Старото масло не знам как е наливано , но още щом отвих пробката за наливането, започна да изтича и поне 100 гр изтекоха оттам. Иначе цялото количество беше около 4 литра(горе-долу, не съм мерил точно).Видях, че има охладител за маслото пред радиатора. Да не би този охладител да трябва да се обезвъздуши отнякъде!?Ако някой знае нещо, да помага.
    И нещо друго да попитам-при първоначално стартиране на студен двигател лампата за маслото свети около 3 сек. , а със старото масло светеше около 1 сек .Маслото е 10w40 Яко.Дали не е дошло рядко...По принцип с такъв вискозитет го дават да се кара.
    Последно редактирано от gaydarov; 23-11-12, 14:09.

От: Количество масло

Тука доста работи не ми се навръзват , от синхронизатор ми идва на акъла за ръчна кутия , охладител на масло ме навява на автоматик . Я светни малко в тъмнината ,предполагам че масления радиатор е за двигателното масло а не за кутията (ако е ръчна) и какъв мотор е, дизел,бензин, керосин ?

пп По документ го дават 5л 75/90 (това за ръчка) и за двигател 10/40 , Пробката за източване трябва да се намира в най ниската част ,да не би да си отвил нещо друго а не пробката ?
    Последно редактирано от jimito; 23-11-12, 14:55.
    Теч?! Какъв теч? Това под колата е просто потта на всички коне под капака!

Коментар

Благодаря за включването, колега.Кутията е ръчна, а за охладител смятам една серпентина от тръбички пред радиатора на антифриза, като двата края на тръбите чрез две маркучета влизат в долната част на ск. кутия!Аз също не съм виждал р.ск. кутия с охлаждане!Пробката за източване си се намира най-долу, няма как да се сбърка.

Коментар

Пробвай и тук http://www.toyotabg.net/viewforum.php?f=2
        Теч?! Какъв теч? Това под колата е просто потта на всички коне под капака!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
        X