Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Помогнете ми в избора на гуми

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Помогнете ми в избора на гуми

ЗдравеЙте Колеги предлагат ми гуми 195/80R15 i 225/65R16 малатеста кобра им е марката състоянието им е перфектно.
    Чудя се кои да си избера помогнете ми в избора.

Забравих да напиша че са за Витара къса база.
    Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 22-11-12, 18:12.

От: Помогнете ми в изора на гуми

Привет, колега! Въпроса ти е много общ, на какъв автомобил ще ги ползваш, различен цолаж са, предполага се наличие на различни по размер джанти, не на последно място - за какво ще ползваш автомобила? Пък и модела гуми, за който питаш, далеч не ти го препоръчвам за зимния период, но то е свързано с предишните въпроси. Тук има писано много, чети! Успех!
    "Make love, not war!"

Коментар

От: Помогнете ми в избора на гуми

Здравей колега мери за отговора.Гумите са за Витра а с нея правя аматьорски офроуд а ако за зимата не стават значи ги забравям

Коментар

Така като гледам са за различен цолаж джанти.
        Ако имаш само един комплект джанти-нямаш избор, вземаш тези гуми които са за твоите джанти.
        Ако имаш и двата вида-вземаш по-високите гуми. Мериш с рулетка диаметъра и който е по-големия-това е твоя размер.
        Ама ми се струва, че и двата размера ще са много близо като диаметър. В този случай аз бих взел тези с по-високия борд.

Ама силно ме съмнява да имаш и двата вида джанти, та вземай което пасне на джантите.
        Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от steliqnnn Преглед на мнение
          ЗдравеЙте Колеги предлагат ми гуми 195/80R15 i 225/65R16 малатеста кобра им е марката състоянието им е перфектно.

Категорично първите....по много причини които са дискутирани много.Но най главната е че този размер се препоръчва от производителя.Другата причина е че с тях няма да си чупиш джипа и ще вадиш други закъсани.Пише ти човек чийто философия е да се прибере навреме вкъщи без аварии и да се разходи по баирите преди това по всяко време.Пътя трябва да се избира,машината да се щади и кратуната да е здрава.Това е .
          МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
            Така като гледам са за различен цолаж джанти.
            Ако имаш само един комплект джанти-нямаш избор, вземаш тези гуми които са за твоите джанти.
            Ако имаш и двата вида-вземаш по-високите гуми. Мериш с рулетка диаметъра и който е по-големия-това е твоя размер.
            Ама ми се струва, че и двата размера ще са много близо като диаметър. В този случай аз бих взел тези с по-високия борд.

Ама силно ме съмнява да имаш и двата вида джанти, та вземай което пасне на джантите.
            И двата комплекта ги имам колега

Мерси колега за отговора и аз на тя се метнах първо
            Последно редактирано от CarTest™; 23-11-12, 08:50.

Коментар

Първоначално публикуван от steliqnnn Преглед на мнение

За Витара,ако е 1.6-16v приятната за оф-роуд гума е размер 215/80-16-/релни 74-75см. в диаметър/.
              Не че и 8 клапановата няма да ги върти де,но колкото и да е......
              Онзи ден сложихме на една лифтната такива,шарка "Кобра" и си ги върти добре,освен това и стоят перфектно и не я товарят с излишна широчина,каквато предлагат 15-цоловите размери за да ги докараш до същия диаметър на този размер 16-ки.
              Твоята,обаче дали е лифтната ти ще кажеш?
              Ако е-тези размери,които ги пишеш ти дават малък просвет,няма смисъл от тях.
              Колкото и да ти е аматьорски оф-роуда все пак е оф-роуд нали....,и ще имаш желание да стигаш по-надалече в гората и коловозите от щатните Витари.

Коментар

Здравей колега според мен е по удачно да си вземеш първия размер който си посочил,защото това все пак са доста тежки гуми,а за тебе в случая ще ти идват и доста широки.Аз лично не знам,но миналата година по това време тези малатести бяха около 120лв,а в момента знам,че са около 170лв на магазина за която цема според мен вече не си заслужава защото за 170лв можеш да си вземеш пак чисто нови гуми които не са заводски регенерат и не ти разбиват цялата кола.Аз моята витара я взех с такива гуми и веднага ги продадох защото не ми трябват такъв тип гуми,но всичко това включително и за височина,ширина,цолаж,марка,модел,шарка е въпрос най вече на личен избор и финансови средства.

Коментар

Първоначално публикуван от Янко Желязков Преглед на мнение
                  За Витара,ако е 1.6-16v приятната за оф-роуд гума е размер 215/80-16-/релни 74-75см. в диаметър/.
                  Не че и 8 клапановата няма да ги върти де,но колкото и да е......
                  Онзи ден сложихме на една лифтната такива,шарка "Кобра" и си ги върти добре,освен това и стоят перфектно и не я товарят с излишна широчина,каквато предлагат 15-цоловите размери за да ги докараш до същия диаметър на този размер 16-ки.
                  Твоята,обаче дали е лифтната ти ще кажеш?
                  Ако е-тези размери,които ги пишеш ти дават малък просвет,няма смисъл от тях.
                  Колкото и да ти е аматьорски оф-роуда все пак е оф-роуд нали....,и ще имаш желание да стигаш по-надалече в гората и коловозите от щатните Витари.
                  Здравей колега Витарка та ми е 1994 1,6 -8клапана

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X