Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Зимни гуми за Витара 1,6, 1998 г

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Зимни гуми за Витара 1,6, 1998 г

Здравейте.

Знам, че тук има доста знаещи хора. Трябва да си сменя гумите със зимни такива и моля за помощ. Сега съм съм 215/75/15 BFGoodrich, но са доста изпекани. Гледам и се чудя, дали ще имам проблеми ако сменя гумите с Барум 205/70/15 http://medina-med.com/shop/?action=viewDetail
    като четя ръководството виждам, че там е написано 205/75/15, а цената там скача с с около 50 лв на гума и все пак се чудя дали ще е проблем ако сложа по-малкия размер.
    Моля, за комптентното Ви мнение.

От: Зимни гуми за Витара 1,6, 1998 г

Michelin Alpin 4х4 215/80/15. Уникално добра гума. Висока, със страхотна блокова схема. Много мека. Успех.

Коментар

Първоначално публикуван от kenno Преглед на мнение
      ... и все пак се чудя дали ще е проблем ако сложа по-малкия размер.
      Ако не те бърка визията... давай... няма проблем
      Каквато и машина да използвам за движение сред природата, най-приятно си остава ходенето пеш...

Коментар

Здр.колкото е по висока гумата за зимата,толкова проходимостта е по добра,бащата кара витарата с 195/80/15 и мисля че това е зимния размер на Витара с заводско окачване,иначе можеш да и слагаш всякакъв размер по твое желание(стига да не опира гумата някъде)

Коментар

Re: Зимни гуми за Витара 1,6, 1998 г

Здравейте, прегледах преди малко менюъла за Витара и попаднах на следното: Размер на гумите, предни и задни 1.9 и 1.6 L VITARA: 2.0 L 195R16 94Q, P205/75R15 или 195R15 215/65R16 98SНалягане в гумите, предни 160 кРа (1,60 kg/cnn^ 23psi) задни 160 кРа (1.60 kg/cm^. 23psi) При теглене на ремарке: 200 кРа (2.0 kg/cm^ 28 psi*)Като налягането ми се струва малко.. Поздрави,
          Последно редактирано от Necrocannibalistic; 26-10-12, 13:09.

Коментар

Ти напомпи гумите като за камион, пък после ще пуснеш тема защо витарат друса толкова.
            1,6 си е точното налягане. Може и 1,8, ама да не е по-нагоре, че става каруца.

Тези размери в ръководството са дадени за да са верни показанията на скоростмера. Забележи, че колкото по-широка е гумата толкова процента на височина намалява. По този начин външния диаметър се запазва почти един и същ.
            Иначе кой каквито гуми си хареса-такива да слага. Но винаги 4 еднакви разбира се.
            Има ли желание-има и начин!

Коментар

Недей купува толкова малки гуми ,че ще те е яд ...Лично мнение...търси нещо 215/80 или от от сорта 205./80 195/80
              на тези размери недей пада под 80 много ,много... Може би 215/75 единствено като компромис...А за налягането...Аз карам на 1.4 : няма да ми тръска я...
              Стандартна Витара c20ne с уазов мост...Изпълнение за България

Коментар

Точно с този размер изкара 2 зими Витарката.. а на третата, ги сложих на Кията... За сняг по асвалтови пътища, че и по черни, се държаха мн добре е двете !
                Разликата с щатни за Витара не е огромна, а за Кия са щатни..
                Николай
                VITARA 1.6, 93 къса кабр
                КИА СПОРТИДЖ 2.0 бен, 2002

Коментар

Благодаря за разяснението.
                  Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                  Ти напомпи гумите като за камион, пък после ще пуснеш тема защо витарат друса толкова.1,6 си е точното налягане. Може и 1,8, ама да не е по-нагоре, че става каруца.Тези размери в ръководството са дадени за да са верни показанията на скоростмера. Забележи, че колкото по-широка е гумата толкова процента на височина намалява. По този начин външния диаметър се запазва почти един и същ.Иначе кой каквито гуми си хареса-такива да слага. Но винаги 4 еднакви разбира се.

Коментар

Аз лично карам витарата си с Bridgestone Dueler A/T 215/15/15 помпя ги на 1.6-1.7 и съм много доволен от тях предимно карам по асфалт но ходя на лов и от 2 години ги карам и не съм закъсвал много на зима по 3-4 пъти ето и гумите
                    Последно редактирано от CarTest™; 29-10-12, 16:34. Причина: Търговски линк

Коментар

Първоначално публикуван от Plamen Stoichev Преглед на мнение
                      Bridgestone Dueler A/T 215/15/15
                      Я дай една снимка на тези гуми.
                      не ме е яд когато ме лъжат а когато си мислят че им вярвам

Коментар

То и аз си търся гуми за лов , но по-високи от "215/15/15" !
                        П.П. Можеше да видим снимката , ако нямаше "последно редактиран" в поста на колегата!
                        Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

На моята витара сложих гуми с размер 235/75-15(шосейни,не за офроуд),не съм мерил колко но се вдигна,и то доволно(стандартно окачване,без никакви видове лифт)а и придоби по-хубава стойка,абе размерът си и пасва като ''песница у нос'' казано по наше му.Резултатът толкова ми допадна че не смятам за напред да слагам по-малки,а старите направо ще продам(205/75-15).
                          Последно редактирано от kokojambo_Dr; 07-11-12, 19:05.

Коментар

Хайде да повдигна отново въпроса за гумите на стокова Витара..
                            Колега Кокоджамбо, може ли някоя снимка да видя как ти стоят 235/75/15, тук до нас имам съсед сложил същия размер, и му стоят почти на границата, при положение че ги е взел втора употреба, с доста по-нисък грайфер от оригиналното.
                            Също, кой е най-високият размер за Витарата - 235/75/15 или 215/80, в смисъл говорим за без лифтове и т.н.

Да допълня, че в момента се оглеждам за А/Т гуми, и се чудя какъв размер да си взема, като не смятам да я лифт-вам, а също и държа разхода на гориво да не ми се увеличава, но също така държа и да я вдигна малко повече от 205/70/15, с които съм в момента.

Весело посрещане на новата година, колеги!
                            Hyundai Terracan 2.9 crdi 163 hp,2007
                            Suzuki Vitara ДБ - 1.6 16v, G16BS, 1998 ex
                            Hyundai Galloper- 2.5 tdi, 1998, ex
                            Продавам гуми 205х70х15!

Коментар

Колеги извинявам се правописна грешка от моя страна размера е 215/75/15 ето и линк защото съм нов и все още незнам как да прикача снимка http://www.kaboodle.com/reviews/brid...ueler-a-t-d693 извинявам се ако пак не е правилно от моя страна и модератора беше изтрил предния линк

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X