Обява

Свий
Няма добавени обяви.

скъсах жилото на съединитела

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• скъсах жилото на съединитела

колеги витарджий моля за малко помощ скъсах жилото на съединитела как мога сам да си го смена

От: скъсах жилото на съединитела

Здрасти колега, на мен вече ми стана навик да го сменям, лесна работа. Ако нямаш канал лягаш под джипчето с клещи и 10 ключе, развиваш гайката на края на жилото зад вилката, после има две гайки които държат бронята на жилото към СК и го измъкваш. Отваряш капака и проследяваш къде жилото влиза в купето има една пластмасова планка(на самото жило) с глухо 10 развиваш и лекичко дърпаш, ако не излезе наври се при педалите и там ще видиш как се откача. После по обратния ред и нагласяй според желанието ти къде искаш до ти отделя съединителя. Не си купувай ментета по 15-17лв. разпъват се и след няколко дни се късат. Хубавите жила са около 50-60лв. Успех. И да пишеш какво си направил.
    ПОЛУДЯВАМЕ БАВНО, НО СИГУРНО.
    тел. 0889 017703
    0897 516030

Коментар

А може да ги къса,защото съединителят е за смяна(като се износи феродовият диск усилието при натискане на педала е по-голямо)
      Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Първоначално публикуван от jeko47 Преглед на мнение
        А може да ги къса,защото съединителят е за смяна(като се износи феродовият диск усилието при натискане на педала е по-голямо)
        При мен именно заради феродовия диск се къса жилото на съединителя. Преди две седмици го смених, а в понеделник ще сменям и съединител - комплект.

Коментар

жилото вече е сменено и е ок наистина се сменя лесно купих си италианско за 27 лева но би било хубаво първо да се свали старото и по него да се търси новото защото са 2 модела

Коментар

Здравей @ivailo90, безаварийни с новото жило! Днес смених съединителя с excedy, и определено си заслужаваше - Витарата я имам от края на Август и доста (в края) отделяше съединителя. След подмяната мога да кажа, че старият съединител (по думите на майстора) е най-вероятно от Fiat, защото бе по-голям от оригиналния (който излиза по модел и година). С две думи - скоростите влизат като песен и по нищо не личи, че жилово се напряга така, както до преди да сменя съединителя.

Успех,
            Тодор

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X