Обява

Свий
Няма добавени обяви.

X90 проблем с преден диференциал ?!?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• X90 проблем с преден диференциал ?!?

Собственик съм на въпросната Витара X90 http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=87532 която я прави Жоро , джипката е супер но имам проблем с предния мост.
    Разбити лагери м/у втулката която се сплесква при стягане и пружината на семеринга се извади и потече масло от дифа.
    Та разглобихме го, ама не знам от какво е предния мост и Йонко от Бяла Слатина ми помага по телефона, та въпроса ми е ако някои знае от къде мога да купя тези лагери, семеринг и втулка и ако се слага нещо друго вместо тази втулка ще Ви бъда благодарен.

P.S. И разпознае от какво е предния мост

От: X90 проблем с преден диференциал ?!?

Предния мост е от УАЗ, а диференциала е от Витара.
    ГАЗ 69 УАЗ 452-2 броя УАЗ 31512 Kia Sportage 2.0 16v
    Калта за УАЗа е като водата за водолаза 0886445318

Коментар

Кожуха на моста си е витаров.Дифа и лагерите също.

Коментар

Първоначално публикуван от goshko-loshko Преглед на мнение
        Кожуха на моста си е витаров.Дифа и лагерите също.
        Някаква представа от къде да намеря въпросните части ? И после какво масло да сипя ?

Коментар

Най-лесния и безболезнен начин е да смениш цялото прасе(витарово си е 100%).Намират се вече за 100-120лв.Предавателното число е 5:125:1.Ще вадиш полуоските при всички положения.Прегледай ги добре и най-вече шлиците.Ако имаш съмнения обади се на Йонко да ти поръча на майстора полуоска.Уазови са, но са леко скъсени и с преправени шлици за да станат на витаровия диф.
          Другия вариант е да я закараш на Мончо в Самоков да сложи друга разпонка( не купувай нова) и да ти центрова короната и пиньона.Пипкава работа си е, а той знае как се прави. Ника тук му е monio1
          Като го правиш това занятие си смени всички семеринги.Общо струват по-малко от 25-30лв.А за масло виж по каталог за витара,но мисля , че беше 75/90 и по спомен събираше около 1,5 литъра предния диф.Като го сипваш задницата на колата да е една идея повдигната.Така дифа събира около 80-100грама повече,но за идиотското каране , за което е направена Х-ката е по-добре
          Последно редактирано от goshko-loshko; 10-10-12, 14:37.

Коментар

Всичко е сменено с ново + лявата главина, че имаше луфт при долния лагер и сега е готова за планината

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X