Здравейте колеги. Заел съм се със слаганете на цял преден мост ма витара искам някои да ми каже какви пружини и какви амортисиори да сложа за най-добри резултати. Разгледал съм бая теми, но от толкова информация стана една голяма каша.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Цял преден мост на Витара, пружини и .....
Свий
X
-
От: Цял преден мост на Витара, пружини и .....
Няма универсално решение. Аз ползвам същите като за отзад-вартбургови предни, но скъсени, че предницата се вирва много. Отначало пробвах с витарските, ама е много твърдо, същинска каруца. С вартбурговите е много по-добре, ама при скок се свиват докрай и удрят. То защото са къси...
На дневен ред е смяна на двигателя, и ако остане време до шуменското състезание ще си направя сиромашки койловъри. Някакъв по-дълъг амортисьор, с две пружини на него. Долната от фиеста(заден), а горната от ибиза(пак заден). Чашата на която ще ляга долната пружина е захваната чак на долния край на амортисьора, а горния край на горната пружина е на края на щока на амортисьора. Захващането на целия възел е долу както и където се намери подходящо място, а горе на оригиналните стойки.Има ли желание-има и начин!
-
Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнениеНяма универсално решение. Аз ползвам същите като за отзад-вартбургови предни, но скъсени, че предницата се вирва много. Отначало пробвах с витарските, ама е много твърдо, същинска каруца. С вартбурговите е много по-добре, ама при скок се свиват докрай и удрят. То защото са къси...
На дневен ред е смяна на двигателя, и ако остане време до шуменското състезание ще си направя сиромашки койловъри. Някакъв по-дълъг амортисьор, с две пружини на него. Долната от фиеста(заден), а горната от ибиза(пак заден). Чашата на която ще ляга долната пружина е захваната чак на долния край на амортисьора, а горния край на горната пружина е на края на щока на амортисьора. Захващането на целия възел е долу както и където се намери подходящо място, а горе на оригиналните стойки.Витара 1.6 моно.Самураи 1.3
Коментар
-
Колега ,не са само пружини и амортисьори,има и доста други неща ,които трябва да предвидиш предварително!Аз например местих и кормилната кутия и удължавах пръта и.Скоро ще напиша и подробности в моята тема,за съжаление напредвам много бавно!0887/400121 Антон Донев
Коментар
-
При всеки е различно, аз отзад сложих от самара пружини, защото вартбурговите ми дойдоха много твърди, понеже колата отзад стана много лека и амове от вектра. За отпред всеки пасва моста различно, моя е с пружини от нива и амове от форд транзит задни в пружината.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар