Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Светва лампата за маслото при загрял двигател

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Светва лампата за маслото при загрял двигател

Първоначално публикуван от Деян Давидов Преглед на мнение
    Така, по мотора са сменени биелни лагери и маслена помпа и проблема изчезна...
    По точно, или в двата възела е имало проблем?

Коментар

И в двете неща.
      TT-Tuning Team
      АСК Добрич

Коментар

Така оправих проблема с грешките, просто съм объркал две букси и след смяната всичко е наред.
        TT-Tuning Team
        АСК Добрич

Коментар

Деяне всичко оправи ,но премери ли колко е налягането на маслото с манометър.Това че загасва лампата не е достатъчно.С поздрав Пловдив Борислав ПетровНатиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCN4698.jpg
Прегледи:2
Размер:199.9 КБ
ID:5405130Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCN4702.jpg
Размер:152.8 КБ
ID:5405131Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCN4703.jpg
Размер:189.1 КБ
ID:5405132Вдигай цената на коланите-започва акция "колани на задните седалки" (Аз вече купих от теб на ниската цена)

Коментар

Налягането е добре вече, звука на мотора е съвсем различен.
            TT-Tuning Team
            АСК Добрич

Коментар

От: Светла лампата за маслото при загрял двигател

Пичове, помогнете. Карам Деу Ланос 1.4 бензин 98. До скоро карах с масло 5w-40 и нямах проблеми. Смених го с 10w-40, тъй като ми казаха, че като понатрупа километри на двигателя му е нужно по гъсто масло и оттогава ми светва лампата за маслото, почти веднага след като запаля. Трябва ли пак да се върна на5w-40 или проблема е в нещо друго, като клапани, например. Има и някакво чукане при студен двигател, но то си е от преди смяната

Коментар

Хм ... или новото масло е супер менте или ... задънена цедка на помпата (ако предишното масло е било супер менте например), заседнал байпас на помпата, ударен картер ... това са нещата които ми идват на ум в първия момент. Ако не си правил друго, освен смяната на маслото, разбира се. Е, може и да е просто скъсана/откачена жица на датчика, която опира когато си иска някъде по маса и ти прави дискотека.
                Определено е добра идея да видиш какво е, иначе може да хвърлиш мотора доста бързо.

Това за понатрупаните километри и по-гъстото масло е глупост като цяло. Карай го с каквото е написано в тефтера от производител. Ако гори масло или не вдига налягане, си има други начини за оправяне (сегменти, гумички, лагери и т.н.).
                О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Аз имам едно Поло 1,4 бензин и ми присветваше лампата като загрее, на студен старт чукаше повдигач, масло 10W40, смених го с 10W50 и всичко приключи, в момента е на над 7000 км. с това масло, наливно. Пробвай с нещо на 50, при мен имаше добър резултат.
                  Ford Maverick II 2.3 XLT
                  Ford Mondeo MK5

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X