Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Samurai - няколко въпроса

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Samurai - няколко въпроса

Здравейте,
    от около месец усилено проучвам джипа. Но още има въпроси.
    Започнах от тука http://suzukibg.com/sutra27215.html#27215, но изглежда няма много потребители и затова се "местя" при вас.

Ok изчетох всичко за самураите поне от този форум http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=140563 и още неща от чужди.
    Но още ома неща, които искам да разбера:
    1 Има ли разлика дали е испанско или не. От към качество.Единствено разбрах, че испанските били с по-меки ресиори и не возели толкова твърдо.
    2 Какви са промените в моделите от 88' до 00'
    3 Има ли други слабости, които се появяват и трябва да се вземат предвид при покупка освен тези http://www.zukioffroad.com/Tech_Libr...ak_links.shtml

Предполагам, че ви е писнало от такива като мене, но го погледнете от добрата страна - още едно самурайче в движение.

Предварително благодаря за разбирането и отговорите.
    Последно редактирано от cuc; 01-09-12, 01:58.

От: Samurai - няколко въпроса

Също така, свързах се с хората от този сайт http://www.rocky-road.com. И след кратък разговор разбрах, че на самурая могат да се монтират климатик и серво за волана, което според мене е доста добре. Другото което ми предложиха е този китhttp://www.rocky-road.com/samurai-ome.html . Казаха,че ще подобри качеството на окачването. Въпроса е като се поръча от там, тези 644$ в коко лева ще се превърнат?
    Не знам дали съм споменал някъде до тука, но джипката ще я ползвам като всекидневна кола. Затова се интересувам от тези глезотийки. Идеята ми е събота и неделя като тръгна по планините с байка да нямам проблеми с пресечения терен, както лятото така и зимата. Не се целя в някакви невероятно технични трасета, такаче предполагам няма да ми се налага да слагам големи гуми и да повдигам джипа. Поне от досега прочетеното си мисля, че едни хубави гуми и в краен случай автоматичен блокаж на задния диференциял(http://www.rocky-road.com/samurai-spartan-locker.html - нещо бюджетно като това) ще решет нещата.
    Последно редактирано от cuc; 01-09-12, 01:58.

Коментар

1 Има разлики и то доста от към качество е все тая разликите са главно във спирачната система,окабеляването,стартера и алтернатора при желание може да подмениш различните неща със японските еквиваленти пасват си 1към 1 почти всичко друго си е японско.
      2.Промените са големи първо след 90 година мисля не съм сигурен точно за годината Самураите са с по широки мостове,Таблото става различно на вид и почва да се монтира двигател Г13Б които може да е монойнжекционен или карбураторен,има Самураи не знам точно след коя година които са си с пружинно окачване съвсем различно табло от всички други типове които има,различна предна решетка и вече се срещат и със френски дизелов двигател,нямам преки наблюдения върху тях за други разлики те се сглобяват само в Испания.
      3.Това което си показал не са слабости освен ако не смяташ да правиш сериозна машина,а до колкото разбирам нямаш такава цел.В оригиналния си вид Самурай е надеждна и послушна машинка,няма особен комфорт но ако търсиш такъв това не е твоята машина и нищо няма да ти помогне да стане.З целта която търсиш слагай едни гуми с размер 215/75 R15 с леко подобрение на окачването описани горе доло тук http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=13881 и карай смело.Огледай машината за гнилочи Самурая е склонен към това по купето,също така важно е да видиш какво са творили творците преди теб доста често поради елемнтарната си конструкция автомобилчето предразполага към труд и творчетсво и още по често някои незнаен механик успя да направи невероятни щурутий осакатявайки колата.Колкото до окачването което ти предлагат американците имам приятел които имаше такова и не остана доволен за тези пари ефекта е минимален и за кратко .Автоматичния блокаж не знам за какво ти е ако си се навил да даваш пари за него вложи ги в лебедка ще ти бъде по полезна в твоя случей.
      ДИМИТЪР ДОРОСИЕВ(Дявол Коледа)Хард Suzuki Samurai 1.6(каквото е останало от него),и паркетен Samurai 1.3.
      тел.088четири 9едно9 4нула4
      -------------------------------------------------------

Коментар

Заради разликите в годините заслужава ли си да се чака. Сега съм се спрял на един 88' и да чакам ли докато се появи нещо читаво след 90?

Коментар

Първоначално публикуван от Дявол Коледа Преглед на мнение
          Огледай машината за гнилочи Самурая е склонен към това по купето,също така важно е да видиш какво са творили творците преди теб ...
          Гледай състоянието на конкретния екземпляр. Говорим за машини на 20+ години. Вероятността да се намери нещо в прилично състояние все повече намалява. Внимавай!
          По-добре късно, отколкото по-късно.

Коментар

Да разбираемо е положението с годините. Днеска ходи и гледах няколко коли след 90та, но за съжаление с оглед на това, че няма да ги разглобявам за да си ги оправям са доста зле.
            Надявам се да се появи нещо читаво с минимални дефекти като за кола на 20+ години.
            Колегата speed750 вече ми даде контакти на няколко човека от София(за което съм му много благодарен), които да помогнат с огледа. Но ми се иска и в сервиз да я закарам. Какво ви е мнението за сузуки (казаха ми, че цлястня преглед е 40лв) .Добре ли работят, може ли и да им се вярва.И можете ли да ме насочите към проверен сервиз в софия.

Коментар

Заслужава си да вземеш по нова година най-малкото по широкия мост е винаги по добре за Самурая, за мен лично и таблото изглежда по добре въпреки че моето го смених с такова мое производство.Евентуално може да попаднеш на моноинжекционен Самурай малко по мощен е не особенно но все пак по.И не на последно място може би ще е по запазен от към ламарина.
              ДИМИТЪР ДОРОСИЕВ(Дявол Коледа)Хард Suzuki Samurai 1.6(каквото е останало от него),и паркетен Samurai 1.3.

Коментар

За съжаление най-читавите които намерих са 88 и единия е santana ,a не ми харесва идеята за испанско сузуки.
                Приемам и предложения освен cars и mobile, къде другаде мога да търся.

Коментар

Конкретизирай какво конкретно те интересува:Кабрио или твърд таван,какъв двигател има 1300 и 1000 кубикови машини.Трябва първо да знаеш какво искаш за да може някои да ти даде предложение.

Коментар

Със сваляем покрив, по възможност твърд.1,3 двигател .Предпочитам бензин и да е запазена в оригинален вид.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X