Търсих старите теми за смяна на двигател на Витара, но не явно е много назад в раздела. Та днеска мислех, реших че искам да слагам друг двигател и се спрях на двигател от Балено 1.8 121 коня. Някакво мнение за него, има ли вероятност отворите на витаровата кутия да съвпаднат и да бъде по-лесно нагласянето му. Евентуално и двигател от БМВ 1.8 (което също ми мина през главата). Не искам много силен мотор защото всичко ще става консуматив, мисля че двигател в диапазон 115-120 коня би бил чудесен. Моля за съвет.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Мнение за двигател от Балено 1.8
Свий
X
-
От: Мнение за двигател от Балено 1.8
Да става на скоростите точно , но има други неща , които трябва да се преработят. Мотора ти трябва с цялата инсталация и компа , ако ключа е с чип и той. Трябва да смениш картера и цедката с такъв от Гранд Витара , има заигравка с лапите на двигателя и няма да имаш виско за охлаждане. Има и още куп други дребни неща , но крайният резултат е удивителен !!!0886/706147 Тунинг на Vitara & Grand Vitara
Коментар
-
Хм...Сега след поста на Иван Попов и аз почнах да се чудя дали това не е вариант...вече към половин година умувам какво точно да забода в коша...А за мотора на балено и неговата здравина говорят и АДАК още началото на преднотото деситилетие когато се указва мче Балено е най-малко дефектиращия автомобил в света! с около 6 дефекта на 1000 брайки спрямо 16-18 за Ваговете и разни такива...Ако може да направим тема с по пълна информация какво точно трябва да се случи би било чудесно...Аз лично ще позна да се углеждам за цяла кола на която става са купуване на части...Стандартна Витара c20ne с уазов мост...Изпълнение за България
Коментар
-
По-рано говорих с колега от форума който продава Витара с такъв двигател и ми каза че е много добра комбинация! Пасвало всичко, дреболии каза че има много.
Предлагаха ми като вариант да сложа БМВ двигател 148 коня + неговата кутия + раздатка от Самурай. Но там играчката е много голяма, кардани, радиатор, резервоари и т.н. Почвам да търся Балено което би ми свършило работа.TT-Tuning Team
АСК Добрич
Коментар
-
Този двигател се оказа много труден за намиране, или го няма или цената е убийствена. Като ти заковат цена от 1300лв за двигател и инсталацията, лошо ми става. Друг въпрос, 1.6-1.8 с еднакви блокове ли са, и дали 1.6 ще съвпадне на отворите на витаровата кутия, като информация ме интересува(то сега витарата е 1.6, и да слагам друг 1.6 къде е смисъла)
TT-Tuning Team
АСК Добрич
Коментар
-
Първоначално публикуван от Деян Давидов Преглед на мнениеТози двигател се оказа много труден за намиране, или го няма или цената е убийствена. Като ти заковат цена от 1300лв за двигател и инсталацията, лошо ми става. Друг въпрос, 1.6-1.8 с еднакви блокове ли са, и дали 1.6 ще съвпадне на отворите на витаровата кутия, като информация ме интересува(то сега витарата е 1.6, и да слагам друг 1.6 къде е смисъла)
.
0886/706147 Тунинг на Vitara & Grand Vitara
Коментар
-
То лесно друг мотор на BMW 1.8is (148кс)от витарата само колибката трябва да оставиш на самурая бях с такъв и неговата раздатка издържаше на кантар с жалене и т.н,поради по голямото тегло на витарата мисля че ще чупи и то често особено раздатка а и филма е МНОООГООО голям (хид.съединител,гадни колектори )за вариант мотор със скорости мисля омеговия 2.0 по би бил удачен
Коментар
-
Баленовия е доста добър вариант... добре тръгва от нискиПроблем може да имаш и със съединителя... Витаровия неиздържа дълго на този мотор... Мисля че един колега слага от дизелов Голф
Ванката е описал със какво можеш дасе зблъскаш
Давай смело... ето и стимул
http://vbox7.com/play:f617d28e
Ако няма каде да отидеш , ела на себеси
Коментар
-
Помислете и също че този мотор е с 4 запалителни бубини като цената е едната едвали ще е под 150 лева. Отделно имаш комп+дебитомер и още милион жици които в гората са излишни според мен. Какво би се случило при едно газене в по дълбока вода примерно........„глупава глава на краката почивка не дава”
Коментар
-
Стига сте плашили човека де.
Бобините са намираеми, цена нови 140 кинта и надолу, според търсенето. Освен това не горят всеки ден.
Тъкмо заради 4те бобини, мотора е много по-защитен от вода - няма високоволтови кабели, няма разпределител (делко). Ако някой не се е гаврил адски с уплътненията на бобините, и под вода да го топнеш, пак няма да угасне .
Е, ако глътне вода през филтъра е друг въпрос, но прехвалените дизели в тая ситуация направо си заминават за моргата, така че и това не е фактор.
"Милиона" жици са 30-40 общо, тоест нищо особено, а ако донора е под ръка и инсталацията се прехвърля директно, въобще никакъв проблем, дори и за средно-грамотен жичкаджия.
Днес говорих по друг повод с един от нашите юнаци, та стана дума и за този вариант - неговото мнение беше направо да се докара една мома англичанка с обратен волан, да се метне мотора на Витарката, останалото - къде на части, къде на скраб и газ.
Успех!О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар