Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Мнение за двигател от Балено 1.8

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Мнение за двигател от Балено 1.8

Търсих старите теми за смяна на двигател на Витара, но не явно е много назад в раздела. Та днеска мислех, реших че искам да слагам друг двигател и се спрях на двигател от Балено 1.8 121 коня. Някакво мнение за него, има ли вероятност отворите на витаровата кутия да съвпаднат и да бъде по-лесно нагласянето му. Евентуално и двигател от БМВ 1.8 (което също ми мина през главата). Не искам много силен мотор защото всичко ще става консуматив, мисля че двигател в диапазон 115-120 коня би бил чудесен. Моля за съвет.
    TT-Tuning Team
    АСК Добрич

От: Мнение за двигател от Балено 1.8

имаше май такава витара тук в форума ,че дори и обява за продажба ако не се лъжа...
    Стандартна Витара c20ne с уазов мост...Изпълнение за България

Коментар

Незнам дали се отнася за всички модели на Балено но на някои слагат двигатели от пежо, примерно 2000г. 1.9 турбодизел та провери как стоят нещата с бензиновите мотори
      ОФА ДБ 2.4 92 ML 270 CDI ETZ 250

Коментар

Да, слагат 1.9 от Пежо само на Балено комби но това си е заводско. Бензин искам аз.
        TT-Tuning Team
        АСК Добрич

Коментар

Да става на скоростите точно , но има други неща , които трябва да се преработят. Мотора ти трябва с цялата инсталация и компа , ако ключа е с чип и той. Трябва да смениш картера и цедката с такъв от Гранд Витара , има заигравка с лапите на двигателя и няма да имаш виско за охлаждане. Има и още куп други дребни неща , но крайният резултат е удивителен !!!
          0886/706147 Тунинг на Vitara & Grand Vitara

Коментар

Хм...Сега след поста на Иван Попов и аз почнах да се чудя дали това не е вариант...вече към половин година умувам какво точно да забода в коша...А за мотора на балено и неговата здравина говорят и АДАК още началото на преднотото деситилетие когато се указва мче Балено е най-малко дефектиращия автомобил в света! с около 6 дефекта на 1000 брайки спрямо 16-18 за Ваговете и разни такива...Ако може да направим тема с по пълна информация какво точно трябва да се случи би било чудесно...Аз лично ще позна да се углеждам за цяла кола на която става са купуване на части...
            Стандартна Витара c20ne с уазов мост...Изпълнение за България

Коментар

По-рано говорих с колега от форума който продава Витара с такъв двигател и ми каза че е много добра комбинация! Пасвало всичко, дреболии каза че има много.
              Предлагаха ми като вариант да сложа БМВ двигател 148 коня + неговата кутия + раздатка от Самурай. Но там играчката е много голяма, кардани, радиатор, резервоари и т.н. Почвам да търся Балено което би ми свършило работа.
              TT-Tuning Team
              АСК Добрич

Коментар

Този двигател се оказа много труден за намиране, или го няма или цената е убийствена. Като ти заковат цена от 1300лв за двигател и инсталацията, лошо ми става. Друг въпрос, 1.6-1.8 с еднакви блокове ли са, и дали 1.6 ще съвпадне на отворите на витаровата кутия, като информация ме интересува(то сега витарата е 1.6, и да слагам друг 1.6 къде е смисъла )
                TT-Tuning Team
                АСК Добрич

Коментар

Първоначално публикуван от Деян Давидов Преглед на мнение
                  Този двигател се оказа много труден за намиране, или го няма или цената е убийствена. Като ти заковат цена от 1300лв за двигател и инсталацията, лошо ми става. Друг въпрос, 1.6-1.8 с еднакви блокове ли са, и дали 1.6 ще съвпадне на отворите на витаровата кутия, като информация ме интересува(то сега витарата е 1.6, и да слагам друг 1.6 къде е смисъла )
                  Те хубавите работи Винаги са скъпи .
                  0886/706147 Тунинг на Vitara & Grand Vitara

Коментар

Направо друг двигател със скорости и раздатка
                    Ние наричаме път мястото, през което възнамеряваме да преминем
                    Suzuki Vitara 1.6 8v Turbo 35x13.5x15

Коментар

То лесно друг мотор на BMW 1.8is (148кс)от витарата само колибката трябва да оставиш на самурая бях с такъв и неговата раздатка издържаше на кантар с жалене и т.н,поради по голямото тегло на витарата мисля че ще чупи и то често особено раздатка а и филма е МНОООГООО голям (хид.съединител,гадни колектори )за вариант мотор със скорости мисля омеговия 2.0 по би бил удачен

Коментар

Идеята ми е с минимално преправяне да стане. На Омеговия пак трябва да се напасва на кутията, БМВ там както колегата каза е много сложно, затова Баленото като вариант е най-добър.
                        TT-Tuning Team
                        АСК Добрич

Коментар

Баленовия е доста добър вариант... добре тръгва от ниски Проблем може да имаш и със съединителя... Витаровия неиздържа дълго на този мотор... Мисля че един колега слага от дизелов Голф Ванката е описал със какво можеш дасе зблъскаш Давай смело... ето и стимул http://vbox7.com/play:f617d28e
                          Ако няма каде да отидеш , ела на себеси

Коментар

Помислете и също че този мотор е с 4 запалителни бубини като цената е едната едвали ще е под 150 лева. Отделно имаш комп+дебитомер и още милион жици които в гората са излишни според мен. Какво би се случило при едно газене в по дълбока вода примерно........
                            „глупава глава на краката почивка не дава”

Коментар

Стига сте плашили човека де.
                              Бобините са намираеми, цена нови 140 кинта и надолу, според търсенето. Освен това не горят всеки ден.
                              Тъкмо заради 4те бобини, мотора е много по-защитен от вода - няма високоволтови кабели, няма разпределител (делко). Ако някой не се е гаврил адски с уплътненията на бобините, и под вода да го топнеш, пак няма да угасне .
                              Е, ако глътне вода през филтъра е друг въпрос, но прехвалените дизели в тая ситуация направо си заминават за моргата, така че и това не е фактор.

"Милиона" жици са 30-40 общо, тоест нищо особено, а ако донора е под ръка и инсталацията се прехвърля директно, въобще никакъв проблем, дори и за средно-грамотен жичкаджия.

Днес говорих по друг повод с един от нашите юнаци, та стана дума и за този вариант - неговото мнение беше направо да се докара една мома англичанка с обратен волан, да се метне мотора на Витарката, останалото - къде на части, къде на скраб и газ.
                              Успех!
                              О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X