Здравейте, както бях писал в предишна моя тема, си дублирах предните амортисьори. Дойде момента в който трябва да сложа ограничителни въжета(колани). Казвам въжета защото колани няма откъде да намеря и затова искам да сложа стоманено въже. Но излиза един проблем с монтажа. Вчера залегнах под Витарата да видя как може да бъде разположено. Където и да го сложа това въже ще опира във вътрешната страна на гумата. Идеята ми беше долу на носача, да направя на стуг един болт с широка периферия за да държи по здраво, после около 10мм фи-13, и няколко навивки резба за да стегне гайката, като направих една груба сметка цялата дължина става 35-40мм. Гледах по носача къде може да бъде захванат, че да не опира при завой но не го измислих. Някакви предложения. Гумите са ми 225/75-15 + минусови джанти.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Търся съвет за ограничителни въжета
Свий
X
-
От: Търся съвет за ограничителни въжета
Просто намали от повдигането.
А и доколкото знам-витарата ще я ползваш за рали, така, че не се очаква да я разчекваш дотолкова, та да се налага да ограничаваш хода на предницата.
Ако наистина мислиш да е ралиджийка-за скорост няма по-добро от фабричното окачване. Естествено с неуморени пружини, и добре работещи амортисьори. При ралито няма такива места на които да се иска разчекване на мостовете, а повдигането се прави именно за това.Има ли желание-има и начин!
-
Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнениеПросто намали от повдигането.
А и доколкото знам-витарата ще я ползваш за рали, така, че не се очаква да я разчекваш дотолкова, та да се налага да ограничаваш хода на предницата.
Ако наистина мислиш да е ралиджийка-за скорост няма по-добро от фабричното окачване. Естествено с неуморени пружини, и добре работещи амортисьори. При ралито няма такива места на които да се иска разчекване на мостовете, а повдигането се прави именно за това.Toyota Land Cruiser RJ77 , Nissan Patrol TD42, Suzuki Samurai ,Yamaha WR 450F
New hope garage о886/44-36-5о , о898/48-11-46
Коментар
-
Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнениеПросто намали от повдигането.
А и доколкото знам-витарата ще я ползваш за рали, така, че не се очаква да я разчекваш дотолкова, та да се налага да ограничаваш хода на предницата. ...Ние не сме неутрални!
Коментар
-
Първоначално публикуван от Деян Давидов Преглед на мнениеКазвам въжета защото колани няма откъде да намеря
Коментар
-
Първоначално публикуван от Деян Давидов Преглед на мнениеКолани може да намеря, но трябва да се шият и т.н. Много по-лесно е с въжета.
Няма нужда да се шият?!? Сгъваш ги както трябва, 2 дупки с поялника, стискаш ги с 2 планки с болтчета и толкова.
Последно си взех 2 колана с тресчотки за стягане на резервната гума отзад. Тъй като бяха доста по-дълги, отколкото е нужно за целта, излишъкът отиде за ограничителни колани, че има и за резерв.Ние не сме неутрални!
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар