Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Търся съвет за ограничителни въжета

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Търся съвет за ограничителни въжета

Здравейте, както бях писал в предишна моя тема, си дублирах предните амортисьори. Дойде момента в който трябва да сложа ограничителни въжета(колани). Казвам въжета защото колани няма откъде да намеря и затова искам да сложа стоманено въже. Но излиза един проблем с монтажа. Вчера залегнах под Витарата да видя как може да бъде разположено. Където и да го сложа това въже ще опира във вътрешната страна на гумата. Идеята ми беше долу на носача, да направя на стуг един болт с широка периферия за да държи по здраво, после около 10мм фи-13, и няколко навивки резба за да стегне гайката, като направих една груба сметка цялата дължина става 35-40мм. Гледах по носача къде може да бъде захванат, че да не опира при завой но не го измислих. Някакви предложения. Гумите са ми 225/75-15 + минусови джанти.
    TT-Tuning Team
    АСК Добрич

От: Търся съвет за ограничителни въжета

Просто намали от повдигането.
    А и доколкото знам-витарата ще я ползваш за рали, така, че не се очаква да я разчекваш дотолкова, та да се налага да ограничаваш хода на предницата.

Ако наистина мислиш да е ралиджийка-за скорост няма по-добро от фабричното окачване. Естествено с неуморени пружини, и добре работещи амортисьори. При ралито няма такива места на които да се иска разчекване на мостовете, а повдигането се прави именно за това.
    Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
      А и доколкото знам-витарата ще я ползваш за рали, така, че не се очаква да я разчекваш дотолкова, та да се налага да ограничаваш хода на предницата.

Ако наистина мислиш да е ралиджийка-за скорост няма по-добро от фабричното окачване. Естествено с неуморени пружини, и добре работещи амортисьори. При ралито няма такива места на които да се иска разчекване на мостовете, а повдигането се прави именно за това.
      За рали кола, коланите са задължителни ... скоковете ще видят сметката на амортисьорите за много кратко време.
      Toyota Land Cruiser RJ77 , Nissan Patrol TD42, Suzuki Samurai ,Yamaha WR 450F
      New hope garage о886/44-36-5о , о898/48-11-46

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
        А и доколкото знам-витарата ще я ползваш за рали, така, че не се очаква да я разчекваш дотолкова, та да се налага да ограничаваш хода на предницата. ...
        Хич да няма повдигане, пак ще му трябват колани.
        Ние не сме неутрални!

Коментар

Тя сега е с 50мм лифт, да го смъкна на 35мм има ли смисъл.? Не мисля. Затова искам въжета да сложа. Но....
          TT-Tuning Team
          АСК Добрич

Коментар

Първоначално публикуван от Деян Давидов Преглед на мнение
            Казвам въжета защото колани няма откъде да намеря
            Колани да искаш. Аз имам колани, едни такива оранжеви, за укрепване на товари. Употребявани са, някой са със скъсани куки и др. От много мърляви до почти нови. Ако...нещо...пиши!

Коментар

Или стари колани от седалки...
              0887/400121 Антон Донев

Коментар

Колани може да намеря, но трябва да се шият и т.н. Много по-лесно е с въжета.
                TT-Tuning Team
                АСК Добрич

Коментар

Първоначално публикуван от Деян Давидов Преглед на мнение
                  Колани може да намеря, но трябва да се шият и т.н. Много по-лесно е с въжета.
                  И аз така си мислех едно време. Даже си играх да търся кой да ги зашие като хората.
                  Няма нужда да се шият?!? Сгъваш ги както трябва, 2 дупки с поялника, стискаш ги с 2 планки с болтчета и толкова.
                  Последно си взех 2 колана с тресчотки за стягане на резервната гума отзад. Тъй като бяха доста по-дълги, отколкото е нужно за целта, излишъкът отиде за ограничителни колани, че има и за резерв.
                  Ние не сме неутрални!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X