Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем със смяна на скорости на Витара

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем със смяна на скорости на Витара

Здравейте колеги,моля за съвети и мнения по следния проблем.Имам Витара 1.6 8в. и понякога включването на скоростите става трудно.Направо трябва да сръчкам лоста за да влезе 1-ва,след това 2-ра влиза по-добре но пак не както трябва,другите влизат сравнително лесно.Проблема не е константен,ту го има ту не.Не зависи по моите наблюдения от това дали колата е студена или не.Не съм усетил и да буксува съединителя.Има и периоди в които си включва скоростите доста мазно,което сигурно е нормалното състояние.Дайте съвет какъв може да е проблема,та да видим колко ще е ценовото изражение.Благодаря

От: Проблем със смяна на скорости на Витара

Провери си първо жилото на съединителя може от него да имаш такув проблем.
    878177589

Коментар

Проверете тампоните на двигателя и ск. кутия.

Коментар

Благодаря за отговорите,ще ги проверя тези неща,дано проблема да е там.Ако някой му идва нещо друго на ум да сподели

Коментар

Проблема е не дали буксува съединителя ,а дали отделя.Първо -при какво ниво на долния ляв педал колата тръгва. Най добре е да тръгва по средата на хода на педала.

Коментар

Първоначално публикуван от boreto2 Преглед на мнение
            Проблема е не дали буксува съединителя ,а дали отделя.Първо -при какво ниво на долния ляв педал колата тръгва. Най добре е да тръгва по средата на хода на педала.
            Там отделя,по средата

Коментар

След като на всички скорости го прави /когато си иска/ най вероятно нямаш масло в скоростите.По нататък аз бих действал така:проверка на маслото като най добре е да се източи нацяло .Въпрос:тресе ли при тръгване- ако тресе проблема най вероятно е в притискателния диск.Преди да сваляш скоростите трябва да си абсолютно сигурен в изправноста на жилото,вилката,педала.Питане му е майката.Аз не се срамувам да питам-просто е по лесно.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCN4900.jpg
Прегледи:3
Размер:191.2 КБ
ID:5395058Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCN4901.jpg
Прегледи:2
Размер:112.9 КБ
ID:5395059Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCN4902.jpg
Размер:136.8 КБ
ID:5395060Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCN4903.jpg
Размер:164.2 КБ
ID:5395061Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCN4904.jpg
Размер:106.7 КБ
ID:5395062Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCN4905.jpg
Размер:109.8 КБ
ID:5395063Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCN4924.jpg
Размер:162.2 КБ
ID:5395064Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCN4925.jpg
Размер:233.7 КБ
ID:5395065Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCN4926.jpg
Размер:185.4 КБ
ID:5395066Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCN4927.jpg
Размер:222.5 КБ
ID:5395069Пловдив Борислав GSM 0888788178

Коментар

Първоначално публикуван от boreto2 Преглед на мнение
                След като на всички скорости го прави /когато си иска/ най вероятно нямаш масло в скоростите.По нататък аз бих действал така:проверка на маслото като най добре е да се източи нацяло .Въпрос:тресе ли при тръгване- ако тресе проблема най вероятно е в притискателния диск.Преди да сваляш скоростите трябва да си абсолютно сигурен в изправноста на жилото,вилката,педала.Питане му е майката.Аз не се срамувам да питам-просто е по лесно.

[ATTACH=CONFIG]476798[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]476799[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]476800[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]476801[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]476802[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]476803[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]476804[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]476805[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]476806[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]476809[/ATTACH]

Пловдив Борислав GSM 0888788178
                Мдаа,и аз имах съмнение за маслото.Иначе не тресе при тръгване.Ще проверя жилото,тампона и маслото.Благодаря за отговора и за питането си прав.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X