Здравейте колеги,моля за съвети и мнения по следния проблем.Имам Витара 1.6 8в. и понякога включването на скоростите става трудно.Направо трябва да сръчкам лоста за да влезе 1-ва,след това 2-ра влиза по-добре но пак не както трябва,другите влизат сравнително лесно.Проблема не е константен,ту го има ту не.Не зависи по моите наблюдения от това дали колата е студена или не.Не съм усетил и да буксува съединителя.Има и периоди в които си включва скоростите доста мазно,което сигурно е нормалното състояние.Дайте съвет какъв може да е проблема,та да видим колко ще е ценовото изражение.Благодаря
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Проблем със смяна на скорости на Витара
Свий
X
-
От: Проблем със смяна на скорости на Витара
Първоначално публикуван от boreto2 Преглед на мнениеПроблема е не дали буксува съединителя ,а дали отделя.Първо -при какво ниво на долния ляв педал колата тръгва. Най добре е да тръгва по средата на хода на педала.
Коментар
-
След като на всички скорости го прави /когато си иска/ най вероятно нямаш масло в скоростите.По нататък аз бих действал така:проверка на маслото като най добре е да се източи нацяло .Въпрос:тресе ли при тръгване- ако тресе проблема най вероятно е в притискателния диск.Преди да сваляш скоростите трябва да си абсолютно сигурен в изправноста на жилото,вилката,педала.Питане му е майката.Аз не се срамувам да питам-просто е по лесно.Пловдив Борислав GSM 0888788178
Коментар
-
Първоначално публикуван от boreto2 Преглед на мнениеСлед като на всички скорости го прави /когато си иска/ най вероятно нямаш масло в скоростите.По нататък аз бих действал така:проверка на маслото като най добре е да се източи нацяло .Въпрос:тресе ли при тръгване- ако тресе проблема най вероятно е в притискателния диск.Преди да сваляш скоростите трябва да си абсолютно сигурен в изправноста на жилото,вилката,педала.Питане му е майката.Аз не се срамувам да питам-просто е по лесно.
[ATTACH=CONFIG]476798[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]476799[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]476800[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]476801[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]476802[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]476803[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]476804[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]476805[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]476806[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]476809[/ATTACH]
Пловдив Борислав GSM 0888788178
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар