Обява

Свий
Няма добавени обяви.

за витара 5 врати изкажете мнение

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• за витара 5 врати изкажете мнение

Здравеите всички офроудари. Първо искам да благодаря предварително на всички които ще се отзоват за да ми помогнат със своят опит и знания. Вапроса ми е - мислия да си взема една витара дълга база. двоика 24v. ще я ползвам сабота и неделя за рибилов. Дълга база заштото ще има лодки палатки такъми и т.н. мисля да си я докатам от германия. 96-99г. около 5-6000 евро там ще я плащам. ще бъде под 80 000км. искам да е перфектна. кажете ми висока ли е тсената коиато съм решилда платя в германия. Недежден джип ли е това. И струва ли си парите. какво е по добре витара или гранд витара. оставете модела а кое е по надеждно и лесно за подражка. Моля ви помогнете с малко инфоБЛАГОДАРЯ ВИ Горния пост го истрих да не се повтарят, че не се публикува веднага та го пуснах 2 пъти.
    Последно редактирано от рекс хънт; 23-07-07, 18:30.

До: за витара 5 врати искажете мнение

Бих те посъветвал за тези пари и малко отгоре да си вземеш grand vitara със същия двигател.Ще имаш повече комфорт и пространство. По принцип витарата е здрав автомобил и търпи сериозна експлоатация.Така че прецени какво искаш-витара във много добро състояние но със всички недостатъци като възтясно купе и неизбежно твърдо возене или гранд витара със подобрения касаещи по горното но при тази или близка цена риск за сериозна амортизация.
    Румен Николов

0888 358 572

Коментар

Мога да кажа че Витарата не е толкова тясна. Всичко зависи колко хора ще возиш, защото ако сте двама като паднат задните седалки багажника става доста голям! А за возията не се оплаквам въобще, предната кола ми беше Пежо и всички знаят че имат мека возия, но преминаването ми към витарката не беше болезнено! Важното е да се следи налягането на гумите, защото като взех моята, разбирачи ми бяха напомпали гуменките на 2.5 и няма да ви разправям за каква каруца ставаше на въпрос. По каталог 16" гуми се помпат на 1.6.

Коментар

Ами де да знам , чудя се какво да е . Гранд витара или просто Витара. Както ви казах мисля да ползвам това возило за риболов и ходенае на ски. за гадско двивение имам автомобил. Тези джипки могат ли да се движат сас 130-140 км/ч. Не мисля да слагам газ , колко е разхода извън градско сас 120 км. и може ли да изпревари камион. За подръжка не питам защото имам амбитсия да си взема джипка под 100 000 км . ще я взема от сервиз или първи собственик. ще бягам от търговтси. Те са еднакви навсякъде техния автомобил е наи готин и винаги е на 112 127 км Чудя се гранд витара 2.0 ТД дали е обезшумено купето . Дизелчето мисля че и то ще върви прилично. Ама там ще се дават 8-9000 евра за автомобил с сервизпапир Та несъм сигорен дали ще ми се изплати скоро тази инвестиция. Само за един уикенд да зимам дизел маи не е много рационално. Ако някои знае къде има витара която се дава под наем ще я наема за да предобия представа за модела. даите телефонче ако някои знае за такъв джип под наем. мерси за вниманието.

Коментар

Колкото съфорумци-толкова и мнения избора ще правиш сам.Колкото до дизела -слабичък е и ще те дразни.Аз лично бих си взел гранд витара със 2.5 литров бензинов мотор. Харесва ми колата да има динамика дори и да не я изстисквам непрекъснато.Успех със избора.
          Румен Николов

0888 358 572

Коментар

Тук във форума има много писано за витарите и за тяхното тунинговане и поддръжка. Колите са здрави и надеждни, разликата между гранд вирата и витара от 1996 до 1998 е само в дизайна, на практика шаси, трансмисия и някой двигатели са еднакви. Само не си взимай кола от Италия. Прегледай и тукашните обяви...

LZ1RED

Коментар

Да кажа още и че витарата 1.6 16в движи нормално по магситралата със 160 и при тази скорост е на около 5000 оборота, набира нормално, изпреварва не само камиони витарката с малко тунинг става много проходима, и с едни 31" гуми ще ти върши перфектна работа за риболов . Относно возията дългата база си вози много добре и с оригиналното окачване а на късата може да смениш оригиналните амортисьори със монро и вече не друса
              Най-добрия реглаж на преден и заден мост

Коментар

За 2.0 ТД да се изкажа. Значи наистина колицата бавно набира и понякога е изнервящо, но се свиква. По магистралата прилично държи 140 км/ч, но тогава разхода е доста голям. Иначе не е шумна колата, но това разбира се зависи с какви гуми е екипирана. Разхода е малко под 10 градско и най-малкия разход който съм правил извън града ми беше 8,2 при около 100 км/ч и пуснат климатик. Ако имаш други въпроси за дизеловата питай!

Коментар

Първоначално публикуван от рекс хънт Преглед на мнение
                  Тези джипки могат ли да се движат сас 130-140 км/ч. Не мисля да слагам газ , колко е разхода извън градско сас 120 км. и може ли да изпревари камион.
                  движи се със 180 имам Гранд Витара 2000г 2.0 бензин 129 коня. И лети яко по магистралата...мога да ти направя и показно...сам да видиш. Относно офф а за риболов ще си номер 1 мноо добре се държи. За сега не ме е вкарвала в излишни разходи за нищо освен консумативи което считам за нормално...
                  разход градско е около 10.6-11.8 а на извънградско пада на 9.5 при 120-150
                  S klase Mercedes V6, 3200cc, 204 к.с., 500 Нм.
                  или както е казал чипа: 240 к.с., 650 Нм.
                  пауър та пауър...пистолетен изстрел :lol:

Коментар

Искам да благодаея на всички които се отзоваха на въпросите ми. Сигурно ще избера ГРАнД ВИТАРА 2.5 . И без това ще я карам извън градско и разхода е сходен със дизела . Джипката нЯма да е от италия. И там си има свясни коли но за мен езиковата бариера е проблем. И после въпроса с транзитните номера там не мие много ясен. Маи не става за 2 часа и GOO Във германия тези неща са урегулирани до съвършенство. Джипката ще е под 100 000 км със гаранция. Тук няма такава . Цената на джипките тук е показателна. А и не ми се занимава със търговтси на коли. Отказах се от тях преди 2 год. От тогава не ползван услугите им. Малко са тъпички завалиите а са и технически неграмотни.Да ме извинят но те освен пътя от Радомир до Горубляне друг незнаят. Висят като лешояди и чакат да падне нещо от автовоза и започват да си въобразяват че колата има е супер. И като убедят себеси почват да убеждават и останалите .И ако недаи си боже не си на тяхното мнение -СЕДИ И ГЛЕДААИ КВО СТАА . Иначе витарката ще си я взема от дилар и то на сузуки в германско Там сядш на мекото фотиолче правят ти едно Шварц кАВе и ти вадят сервизната документация за автомобила от началото до вчера.
                    Правил съм го веднъж и тръпката е като че си купуваш нов автомобил. Взех си количката на 67000 км сега е на 194890 и незнам въобще колко струват шарнири накраиниц биаледки и прочие. Знам само ремъци филтри и масла какви са им цените. Като си взема нещо ще пусна снимки за да има интрига Чао за сега и още веднъж БЛАГОДАРСКО.

Коментар

Успех пич
                      LZ1RED

Коментар

До: за витара 5 врати изкажете мнение

Ами колега ако я вземаш от Германия гледай за ръждица!Моята е италянка и въпреки лошото мнение което битува за коли внасяни от там моята излезе с перфектен двигател трансмисия,окачване и най важното без грам ръжда по нея!А и боята беше перла ама от шубраците малко са отперлиКато цяло страхотна джипка няма да съжаляваш!
                        Николай Папазов

Коментар

Общо приетото мнение за италианските возила внасяни в нас са негативни зашото хората дето ги внасят нямат критерии за качество а само критерии цена. А още по тъпи парчета са тези дето им ги купуват или по точно тези дето им ги купуваха. Положението е ясно внасят се автомобили които са оставени в авто морги на последна спирка и тук се купуван от не ориентирани куповачи които са дошли в софия и им требе кола щото москвето на тати вече не стаа. А пазара в Италия смея да кажа че е по добър от немския. Автомобил от Италия е със повече екстри и естествено климатичните условия там запозват автомобила повече от Немския. За мен езиковата бариера и неудобството със поставяне на транзитни номера е причината поради която се принуждавам да ходя в Германия.За ръжда нямя как да има, аз жипката ще си я плащам дебело и ще си я взема от проверен сервиз(дилар) които продава автомобили на европеици а не на съмнителни субекти със къси гащи и жапанки от които се виждат ъифт крака с кал между пръстите. Сещате се за кои говориме... тази родна картинка ме кара да се срамувам да вляза в авто морга или авто къща и да кажа от къде идвам - веднага отношението се променя. Аз честичко излизам напред назад и повярваите ми така е Иначе браво колега КОКОФФ радвам се че си олучил свесна жипка ,честита със задраве да си я караш.

Коментар

Първоначално публикуван от 4x4 Преглед на мнение
                            ....имам Гранд Витара 2000г 2.0 бензин 129 коня. И лети яко по магистралата...мога да ти направя и показно...сам да видиш. Относно офф а за риболов ще си номер 1 мноо добре се държи. За сега не ме е вкарвала в излишни разходи за нищо освен консумативи което считам за нормално...
                            разход градско е около 10.6-11.8 а на извънградско пада на 9.5 при 120-150
                            Извинявам се че влизам в малко стара тема , ама въпроса ми е този двигател, с ангренажна верига ли е или с ремък, и колко цилиндъра е че нещо не мога да разбера, V6 или 4 редови

мерси предварително
                            -------Honda CR-V 128к.с.--------
                            "Нищо не е толкова лошо, колкото изглежда !"

Коментар

С верига е, 4 цилиндъра 16V
                              Grand Vitara 2.0 16V (J20A)

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X