Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Самурая почна да вие :)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Самурая почна да вие :)

Здравейте, някой може ли да ми каже от какво се разви така, някъде отзад се чува.Вчера го вдигнах целия като въртя гумите на ръка няма проблем,като включа на скорост и подам газ ... ужас Мисля че не е от лагерите на полуоските щото когато са вдигнати двете гуми и въртя само едната другта се върти противоположно съответно и кардана не се върти тогава не вие, но като пусна едната гума на земята и завъртя отново съответно тогава и кардана се завърта тогава вие, но не мога да оперделя от раздатката ли е от къде е ...От месец някъде е така и понеже съм го пуснал за продан първото което ме пита всеки който се обади е дали вие от което предполагам че си е няква болест конкретно по самураите...(някакво слабо място )

От: Самурая почна да вие

Лагери на пиньона. Износени пиньон и корона. Лагер/и в раздатката. Лагер/и в скоростната кутия...

Възможности много, без разглобяване не става. Пробвай да разкачиш задния кардан, и да въртиш колелото-така, че да се върти пиньона-ако вие-търси вече само в диференциала. Ако не вие-раздатка или кутия. Ама си трябва лягане отдолу и разглонбяване.
    Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първо виж има ли мАсло в диференцияла.После виж на какво дередже е...
      0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Първо кажи кога вие при подаване или при пускане на газта.
        Последно редактирано от Симеон Цинцов; 24-06-12, 14:28. Причина: грешка
        878177589

Коментар

Първоначално публикуван от monio1 Преглед на мнение
          Първо кажи кога вие при подаване или при пускане на газта.
          Всякак вие и по инерция даже вие

Коментар

Първоначално публикуван от ninja_1 Преглед на мнение
            Първо виж има ли мАсло в диференцияла.После виж на какво дередже е...
            Масло има, иначе е по разбит диференцияла ама той си е така от как съм го купил

Коментар

Според мен, свали задния кардан, включи само на заден мост раздатката и виж дали вие/ в този случай джипа ще е неподвижен, но ще върти раздатката/ Ако вие е в раздатката, ако не вие значи е в дифа. Не се притеснявай, ако е от диференциала, аз имам и ще ти го дам за 50 лева, дифа си е много добър просто смених мостовете!

Коментар

Първоначално публикуван от ivko006 Преглед на мнение
                Според мен, свали задния кардан, включи само на заден мост раздатката и виж дали вие/ в този случай джипа ще е неподвижен, но ще върти раздатката/ Ако вие е в раздатката, ако не вие значи е в дифа. Не се притеснявай, ако е от диференциала, аз имам и ще ти го дам за 50 лева, дифа си е много добър просто смених мостовете!
                Ако направя така както ми казваш и после го пусна по енерция май няма да има файда, искам да кажа като го пусна по енерция и дам на неутрал раздатката, раздатката ще се върти ли...нещо не мога да си го представя струва ми се излишно смъкването на кардана.Също така на запален двигател без кардан няма да се чува достатъчно добре вие или не вие раздатката...незнам... вие разбирате за това аз питам.Макар че кардана се смъква за 15 минути аз го смъквах предната седмица да сменям каре ама не ми дойде на акъл да пробвам това което казвате

Коментар

Здравейте искам пи аз да попитам за моята Самурайка, може ли някой да пми каже от къде се налива масло в скорустната кутия. пробката за източването се вижда, на не можах да намеря от къде се налива и колко да е нивото

Коментар

Ако направя така както ми казваш и после го пусна по енерция май няма да има файда, искам да кажа като го пусна по енерция и дам на неутрал раздатката, раздатката ще се върти ли...нещо не мога да си го представя струва ми се излишно смъкването на кардана.Също така на запален двигател без кардан няма да се чува достатъчно добре вие или не вие раздатката...незнам... вие разбирате за това аз питам.Макар че кардана се смъква за 15 минути аз го смъквах предната седмица да сменям каре ама не ми дойде на акъл да пробвам това което казвате [/QUOTE]

Имах предвид като свалиш кардана и включиш раздатката само на заден мост, включваш на скорост и даваш газ , но джипа няма да тръгне, защото няма кардан, а раздатката ще се върти и ще чуеш ако вие, ако не вие значи проблема е в дифа, който в този момент ще е неподвижен, успях ли да ти го обясня по добре.

Коментар

Според мен, ако пускаш джипа по инерция, няма натоварване и виенето ще е по слабо. Дори и да сложиш на неутрал, част от раздатката ще се върти, защото кардана предава движението от задния мост.

Коментар

Първоначално публикуван от ivko006 Преглед на мнение
                        Ако направя така както ми казваш и после го пусна по енерция май няма да има файда, искам да кажа като го пусна по енерция и дам на неутрал раздатката, раздатката ще се върти ли...нещо не мога да си го представя струва ми се излишно смъкването на кардана.Също така на запален двигател без кардан няма да се чува достатъчно добре вие или не вие раздатката...незнам... вие разбирате за това аз питам.Макар че кардана се смъква за 15 минути аз го смъквах предната седмица да сменям каре ама не ми дойде на акъл да пробвам това което казвате
                        Имах предвид като свалиш кардана и включиш раздатката само на заден мост, включваш на скорост и даваш газ , но джипа няма да тръгне, защото няма кардан, а раздатката ще се върти и ще чуеш ако вие, ако не вие значи проблема е в дифа, който в този момент ще е неподвижен, успях ли да ти го обясня по добре.[/QUOTE]

Ти добре обесняваш но двигателя като е запален няма да се чува ясно вие ли раздатката или не...

Коментар

Ба, няма да се чува. Ония ден вдигнах витарата на подемник, че нещо май виеше. Ама не съвсем сигурно. Та вдигам я горе, вкарвам 3та и подавам газ да завъртя задните гуми. Направо инфаркт щях да получа от шума дето се чу. Скоростите тропаха все едно някое зъбно колело е изпаднало и се разхожда вътре. Шок и ужасТ. Лагера дето се опитвах да го чуя разбира се не се чу. Сваляме витарата на земята - пускам я по надолнище с натиснат съединител и 60км/ч на 1ва предавка - абсолютно нищо не се чува! После се сетих, че виенето при 80-90км/ч дето се появява и заради което я дигнах на подемник най-вероятно е от калните гуми. Бях забравил за тоя момент като свалих регенерата и сложих нови кални гуми. Пък то и не прилича на лагер, ама кой да се сети, че гумите вият .

Та сега по твоя въпрос - вдигаш колата, разкачаш кардана, и с гайковерт развърташ задния диференциал. После махаш гайковерта и го оставяш да се върти от инерцията на гумите. Така ще разбереш дали е от преди или след кардана. Същата процедура е приложима за предният мост. Ако и 2та са тихи ти остават скорости. За тях - след като знаеш, че задният мост е тих - на загасен мотор и закачен кардана, вкарваш на 1ва или 2ра, натискаш съединителят и намираш начин да развъртиш гумите. Примерно пак с гайковерт стига да има къде да го хванеш. На закачен кардан, за да можеш да използваш гумите като маховик за да натрупат инерция, иначе ако въртиш само скоростите няма да има кое да ги върти след като махнеш винтоверта. А относно слабото виене - на загасен мотор колкото и да е слабо при липса на товар все ще го чуеш. Ако пък не го чуеш и тогава - най-вероятно няма от какво да се притесняваш .

Коментар

Аз забравих май да пиша че като вдигна колата на подемник включа на скорост и подам газ виене няма... поне не се чува то двигателя достатъчно бръмчи.

Коментар

С вдигната ръчна на няколко зъба колкото да натовари пак ли не се чува? Пробвай да повдигнеш не за шасите, а за задният мост, за да не висват гумите. Така ще симулираш хем натоварване, хем моста ще е там където трябва да бъде. Може кардана да натиска нещо към раздатката...

При мен както ти казах има виене (то даже е тропане, а не виене) когато е вдигната на подемник, но няма грам виене като е на асвалта. Явно точно позицията на кардана е това което играе роля. Може шлиците да се опитват да излизат и това да довежда до тоя страшен звук. Ама това си е при мен .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X