Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Гранд Витара - автомат

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Гранд Витара - автомат

Не намерих конкретна тема за Гранд Витара автомат.
    Интересувам се конкретно за модела 1999-2005, като избрания екземпляр е 2003 година къса база.
    На въпросната модификация се поставят два двигателя:
    1.2.0 i 16V (3 dr) (140 Hp)
    2.2.0 i 16V (3 dr) (128 Hp)
    В близките дни ще преглеждам въпросната кола и се интересувам какво да гледам, къде как и защо?
    Как да разбера кой двг е.
    Автомата надежден ли на модела, има ли скрити дефекти,разваля ли се често и т.н.
    Не съм карал никога автомат.те.
    колата ще се кара почти градско и от време на време някъде по полета предимно в сезона на пъдпъдъците
    Всякаква информация ще е полезна както за мен така и за другите колеги
    Техниката в ръцете на дивака е парче желязо.
    Dacia Duster 4WD

От: Гранд Витар- автомат

Двата двигателя, които описваш са много различни освен по модификация, а и поддръжка, относно автомата на сузуки, надали има по дурако устойчив, само провери дали не е каран без масло, не че няма и такива случаи на оцелели, ама защо да си ти. Имай предви, че при тази година предавателните числа на мостовете не са много добри и може да не те задоволи, като проходимост на разлчини терени, но там факторите са много и субективни. Та на двигателите:
    1. Това е V6 с три вериги и ако чукат, може и да ти кажат че са повдигачи, не вярвайотделно е 136коня, по-сложен и скъп за поддръжка, но ако е читав е много здрав.

2. Това е V4 редови с 128коня мощност, мисля че и той е с вериги, но не съм сигурен и незнам колко са и колко струват, горе долу същият ценови диапазон.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:eurogas-art-36720100_8078.JPG
Прегледи:1
Размер:158.5 КБ
ID:5385973
    И двата двигателя са лесни за газифициране, има доста писано, успех и после да се похвалиш
    Прикачени файлове

Коментар

От: Гранд Витара - автомат

Трифоне, човека пита за два 4-цилиндрови двигатели.
      Ти му говориш за V6(с 16 клапана) и още по учудващото за V4() Май много ти се е спяло

Колега, 2.0 128кс е много хубав двигател! Другия(140кс) не ми е познат.
      За автомата Трифон е прав.
      За такава експоатация витарката е много подходяща.
      о 88 з 417 оо 4 - Стоян

Коментар

Верно ми се спеше, ама първият е шестака, гаранция, сузуки имат два бензинови 2.0 литра двигателят и това са те J20A I4 и H20A V6:
        http://en.wikipedia.org/wiki/Grand_Vitara

Коментар

Дамм.
          Но доколкото разбирам руски - там пише 4 цилиндъра и 140кс. H20A е 136 май.
          Отделно V6 слагал ли се е на къса база(3 врати) въобще? Не съм чувал/чел или виждал.

П.С: Трифоне, намерих компа. Ще го правиш ли?
          о 88 з 417 оо 4 - Стоян

Коментар

Първоначално публикуван от trent Преглед на мнение
            Верно ми се спеше, ама първият е шестака, гаранция, сузуки имат два бензинови 2.0 литра двигателят и това са те J20A I4 и H20A V6:
            http://en.wikipedia.org/wiki/Grand_Vitara
            Недей подвежда човека...,а и всички останали.. ! На Гранд Витара от тези години(понеже преди 98г. е само Витара) ,такъв двигател-H20A V6 (2.0 136к.с)не се монтира...,монтират се тези два двигателя дето колегата е посочил в първия пост,плюс един щест-цилиндров,но 2500cc -144...и нагоре коня(H25A V6) и два дизелови двг.!Явно наистина ти се е спало.. А на въпроса на Константин...,тези два двигатела са на практика един и същи ,140-коньовия е по нова разработка(от2005г),който го поставят и на новите Гранд Витари(от 2005-до днес...),и се различава от 128-коньовия само по електрониката и малко по входящия колектор. Да .. и тези двигатели са с по три вериги и да ти кажа честно, по руските форуми ,доста се оплакват от (чукане,щракане и т.н.), след 200-300 х.км. именно от веригите и обтегачите(които са хидравлични) Тези двигатели не обичат "лошото" масло....,сипва се задължително пълна синтетика.. Между другото порови се във форума , и със сигурност ще намериш информацията която ти е нужна. Успех!
            SUZUKI "GRAND VITARA" 2.0 (16V)-J20A + MITSUBISHI "OUTLANDER"-2.4- AUTOMATIC

Коментар

Оставете спането, явно глобалният сайт е само за американцитеизвинявам се за заблуждението, надявамс е да няма много подведени.

да, ще го взема тоя комп, да му пусна една ръка

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X