Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Помощ за констатиране на евентуален проблем на ГВ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Помощ за констатиране на евентуален проблем на ГВ

Здравейте колеги,извинявам се ако не съм формулирал правилно заглавието.Става въпрос за Витарата от тази обява http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...622&f1=details
    Бях на оглед впечатленията са ми много добри,върви като самолет не дава да я настъпиш/не бях карал такава/,леко е занемарена от към вътрешен вид ама това се оправя с едно пране.Това,което ми направи впечатление беше при 4х4 бавни като я напънах на завой на асфалт нещо отпред изпука след натискане на спирачката.
    Но най фрапиращото беше че задна лява гума е по-навътре в калника от задна дясна,която пък не излиза от калника,а си е на нормалното място.Колата е удряна от зад в ляво,собственика незнае точно какъв е бил удара щото дъщеря му я е ударила ,а той нищо не разбирал.
    Та идеята ми е как да разбера с просто око дали е изкривена сходимостта/позицията на моста/ или просто като са я изправяли са издули малко повече калника,въпреки че линията е запазена и не личи да има отклонение.
    Благодаря предварително на отзовалите се.Колата е в едно Казанлъшко село.
    "NISAN TERRANO 2" 3.0 tdi 2003 г.
    0878739299

От: Помощ за констатиране на евентуален проблем на ГВ

Най-простия метод, като за каруца, макар и не много прецизен
    Вземи един достатъчно дълъг мастар. Допри го до задната гума, така че да докосва две възможно по-отдалечени точки от окръжноста и'. Прага ще пречи да се допре в центъра, но възможно масимално близо, за да е по-широка базата на която да легне мастара. След това погледни предния край на мастара, къде е спрямо предната гума. Повтори процедурата и от другата страна. Сравни резултатите. Волана да е направо.
    Същото може да го направиш и на око, но трябва много да залягаш зад задницата за да пуснеш мислената допирателна по гумата и да видиш на къде сочи. После и от другата страна. Схващаш ли за какво пиша ?
    Другото е на стенд.

Коментар

Схващам много добре,това го направих само че без мастар,а на око бях взел центъра на теглича за ориентир стори ми си че бяга около един пръст.ама явно ако се реша ще трябва ходя на стенд.
      0878739299

Коментар

Теглича не е сигурно, дали е 100% в центъра, и може да ти служи за база. Най-добре е предни спрямо задни колела, както и работят стендовете. Опитай и така.

Коментар

ГВ отзад е с панхард. По принцип той отговаря за позиционирането на моста.
          Подходи с особено внимание, че след покупката ще е късно.
          В Стара Загора имаме колеги със сервизи не се и съмнявам, че ще ти окажат съдействие. Белата и Евгени са си сузукаджии по душа
          о 88 з 417 оо 4 - Стоян

Коментар

Джипката е с теглич, имай го на предвид, ако са я претоварили предните собственици, като нищо това да е причината да е в Бг, яко муле е билауспех

Коментар

Ааа задните джанти еднакви ли са ? При различна джанта може да те лъже с различно ЕТ да са..

Коментар

Първоначално публикуван от trent Преглед на мнение
                Джипката е с теглич, имай го на предвид, ако са я претоварили предните собственици, като нищо това да е причината да е в Бг, яко муле е билауспех
                То като се замисля до сега ГВ без теглич не съм виждал.Като я карах имаше голяма сила ей.
                0878739299

Коментар

Първоначално публикуван от kivv1973 Преглед на мнение
                  Ааа задните джанти еднакви ли са ? При различна джанта може да те лъже с различно ЕТ да са..
                  Джантите са абсолютно еднакви,разлика има само в гумите предни и задни като шарка.Обяснението на човека е че когато я е купил била изяла предните от вътре и той ги сменил,била отворена предницата.
                  Аз си мисля че може би са били изядени задните от кривия мост и те да са били сменени......
                  0878739299

Коментар

Отново тънкажи и мурафети, хора не се ли научихте, като видите джип или автомобил 4х4 с различни гуми далече. Няма гаранция, че не са сложени онзи ден и до вчера не е била с различни, но фактор-изядени гуми е повече от показателен, далеч и и да ти е мирна главата. Коли бол, глупаци бол, гледайте да не сте един от тях, успех

Коментар

Няма ли някой колега от Казанлък,който да ме придружи на оглед или да ми препоръча добър сервиз със стенд,защото мисля пак да отида да я видя
                      0878739299

Коментар

Тмата е за триене.Ветарата е удряна отзад в теглича доста сериозно,скъсани са гредите на рамата и са снаждани,крива е и щангата на панхарда,има и изкривяване по купето.
                        0878739299

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X