Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Подмяна предни дискове на Витара с вентилирани

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Подмяна предни дискове на Витара с вентилирани

Здравейте,
    Дали някой знае мога ли да подменя предните дискове с вентилирани и какво трябва да сменя за да стане ?
    Джипа е Тракер 1.6 моно 8V Автомат с предни плътни дискове които доста често прегряват pri спускане и ми унищожават накладките(свирене, липса на спиране).
    В момента съм с Tokico апарати и нормални дискове, искам да монтирам спирачни апарати система на Акебоно с накладки по Брембо ref.# P 79 008 понеже спирачните апарати на Luc система ползват P 79 007 накладки които нямат щипки против тракане. Въпроса ми е дали Акебоното ще стана на стария супорт на Tokico-то с което съм сега ?
    От линка се вижда че и при Akebono и Luc се ползват еднакви вентилирани дискове:
    http://bremboaftermarket.com/En/Car_...ueBrand=Brembo
    God Got'a Glock

От: Подмяна предни дискове на Витара с вентилирани

Със сигурност други супорти и апарати за тия вентилирани дискове ще трябват.Идеята за дискови спирачки отзад не ти ли харесва ?
    Ние наричаме път мястото, през което възнамеряваме да преминем
    Suzuki Vitara 1.6 8v Turbo 35x13.5x15

Коментар

Колко стръмни неща спускате, че да се налага да ползвате спирачки? На 1ва бавна не спира ли достатъчно?

Коментар

Първоначално публикуван от Близнаците Преглед на мнение
        Със сигурност други супорти и апарати за тия вентилирани дискове ще трябват.Идеята за дискови спирачки отзад не ти ли харесва ?
        Харесва ми естествено, но предните дискове са вече за смяна и предпочитам да започна с тях. За от зад кит от вън ли трябва да си взема или може да си купя части и от тук ?

Първоначално публикуван от brum Преглед на мнение
        Колко стръмни неща спускате, че да се налага да ползвате спирачки? На 1ва бавна не спира ли достатъчно?
        Аз съм с автоматик и на скорост си укорява постоянно, бавните няма смисъл да ползвам за спускане по асвалт. Примерно слизане от витоша на скорост и на бояна спирачките са се запалили вече. На светофара едвам спирам с мнооооого свирене . А и отпред и отзад имам чудесни спирачки просто предните прегряват.
        God Got'a Glock

Коментар

Първоначално публикуван от GunGod Преглед на мнение
          Харесва ми естествено, но предните дискове са вече за смяна и предпочитам да започна с тях. За от зад кит от вън ли трябва да си взема или може да си купя части и от тук ?
          Частите може да се набавят и от тук това не е проблем и за предните дискове има решение ако имаш интерес ми пиши ще помогна.

Коментар

Ако колата е с лифт и това не е съобразено с настройката на включването на редуцир вентила за задните спирачки, то те винаги ще работят на минимално усилие и фактически цялото спирачно усилие ще се поема от предните.

Коментар

Нямам лифт , дори стандартно нямам и кантар за задните спирачки тръбите си отиват директно до тях стандартно.
              God Got'a Glock

Коментар

Първоначално публикуван от ctef Преглед на мнение
                Ако колата е с лифт и това не е съобразено с настройката на включването на редуцир вентила за задните спирачки, то те винаги ще работят на минимално усилие и фактически цялото спирачно усилие ще се поема от предните.
                Клапан или както му казват нямаме за дисковите спирачки отзад така че предните и задните ловят еднакво.

Коментар

На някой да му се намират свалени апарати и желание да проверим на място, явно само с хортуване няма да стане
                  God Got'a Glock

Коментар

Първоначално публикуван от GunGod Преглед на мнение
                    Аз съм с автоматик и на скорост си укорява постоянно, бавните няма смисъл да ползвам за спускане по асвалт. Примерно слизане от витоша на скорост и на бояна спирачките са се запалили вече. На светофара едвам спирам с мнооооого свирене . А и отпред и отзад имам чудесни спирачки просто предните прегряват.
                    Карал съм само веднъж кола с автоматик и точно да почна да редя, че е глупава системата ми дойде да пробвам на 1-2-3та (май ограничава да превключва до съответната предавка). На 1ра като я вкарам си държеше първа и си имаше моторна спирачка. На витарата автоматика по-различен ли е и липсва ли му тази функция?

Коментар

Някак си ми се вижда безсмислено да спускам километри на 1-ва и 3000 оборота при хубав път, за кратки спускания да но иначе не е икономически изгодно. Спускания пък на неутрална предавка също не са оферта понеже не е много безопасно (ако имам нужа от ускорение ми е необходима около секунда преди да се включи трансмисията което никак не ми се струва приемливо).
                      God Got'a Glock

Коментар

Кое според теб е по-удачно? Да въртиш мотора на 3000 оборота без гориво и натоварване или да запалиш спирачките?

За мен е първото, защото не харчи ресурс. Мотора е разтоварен, няма горене (няма гориво). Износването е нищожно спрямо нормалното каране на мотора. Ако 3000 оборота са много винаги можеш да се качиш на по-горна предавка.

Още по дебелите книги е писано, че спускането на скорост е по-удачно от спускането на спирачка.

Още повече за спускане на асвалтов път с лек наклон (тоя от Витоша надолу за мен е точно такъв). Вкарваш 2ра или 3та и въобще не го мислиш. По-добре да трябва да подаваш малко газ отколкото да седиш на спирачките.

Коментар

Първоначално публикуван от brum Преглед на мнение
                          Още по дебелите книги е писано, че спускането на скорост е по-удачно от спускането на спирачка.
                          Не удачно, а задължително, особено на опасни наклони със завои!
                          Даже навремето имаше имаше някакво неписано правило, на която предавка си се изкачил, на същата и да се спускаш.
                          Ама знам ли дали сега се учат тези неща, или теорията вече не е друга.
                          Товаа все пак не отменя нуждата от надеждни спирачки, но обективно погледнато и в тази област напредъка е голям.

Коментар

Незнам какво си намислил и за какво са ти тези вентилирани дискове, кой го казва, баш аз, но на темата. Имай предвид, че предните спирачни апарати на витара 8в са два вида, в зависимост от сглобката-японска или испанска, а при 16в са трети вид, дисковете са еднакви, но самият апарат и диметъра на буталото-не. Успех

Коментар

Вентилирания диск е по-дебел и трябва спирачния апарат да е за него за да влезе в диска.Би трябвало да стане безпроблемно к-кт от стара дълга база,т.е. 1,6-16v.
                              Имай на предвид, че 2.0-24v е с по-големи дискове и апарати и трябват 16" джанти,освен това "следата" е по-широка и от там хоризонталното изместване на диска и апарата може да не са като на твоята.
                              Успех!
                              Jeep Cherokee XJ 4000 Limited, 2001 year. Ducati Multistrada 1200, 2014 year

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X