Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Доколко да се притеснявам от ръжда по ходовата част?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Доколко да се притеснявам от ръжда по ходовата част?

По новото ми (иначе 8-годишно) "Джимни" забелязвам, надничайки, ръжда около колела, полуоски, щанги или въобще както се наричат разните работи там. Забелязах я още преди да го купя, но в сервиза, където ми направиха сериозен преглед, това сякаш не им направи впечатление. Все пак малко съм притеснен, защото ми е ясно, че ръждата не е положително явление. А и защото не съм специалист, и не ми изглежда привлекателно да лежа под колата с фенерче.

Та въпросите ми са:

1. Дебнат ли зад тази ръжда сериозни проблеми?

2. В кои именно места (детайли)?

3. Има ли смисъл да предприемам мерки за "обезръждяване"?

4. Има ли сервизи, които - качествено - биха се заели с подобна операция?

5. Примерно колко струва тя?

Признавам, че най-леко бих приел отговор в дух "Карай и да не ти пука". Все пак предварително благодаря за всеки съвет, дори да е стряскащ и в перспектива скъп.
    Искам България чиста!

До: Доколко да се притеснявам от ръжда по ходовата част?

Задай си въпроса колко време искаш да го притежаваш и ако отговора е до 5 години "Карай да не ти пука " е най-добрия отговор от наша страна.Аз притежавам 19 годишен Самурай и от опит знам че гният купетата,а както знаеш Джимито е малкото му братче.Само мога да ти кажа че добре е че не си взел Витара на която и гние шасито ,на Самурая този проблем липсва.Карай го със здраве и го мий по често от долу за да няма предпоставка за задържане на влага от калта.
    Неможе да вземаш трезво решение ако мозъкът ти е изгорял от наркотици и алкохол .
    Дий Снайдер

Коментар

Ако не те мързи, почсти го механично от ръждата /с телена четка например/, напръскай го или го намажи с ръждопреобразовател, остави го да подейства 1-2 часа, повтори, измий добре с вода, остави го да изсъхне добре, боядсай една ръка с грунд /по възможност с добавен в него ръждопреобразовател - продават такива/ и една ръка Боди. Успех!
      Другата ти алтернатива е да го дадеш на Йори да ти го поцинкова!

Коментар

Първоначално публикуван от disem Преглед на мнение
        Ако не те мързи, почсти го механично от ръждата /с телена четка например/, напръскай го или го намажи с ръждопреобразовател, остави го да подейства 1-2 часа, повтори, измий добре с вода, остави го да изсъхне добре, боядсай една ръка с грунд /по възможност с добавен в него ръждопреобразовател - продават такива/ и една ръка Боди. Успех!
        Другата ти алтернатива е да го дадеш на Йори да ти го поцинкова!
        А би ли ми казал как точно се прави това поцинковане? Механично ли е или с електролиза?
        Да се ядосваш, значи да наказваш себе си за грешките на другите.

Коментар

Първоначално публикуван от Ato Преглед на мнение
          А би ли ми казал как точно се прави това поцинковане? Механично ли е или с електролиза?
          Галванично.
          http://ftp.domainbg.com/ymk/1/11.jpg

Коментар

Не го почистваи механично с шкурка или телена четка. Надраскаш ли метала после раждясва много по бързо. Измий го с водоструйка. Има силни водоструйки които направо свалят боята.
            В ръководството за употреба на всеки джип (поне тези който съм карал) пише че след офроуд на местата отдоло където има нарушена цялост на боята трябва да се боядиса със спреи. Разбира се преди това трябва да се измие от прах и мазнотии. Няма лошо да обработиш повърхностите с ръждо преобразовател но после трябва да го измиеш добре с вода. Спрейовете които се препоръчват са нещо подобно на черния мат които се продава във всяка шелезария. Не се препоръчват гумени бои като Боди или грундове защото става дебел слои и после раждата започва да работи отдоло и става по голяма беля.
            В кухините които са недостъпни се пръска със спецялна смазка на спреи против ръжда. На капачката има тръбичка. Има различни видове. Аз пръскам с молибденова.

Коментар

оня ден един идва с витара щот му паднал резервоара . и кво да вида то шасито един метър отзаде го няма.тор ама толкова изгнило не бях виждал.и ми вика .абе колкот да се прибера ми го закърпи ама с кво с тел. то тия хора кат купуват де гледат не ми е ясно

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
                В кухините които са недостъпни се пръска със спецялна смазка на спреи против ръжда. На капачката има тръбичка. Има различни видове. Аз пръскам с молибденова.
                Къде се продават тези спрейове и какво пише на тях?Питам за да знам и аз да си взема ако намеря някъде

Коментар

Българската "Протекта" върши също добра работа и е супер изгодно
                  Успех в борбата и да знаеш,че е тешка и неравностойна

Коментар

Първоначално публикуван от TRAPERA Преглед на мнение
                    Къде се продават тези спрейове и какво пише на тях?Питам за да знам и аз да си взема ако намеря някъде

Коментар

Пацо ... то туй за гайки бе .....
                      Ползвам такъв всеки ден ..... върши работа ама за да развиеш някоя бурма ....

А ако искаш ПРОТИВ ръжда .... иди в някой бояджийски магазин и питай .... нещото е като старо олио и после остава като восък по метала.
                      Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Първоначално публикуван от CarTest™ Преглед на мнение
                        А ако искаш ПРОТИВ ръжда .... иди в някой бояджийски магазин и питай .... нещото е като старо олио и после остава като восък по метала.
                        Ако правилно те разбирам,говориш за Body 900,течен парафин или нещо подобно.
                        Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Първоначално публикуван от CarTest™ Преглед на мнение
                          .... нещото е като старо олио и после остава като восък по метала.
                          Това нещо помага ли при положение, че в кухините вече имам бая ръжда, ако ги наприскам ще спре ли или поне да забави значително ръждата? На места сигурно е доста дебела ама как да я изчегъртам от вътре.
                          О899 2б2 1З2

Коментар

Де да го знам ... как се казва .... щото го има на много фирми, а на практика е едно и също ......

А това че има вече ръжда .... до някъде я спира, ако не напълно.
                            Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

фордчето дето карах преди, беше почнало да гние отдолу и я измих много хубаво пък като изсъхна й изфляках цяла ккутия битум с четката . стана много зло. греди , ламарината всичко - един два три слоя , докато свърши кутията, пък тя голяма
                              май битум се казваше , едно черно мазно като катран и лепкаво

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X