Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Suzuki Grand Vitara J20A проблем с анг. верига !

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Suzuki Grand Vitara J20A проблем с анг. верига !

Преди време дойде про мен Витарката 2003год.
    Над двата разпределителни вала има един малък успокоител който седи отдоре на отстоянеие около 3-4мм. от веригата ! веригата беше го счупила ,той бешше паднал надолу в ангренажа и се сещате каква красота беше станала !
    Разглобихме всичко измихме го от начупените парчета нов ангренажен комплект със всичко (вериги 2бр.,хидравличните обтегачи,зъбните колела и тн.) и за всеки случеи и нова маслена помпа . Всичко оригинално от Сузуки !
    Днес колата дойде със същия проблем след около 2000-3000к. и няколо месеца ! Слава богу сега човека го е усетил когато трябва и е изгасил двигателя .
    горния успокоител се е счупил и е влязъл между двата вала но няма други поражения .

Някой да се е сблъсквал със същия проблем и да е намерил решението ?
    Човек първо е изобретил колелото а после премазаните животни !

От: Suzuki Grand Vitara J20A проблем с анг. верига !

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:$(KGrHqYOKnEE4MONp-orBOEnr27E9Q~~_3.JPG
Прегледи:1
Размер:56.2 КБ
ID:5370233
    Това е ангренажа ! малкия триъгалник горе е това което прави проблема за втори път !

Коментар

Аз имах подобна загадка с Тойотата.Оказа се навит по дълъг болт на капака,така че блокираше хидравличния обтегач.Голямо чудене падна и 4 разглобявания,докато разкрих загадката.
      Тойота Ленд Крузер RJ 73 22R-E,LPG
      Субару Форестер 2.0 ХТ,253к.с.
      Враца

Коментар

Този вариант отпаза защото когато отварях първия път двигателя аз го дефлорирах ! В завода едва ли са сложили грешен болт . а и така да е нямаше да върви безгрижно 90000км и тогава да направи проблема първия път . поне така мисля

Коментар

По пътя на логиката,веригата чупи успокоитела,тоест неправилна работа на обтегача...при нов обтегач и нова масл. помпа отиваме на слабо налягане в маслената магистрала-от там запушвания на магистралките,биелни лагери...смукател...
          Не вярвам да ти казвам нещо ново,което не ти е минало през акъла ама що не и замериш нал.на маслото, и не и замериш все пак дължината на новата веригата...
          Просто расъждения...

Коментар

налягането го мерихме когато сменихме помпата но сега не помня какви бяха показанията (след почивните дни ще го измерим пак) .
            За мен единствения вариант остава магистралата която е към обтегача на проблемната верига (че нали е с 2) да е запушена от нещо .......
            Ама и така да е като го духна с въздуха и да се отпуши едва ли ще га разбера без да разглобявам двигателя

Коментар

А маслото правилно ли е? Пусни му една смивка на матора...после малко надуване
              И пак мери налягане...варянтите не са много..

Коментар

Така е ! Рових из нета попаднах поне на 10 двигателя със същия дефект но никой не казва нищо конкретно за решаването му ! Като мен сменят ангренажния комплект с помпа и това е !
                10-40 накакъв кастрол !

Коментар

Грешка!
                  Тоя мотор само чиста синтетика!...5w30
                  Сменяй успокоителя и маслото и заспиваш.Проверено е.

Коментар

по каталог му дават 5-30,5-40,10-40,15-50 на двигателя !
                    ама ако няма друга видима причина и това е сламка !

Коментар

И аз минах по тоя път на същия двигател излезе му шум (преличащ на шумяща ролка )но след като откачих пистовия ремък и го запалих без него не успокои свалих капака парчето бе между валовете и дрънчеше нищо не сам сменял просто извадих парчето и замених успокоителя с друг втора употреба.
                      Не ми се вярва маслото да е причината и аз съм с полусинтетика
                      Последно редактирано от kivv1973; 30-04-12, 19:18.

Коментар

колко км. си минал от тогава ?

Коментар

Първоначално публикуван от CJ_ Преглед на мнение
                          колко км. си минал от тогава ?
                          400-500 км. но моят(счупения)беше с минимално износена пластмаса (това черното ако е пластмаса де ) а този кадето го сложих е с по голямо износване(от там съдя че щупения може би е сменяван и преди мен) замених го с износения защото смятам че ако сложа нов и с дори и минимално разтегната верига пак ще го счупи ....
                          Мисалта ми е че при монтаж само на нов успокоител без нова верига и т.н пак може да направи беля при монтаж на нов бих свалил малко от пластмасата.... пък знам ли може и да не е от това
                          Последно редактирано от kivv1973; 30-04-12, 23:00.

Коментар

Здравейте колеги,с "майсторлък" немога да помогна, но с "теория" дано успея!Прочетете подробно тази тема:И снова про замену цепей (не кидайте камни плз).... .
                            SUZUKI "GRAND VITARA" 2.0 (16V)-J20A + MITSUBISHI "OUTLANDER"-2.4- AUTOMATIC

Коментар

Първоначално публикуван от CJ_ Преглед на мнение
                              налягането го мерихме когато сменихме помпата но сега не помня какви бяха показанията (след почивните дни ще го измерим пак) .
                              За мен единствения вариант остава магистралата която е към обтегача на проблемната верига (че нали е с 2) да е запушена от нещо .......
                              Ама и така да е като го духна с въздуха и да се отпуши едва ли ще га разбера без да разглобявам двигателя
                              Виж дали не е трил обтегача на голямата верига в блока или капака. Може да е малко по широк от стария. Колко оригинални бяха новите части и от къде ги взе ? Питам защото с такива "оригинални" вериги съм се срещал и аз. За 500 км. дългата става много по дълга от старата, която е на 200 000 км. и от там идват проблемите.
                              0886/706147 Тунинг на Vitara & Grand Vitara

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X