Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем със Сузики Витара 2.0I 1998г.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем със Сузики Витара 2.0I 1998г.

Вчера прескочих до гората на лека офроуд разходка по път по ,който са изкарвали от горското дървен материал с трактори.В началото пътя беше добър, смисъл коловози около 30см.сух път напичан от слънцето лесно и бързо съхнеш като се има впредвид ,че на 20.04 беше валяло здраво,на 21.04 по леко .Викам си да изчакам още 1 ден и да се обадя на приятел да ми даде точна информация как е времето към 23.04 за да се видим и поразкараме джипката барим и тя да види гора от 3 месеца насам,информацията беше за сух път.Обаче, колкото повече навлизахме в гората ,толкова сухия път изчезваше и се появвяваха локвички в коловозите ,а аз нямах възможност никаква да обърна и да се върна.Реших да продължим ,какво пък минавал съм и по-тежки терени.В един момент там където не минават слънчевите лъчи пътя беше разкалян ,следваше по широк участък по ,който тежката машина е искала да обърне и е станало каша,като коловосите си губят форма и вид.Аз като инат и корава кратуна реших ,че връщане назад няма,а единствения път е напред,а и досега съм нямал проблеми с Витарата и реших ,че за нея това ще е шега работа,но..... ЗАСИЛВАНЕ и Пляс в средата на коловоза ,който хем беше пълен с вода и кал,ами и Витарата падна по корем .Ами сега???
    Нито двойното 4W,нито 4H,нито 2H нищо не помага.Колелата се въртяха свободно ,не усещах наченки колелата да сцепят със земята,бяха във въздуха .Нито пък крик ,нито Hi JAck,нито лебедка имах.Само един 3кг.чук, резачка ,крива лопата,брадвичка,смелост ,яд че не можах да мина и търпение .КАзах си от това място сух няма да изляза ,а и на това шибано място няма да се дам.Запретах ръкави аз и моя приятел и се заехме първо да запушим отпред и отзад със суха пръс да спрем притока на вода към джипката.С кривата лопата изгребахме водата и калта под джипката и действително задните гуми бяха във въздуха ,а предното окачване цялото се бе впило в калта.Следваше набиване на клони под гумите,поради липса на камъни и др.твърди предмети.Опит да преодолея шибаната локва ,но неуспешен.В режим 4W за секунда се чу някъкво тракане от към задния диференциал или секторната кутия???.
    СЛедва набиване на дървени клинове около 40см.под гумите пак в режим 4W сега това щракане не се чу.След няколко опита я извадихме и продължихме напред ,като това затъване или набиване на коловоз се получи още на 2 места.Това тракане за около секунда се чу още
    веднъж.Разходката и ходенето по мъките започна от 10.20ч.до 19,35ч.като преди този час19,35 си казах ,че ако не излезем от това място оставам джипа и си тръгваме за селото,което беше на 2ч. и 30мин.път през гората.Носих апаратче,беше ми на акъла да направя снимки ,но времето ме притискаше и ядът ми надделяваше над комедията ,която се разигра.Излязохме от това место и поехме по друг обиколен път ,изгорихме малко повече бензин ,но си спахме в къщи.
    Днес разходихме джипката като нарочно взех да изкачвам нагорнище с ъгъл не повече от 55-60 градуса баир в режим 4 по 4 като проблема се повтори пак за около секунда(от секторната кутия или заден диференциал)

Моля за компетентен отговор само от разбиращите.
    Проблема е само в режим 4 по 4.
    Благодаря на всички ,които изкажат компетентно
    T.K.K

От: Проблем със Сузики Витара 2.0I 1998г.

Колега толкова подробно го обясняваш че нищо не се разбира.Първо знаеш ли какво е секторна кутия и къде се намира.Второ ако си отговориш на първия въпрос виж от къде идва тракането ако е отзад много е възможно задния диф или раздатка ако е отпред може да е някой хъб.Пробвай пак и кажи отпред ли е тракането или от зад че то работата отива на хвърляне на боб

Коментар

Първоначално публикуван от spada_mk Преглед на мнение
      Вчера прескочих до гората на лека офроуд разходка по път по ,който са изкарвали от горското дървен материал с трактори.В началото пътя беше добър, смисъл коловози около 30см.сух път напичан от слънцето лесно и бързо съхнеш като се има впредвид ,че на 20.04 беше валяло здраво,на 21.04 по леко .Викам си да изчакам още 1 ден и да се обадя на приятел да ми даде точна информация как е времето към 23.04 за да се видим и поразкараме джипката барим и тя да види гора от 3 месеца насам,информацията беше за сух път.Обаче, колкото повече навлизахме в гората ,толкова сухия път изчезваше и се появвяваха локвички в коловозите ,а аз нямах възможност никаква да обърна и да се върна.Реших да продължим ,какво пък минавал съм и по-тежки терени.В един момент там където не минават слънчевите лъчи пътя беше разкалян ,следваше по широк участък по ,който тежката машина е искала да обърне и е станало каша,като коловосите си губят форма и вид.Аз като инат и корава кратуна реших ,че връщане назад няма,а единствения път е напред,а и досега съм нямал проблеми с Витарата и реших ,че за нея това ще е шега работа,но..... ЗАСИЛВАНЕ и Пляс в средата на коловоза ,който хем беше пълен с вода и кал,ами и Витарата падна по корем .Ами сега???
      Нито двойното 4W,нито 4H,нито 2H нищо не помага.Колелата се въртяха свободно ,не усещах наченки колелата да сцепят със земята,бяха във въздуха .Нито пък крик ,нито Hi JAck,нито лебедка имах.Само един 3кг.чук, резачка ,крива лопата,брадвичка,смелост ,яд че не можах да мина и търпение .КАзах си от това място сух няма да изляза ,а и на това шибано място няма да се дам.Запретах ръкави аз и моя приятел и се заехме първо да запушим отпред и отзад със суха пръс да спрем притока на вода към джипката.С кривата лопата изгребахме водата и калта под джипката и действително задните гуми бяха във въздуха ,а предното окачване цялото се бе впило в калта.Следваше набиване на клони под гумите,поради липса на камъни и др.твърди предмети.Опит да преодолея шибаната локва ,но неуспешен.В режим 4W за секунда се чу някъкво тракане от към задния диференциал или секторната кутия???.
      СЛедва набиване на дървени клинове около 40см.под гумите пак в режим 4W сега това щракане не се чу.След няколко опита я извадихме и продължихме напред ,като това затъване или набиване на коловоз се получи още на 2 места.Това тракане за около секунда се чу още
      веднъж.Разходката и ходенето по мъките започна от 10.20ч.до 19,35ч.като преди този час19,35 си казах ,че ако не излезем от това място оставам джипа и си тръгваме за селото,което беше на 2ч. и 30мин.път през гората.Носих апаратче,беше ми на акъла да направя снимки ,но времето ме притискаше и ядът ми надделяваше над комедията ,която се разигра.Излязохме от това место и поехме по друг обиколен път ,изгорихме малко повече бензин ,но си спахме в къщи.
      Днес разходихме джипката като нарочно взех да изкачвам нагорнище с ъгъл не повече от 55-60 градуса баир в режим 4 по 4 като проблема се повтори пак за около секунда(от секторната кутия или заден диференциал)

Моля за компетентен отговор само от разбиращите.
      Проблема е само в режим 4 по 4.
      Благодаря на всички ,които изкажат компетентно
      Здр.колега.
      Пишеш,че проблема-/тракането/ се явява само за около секунда.Това е доста интересно,как така само за 1 секунда?Да не би при отпуксане на съединителя и съответно точно в момента на натоварване на трансмисията да се чува това чукане?
      Разкажи по подробно.
      П.П.Пишеш,че наклоните по които си я тествал не били повече от 60 градуса.
      Интересно,това малко ли ти се струва или просто нещо бъркаш градусите?
      Май си в грешка нещо...

Коментар

Яко обяснение. Хем ни разказа цялата разходка хем и евентуалната повреда. Май за първи път и даваш толкова зор на витарката?
        След като изчетох всичко пак не ми стана много ясно, но на мен ми звучи като каре, което е тръгнало да си ходи или пък верига в раздатката?!
        Най-добре се насочи към някой да я погледне. Гледам от Бургас си - така на първо четене Явор Вромос.
        о 88 з 417 оо 4 - Стоян

Коментар

Според мен най-лесно ще разбере какво е като продължи с разходките и натоварванията.
          Така с времето ще се покажат и съответно изчистят дефектите.

Коментар

Проблема се получава ,когато се даде зор т.е при високи обороти,когато задържиш педала на газта.Тракането не е постоянно,а за секунда -така,че не мога да определя точно от диференциала или скоростната кутия се чува.В някой момент превключването от задна на първа ставаше за части от секундата и може и да съм прееебал някой зъбчатка в скоростната кутия.Ама по време на движение защо ще се чува тракането??? До Soska. Брат извинявай за неуточнението скоростна кутия вместо секторна
            T.K.K

Коментар

Да не да е с автоматични хъбове и да са му прещтракали малко хъбовете и да се е уплашил колегата Не се притеснявай ако си с такива...Сравнително здрави са...моята витара от някоя италианска морга и аз тука я тормозя и още държат...Е може и утре да се счупят...Но не като да не съм им давал зор и да съм я лашкал с тях ако е с автоматични хъбове залагам на тях....
              Стандартна Витара c20ne с уазов мост...Изпълнение за България

Коментар

Разтеглена верига в раздатката.
                Като не е натоварена си работи, като и дойде зор-започва да прескача по зъбите.
                Има ли желание-има и начин!

Коментар

С автоматични хъбове е .Немам пари...на червено съм.Щях да си сложа ръчни .Днес я изпънах на равен път на 4W не ми тракна и веднъж.После се изкачих на някъкъв изкуствен насип от пръст към наклон 45градуса ,наддадох ушенце и гадината пак се обади от към средата на каросерията .Явно ще се окаже раздатка. КАкво да правя?
                  T.K.K

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                    Разтеглена верига в раздатката.
                    Като не е натоварена си работи, като и дойде зор-започва да прескача по зъбите.
                    Като твоята ли?
                    Теч?! Какъв теч? Това под колата е просто потта на всички коне под капака!

Коментар

Ъхъ, като моята. При това втората...
                      А и щом колегата казва, че е от средата на джипа-най-вероятно е там.

Как се пробва-сваля се задния кардан, и се включва на 4х4. При движение само на преден мост си проличава дали прескача. По-скоро е "блъскане" отколкото тракане, ама си личи. Особено, ако човек има поне малко техническа култура, а като гледам колегата не е чак толкова зле.

Решението-нова верига. Ама цените им в миркат са безумни, затова-нова раздатка. Е, втора употреба де. Риска е, че не можеш да си сигурен какво купуваш, ама и цените са по 100-150 лева, та не е толкова страшно.
                      Ако започнеш да сменяш раздатката-чети повече тук, или питай, че има там едно гадно скрито болтче...
                      Има ли желание-има и начин!

Коментар

Прегледа при чичо доктор ще се отложи за есента.Сега пациента няма парички! В Миркат нямам работа от септември -миналата година.От там ме изгониха като ми казаха за 4бр.дифтунки 12лв.
                        Първо ще ся отвори и ще се решава. Благодаря за мненията
                        Последно редактирано от spada_mk; 25-04-12, 21:25.
                        T.K.K

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X