Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Блокаж на диференциал на Самурай?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Блокаж на диференциал на Самурай?

Здравейте колеги.
    Имам следната питанка:
    Направиха ми нова муфа за блокажа на "Трифун",но:
    1.-во Не съм сигурен дали ръбчетата на зъбите,които зацепват в касетата отгоре трябва да бъдат скосени.Ето две снимки на старата и новата муфа.
    Моля,тези които знаят да драснат някой ред,а ако има и снимки ще съм много благодарен.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:25032012086.jpg
Прегледи:1
Размер:89.8 КБ
ID:5966499Натиснете снимката за да я уголемите

Име:25032012087.jpg
Размер:107.1 КБ
ID:5966500Натиснете снимката за да я уголемите

Име:25032012088.jpg
Размер:100.3 КБ
ID:5966501
    2.-ро Шлиците на полуоската са посукани и муфата не се движи свободно по тях.
    Търся да купя такава къса полуоска с 26бр.шлици,28.2мм дебела,и дължина на шлиците 120мм.
    Самурая е с тесните мостове и полуоската е по-късата./Това е за тези,които не знаят/
    Чавдар Владимиров
    0887/912075
    Ленд Ровър Диско 1
    Самуад в проект

От: Блокаж на диференциал на Самурай?

Чаро, според мен това скосяване е от износване. Така блокажа като види малко зор ще започне да прескача.
    Лично мнение.
    Има ли желание-има и начин!

Коментар

Кольо е абсолютно прав.Това скосяване е от износване и води до изключване.По принцип това нещо(канала) се прави трапецовидно ,като по-голямата основа на трапеца е от долу(отвътре) .Така при зацепени зъби те се заключват и не се опитват да се изпъдят взаимно ,следователно не изключва! Така зацепват муфите на превозъбите кутии на бегачките и всъщност на всички мотоциклети.

Коментар

На стария джип бях с тесните мостове и имах блокаж. Съответно муфата е направена от някакъв по мек материал с цел запазване на самия диф. Това заобляне на зъбите се получава в следствие на уморената пружина на механизъма на зацепването. При по голямо натоварване пружината не може да задържи муфата зацепена към касетата и като пребуксуваш няколко пъти муфата започва да се заобля. Моята я възстанових дадох я да я закалят и след 5-6 пъти употреба пак се беше заоблила. Според мен е хубаво да се направи някакво по добро зацепване и нещата би трябвало да са по добре. 2 спирачни помпи биха натиснали доста добре въпросната муфа, но до този момент тя се е явявала бушон като го елиминираме кой ли ще е следващия ???
        „глупава глава на краката почивка не дава”

Коментар

Чаро, на оригиналната муфа са скосени, но като гледам снимката, износената ти е много скосена.
          Вземи и ръбовете съвсем малко на новата!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X