Здравейте, колеги, след проверка на предницата на Витарата се оказа, че "помощния хебел" има луфт...Опитах да намеря нов, но се оказа невъзможно...Нямало никъде. Въпроса ми е дали да мисля варианти със стругар или да си карам така. Благодаря предварително за съветите
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Помощен хебел, съвет...
Свий
X
-
От: Помощен хебел, съвет...
Има втулка която се сменя. Но и тя изкарва до пладне.
Ако не ти прави проблем например да имаш голям луфт във волана-карай си така. Оригиналните май са безумно скъпи.Има ли желание-има и начин!
-
Да си кара,ама ще съсипе гумите.Хващай стругар и го прави така,че да го забравиш.088пет722пет99
http://www.hydropompi.com/
Коментар
-
Здравей колега,аз правих от полиамид но и тои искара 1 година ,трябва май да се помисли повечко по този възел,някъде май ги въстановяват като ползват стария за основа /за мярка де/ в Пловдив мисля има такъв човек но да кажат Пловдивчани.Дано съм помогнал.Бялото BUZUKI 1.6 8в
0899368772 ;) 0897229322
Коментар
-
Аз пречупвам всичко през моята си призма... Като чета и си мисля за моята витара, и как реагира тя на разните питания из форума. Е, и моят хебел в началото хлопаше, и смених втулката. Щото си мислех, че джипа се поддържа като лека кола. След известно време(да не казвам колко) пак се разхлопа, ама вече даже не ми минаваше през ума да я сменям.
А при офроуд експлоатация износването на гумите заради леееката промяна на ъгъла при който завиват гумите е напълно без значение.
Абе истината е в целия мост. Само не знам колегата къде иска да си кара витарата.Има ли желание-има и начин!
Коментар
-
И аз смених тампона с полиамидна втулка , направих го много плътен и нямам проблеми за сега , карам вече 8 месеца няма луфтове , но е много важна изработката, аз избих тампона и му използвах вътрешната втулка , сега полиамида лагерува в нея а не в самия болт.По нататък като имам време ще му мисля някакъв тампон за да го възстановя като оригинала ,но до тогава ще карам с полиамидната втулкаТеч?! Какъв теч? Това под колата е просто потта на всички коне под капака!
Коментар
-
Карам я само през активния ловен сезон и малко извън него, около 1500км. годишно. Май ще послушам колегата Кольо, до днес дори не знаех за този хебел и износването му...Може и така да съм я купил, кой знае...Благодаря за мненията...GRAND 3.1 за кеф
А 3 1.8 5v за адреналин
VITARA 1.6 за off-лов
Коментар
-
Първоначално публикуван от REGULATOR Преглед на мнениеДа си кара,ама ще съсипе гумите.Хващай стругар и го прави така,че да го забравиш.
Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнениеА при офроуд експлоатация износването на гумите заради леееката промяна на ъгъла при който завиват гумите е напълно без значение.
Абе истината е в целия мост. Само не знам колегата къде иска да си кара витарата.
Напоследък много се размиват всички теми...о 88 з 417 оо 4 - Стоян
Коментар
-
За сериозен офроуд целия мост си е почти задължителен. Заради здравината, и по-големите ходове. Е, винаги може да се докарат и по-големи ходове с независимо окачване, ама пак ще е филм, че даже с повече серии.А и да не забравяме, че по-простото е по-здраво.
Като писах, че истината е в целия мост нямах предвид само втулката на хебела, а здравината като цяло.
Е, с независимото окачване има по-голям клиренс, но това е за сметка на здравината.
Но всеки сам си решава как да прави и кара машината си, аз казах моето мнение, и никого не задължавам с него.Има ли желание-има и начин!
Коментар
-
Привет.
Да си кажа и аз мнението по темата.Преди време правих/а/ втулки за паразитният хебел и на Москвич и на Волга от фосфорен бронз и съм нямал никакъв проблем с тях до раздялата ми с тях.Имаше и монтирани гресьорки и всичко бе ОК.Така че със сериозен/добър/майстор, а и от прочетеното във Форума, което е от твоя милост/в час си с много неща/ си оправи нещата и само газ, без да се плашиш.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар