Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Помощен хебел, съвет...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Помощен хебел, съвет...

Здравейте, колеги, след проверка на предницата на Витарата се оказа, че "помощния хебел" има луфт...Опитах да намеря нов, но се оказа невъзможно...Нямало никъде. Въпроса ми е дали да мисля варианти със стругар или да си карам така. Благодаря предварително за съветите
    GRAND 3.1 за кеф
    А 3 1.8 5v за адреналин
    VITARA 1.6 за off-лов

От: Помощен хебел, съвет...

Има втулка която се сменя. Но и тя изкарва до пладне.
    Ако не ти прави проблем например да имаш голям луфт във волана-карай си така. Оригиналните май са безумно скъпи.
    Има ли желание-има и начин!

Коментар

Да си кара,ама ще съсипе гумите.Хващай стругар и го прави така,че да го забравиш.
      088пет722пет99
      http://www.hydropompi.com/

Коментар

Здравей колега,аз правих от полиамид но и тои искара 1 година ,трябва май да се помисли повечко по този възел,някъде май ги въстановяват като ползват стария за основа /за мярка де/ в Пловдив мисля има такъв човек но да кажат Пловдивчани.Дано съм помогнал.
        Бялото BUZUKI 1.6 8в
        0899368772 ;) 0897229322

Коментар

Аз на мойта бившата го направих от тефлон и му бях сложил гресьорка за 1 година блъскане по камъните не мръдна.
          [SIZE=4][COLOR=red]Искам България чиста[/COLOR][/SIZE]

Коментар

Аз пречупвам всичко през моята си призма... Като чета и си мисля за моята витара, и как реагира тя на разните питания из форума. Е, и моят хебел в началото хлопаше, и смених втулката. Щото си мислех, че джипа се поддържа като лека кола. След известно време(да не казвам колко) пак се разхлопа, ама вече даже не ми минаваше през ума да я сменям.
            А при офроуд експлоатация износването на гумите заради леееката промяна на ъгъла при който завиват гумите е напълно без значение.
            Абе истината е в целия мост. Само не знам колегата къде иска да си кара витарата.

Коментар

И аз смених тампона с полиамидна втулка , направих го много плътен и нямам проблеми за сега , карам вече 8 месеца няма луфтове , но е много важна изработката, аз избих тампона и му използвах вътрешната втулка , сега полиамида лагерува в нея а не в самия болт.По нататък като имам време ще му мисля някакъв тампон за да го възстановя като оригинала ,но до тогава ще карам с полиамидната втулка
              Теч?! Какъв теч? Това под колата е просто потта на всички коне под капака!

Коментар

Карам я само през активния ловен сезон и малко извън него, около 1500км. годишно. Май ще послушам колегата Кольо, до днес дори не знаех за този хебел и износването му...Може и така да съм я купил, кой знае...Благодаря за мненията...
                GRAND 3.1 за кеф
                А 3 1.8 5v за адреналин
                VITARA 1.6 за off-лов

Коментар

Първоначално публикуван от REGULATOR Преглед на мнение
                  Да си кара,ама ще съсипе гумите.Хващай стругар и го прави така,че да го забравиш.
                  Само да вметна, че на Регулатор това му е работата и може да му се вярва
                  Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                  А при офроуд експлоатация износването на гумите заради леееката промяна на ъгъла при който завиват гумите е напълно без значение.
                  Абе истината е в целия мост. Само не знам колегата къде иска да си кара витарата.
                  И къде точно е истината в целия мост? Там, че да сложих такъв струва едни пари и време, или пък там, че се разправяш колко вериги си разтегнал на раздатката. Отделно, че целият мост също си има своите проблеми. Някак ми се струва странно заради смяната на една втулка да предпочете човек да влезе във филм "цял преден мост", при положение че върти на витарата 1.5к км. Такива втулки започват от 10-тина лева, а стругар едва ли ще ти вземе повече от 20 заедно с материала.

Напоследък много се размиват всички теми...
                  о 88 з 417 оо 4 - Стоян

Коментар

За сериозен офроуд целия мост си е почти задължителен. Заради здравината, и по-големите ходове. Е, винаги може да се докарат и по-големи ходове с независимо окачване, ама пак ще е филм, че даже с повече серии.А и да не забравяме, че по-простото е по-здраво.

Като писах, че истината е в целия мост нямах предвид само втулката на хебела, а здравината като цяло.
                    Е, с независимото окачване има по-голям клиренс, но това е за сметка на здравината.
                    Но всеки сам си решава как да прави и кара машината си, аз казах моето мнение, и никого не задължавам с него.

Коментар

Привет.
                      Да си кажа и аз мнението по темата.Преди време правих/а/ втулки за паразитният хебел и на Москвич и на Волга от фосфорен бронз и съм нямал никакъв проблем с тях до раздялата ми с тях.Имаше и монтирани гресьорки и всичко бе ОК.Така че със сериозен/добър/майстор, а и от прочетеното във Форума, което е от твоя милост/в час си с много неща/ си оправи нещата и само газ, без да се плашиш.

Коментар

Има ги в Миркат и не бяха скъпи!!!!!
                        Никто в человеческом обществе не относится к диким животным природы так бережно, как охотники

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X