Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Понижаващ кит за Витара 4,24 към 1.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Понижаващ кит за Витара 4,24 към 1.

След като разглобихме раздатката се оказа, че в България е възможна изработката на понижаващ кит с предавателно число 4,24 към 1(като този на КАЛМИНИ).Цената му ще бъде около 450 лева без монтаж, като доколкото разбрах е възможна лека корекция при поръчка на повече бройки...
    Сузуки Самурай-старт от скрапа
    0885192667

От: Понижаващ кит за Витара 4,24 към 1.

Първоначално публикуван от Миро Иванов Преглед на мнение
    След като разглобихме раздатката се оказа, че в България е възможна изработката на понижаващ кит с предавателно число 4,24 към 1(като този на КАЛМИНИ).Цената му ще бъде около 450 лева без монтаж, като доколкото разбрах е възможна лека корекция при поръчка на повече бройки...
    Такъв кит мисля че има вече и се кара успешно на няколко Витари в България .В момента Калмини имат на примоция 4:16.1 за $419
    Лудак

Коментар

Да има вече такъв кит.
      Кола без турбо е като жена без цици, върши работа но не доставя удоволствие.
      Витара 1.6 16V TURBO POWER!!!
      "Mud Angels" Stara Zagora

Коментар

Я дайте подробности кой кара с такъв кит.Миро дай повече подробности вече става възможно и направата на малкото зъбно колело ли.Редукциата само на бавните ли става или и на бързите?В момента сме с кита на Славин,трябва ли да се прави наново цял кит или може да ползваме и от нашите зъбаци?
        Последно редактирано от Близнаците; 12-03-12, 11:18.
        Ние наричаме път мястото, през което възнамеряваме да преминем
        Suzuki Vitara 1.6 8v Turbo 35x13.5x15

Коментар

Или аз малко чета или някой много пише,но дайте да видим къде в България има 4.24 понижаващ за Витара.Изработва се цял кит.Люси е прав сигурно-с малко сметки този на КАЛМИНИ излиза по-изгодно.Следващото-КАЛМИНИ никога,ама никога не са предлагали 4.16 за Витара...........А и забравих да спомена промоцията в момента на 4.24 е с пет цента по-малко от 900 щатски долара.Айде със здраве.
          0885192667

Коментар

Или аз малко чета или някой много пише,но дайте да видим къде в България има 4.24 понижаващ за Витара.Изработва се цял кит.Люси е прав сигурно-с малко сметки този на КАЛМИНИ излиза по-изгодно.Следващото-КАЛМИНИ никога,ама никога не са предлагали 4.16 за Витара...........А и забравих да спомена промоцията в момента на 4.24 е с пет цента по-малко от 900 щатски долара.Айде със здраве.
            Calmini Products World Famous Complete SS5025 4:16.1 Suzuki T-Case Gears $419.95 with FREE SHIPPING to the lower 48 states.
            Лудак

Коментар

Грешката е моя........ гледал съм Самурайските китове .
              Сори
              Лудак

Коментар

Първоначално публикуван от Близнаците Преглед на мнение
                Я дайте подробности кой кара с такъв кит.Миро дай повече подробности вече става възможно и направата на малкото зъбно колело ли.Редукциата само на бавните ли става или и на бързите?В момента сме с кита на Славин,трябва ли да се прави наново цял кит или може да ползваме и от нашите зъбаци?
                Няма как да се пипнат "бързите".Конструктивно.Става въпрос само и единствено за бавните.
                За да се промени ПЧ на бързите трябва да се смени или РК или диференциялите.
                0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

А няма ли да стане вече много бавна джипката има ли вариант да се направи някъде към 2.89 - 3.0 предавателно отношение като на текезесарковата раздатка ?

Коментар

Първоначално публикуван от Близнаците Преглед на мнение
                    А няма ли да стане вече много бавна джипката има ли вариант да се направи някъде към 2.89 - 3.0 предавателно отношение като на текезесарковата раздатка ?
                    +1
                    Без да претендирам че ще съм прав,но и аз съм на мнение,че Витарата ще се спъне много от към пъргавина с това доста високо предавателно число на бавните.
                    Оборотометър ще стои винаги в червения сектор,а развъртането на гумите ще е недостатъчно и няма да се самопочистват добре.
                    Смисъл има само,ако ще се кара с големи и АГРЕСИВНИ гуми,които се чистят лесно.
                    В останалите случаи даже ми се струва,че проходимостта ще намалее,поради супер бавната трансмисия.

Коментар

ROCKCRAWLER !
                      Лудак

Коментар

Моята Витара е със 195/15-ползва се да се вози баща ми и аз като си отида да има с какво да ида за риба и зайци.Самурая си не мога да го дам за пример,защото е с 1.3 двигател,обаче има един тука с диференциали 5.12/1 с понижаваща раздатка 4.16/1, двигател 1.6 витаров и с гуми 34 инча.За сега не се оплаква от липса на проходимост,над Добърско бутат снега с лебедката.Разликата е там,че където преди тормозиш джипа на полусъединител с бавна раздатка минаваш леко на втора.Истината е там,че всеки трябва да си направи сметка с какъв размер гуми може да си позволи да кара(или какви са му достатъчни) и какъв е стилът му на каране.Най-евтиния и сигурен начин да минаваш почти навсякъде е да си сложиш една хубава лебедка.
                        0885192667

Коментар

Да така е Миро, но знаем че текезесарковата е бавна раздатка слагат ги по разни джипове та мисълта ми е че с нея се получава добре като понижение на предавките.Въпроса ми е може ли да се направи нещо около предавателното число на текезесето?

Коментар

По принцип няма нещо, което да не може да се направи, но ще бъде свързано с допълнителни сметки.Мога да те заведа при майстора и да си говорите,за да не каже някой после че го гърбя с пари.А примерът със самурая по-горе го дадох, защото при него се получава,че всичко му е еднакво с Витара-та освен купето.
                            0885192667

Коментар

А примерът със самурая по-горе го дадох, защото при него се получава,че всичко му е еднакво с Витара-та освен купето.
                              Бъркаш.Самурайката няма нищо общо с Витара
                              Лудак

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X