Обява

Свий
Няма добавени обяви.

проблем с ресорите на моя SAMURAI

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• проблем с ресорите на моя SAMURAI

Здравеите Коледи

Преди време писах че съм скъсал преден ляв ресор - по точно глазния лист. Купих комплект от колега от Самоков но те бяха фабрични т.е. доста по прави за това извадих само главния диск и го сложих на моите пасна идеално. като го зглобихме беше ОК, но след малко каране слегна и пак падна надолу. Не чак колкото беше преди но се вижда.
    Въпроса ми е дали е добър вариант да го извадя този лист и другия които е здрав т.е. десния основен и да си купя 2 нови листа с 1-2 мм по дебели и да ги занеса при ковач да направи ушите и да ги закали. Ако някои го е правил това нещо нека да си кайе мнението и приблизително колко ще излезе като цена.

От: проблем с ресорите на моя SAMURAI

Първоначално публикуван от enikos Преглед на мнение
    Здравеите Коледи

Преди време писах че съм скъсал преден ляв ресор - по точно глазния лист. Купих комплект от колега от Самоков но те бяха фабрични т.е. доста по прави за това извадих само главния диск и го сложих на моите пасна идеално. като го зглобихме беше ОК, но след малко каране слегна и пак падна надолу. Не чак колкото беше преди но се вижда.
    Въпроса ми е дали е добър вариант да го извадя този лист и другия които е здрав т.е. десния основен и да си купя 2 нови листа с 1-2 мм по дебели и да ги занеса при ковач да направи ушите и да ги закали. Ако някои го е правил това нещо нека да си кайе мнението и приблизително колко ще излезе като цена.
    Според мен не се занимавай.Иди и си купи два нови основни листа за Самурай/по спомен към 65лв.бр./,монтирай и карай.Ето ти тел.за София:02/9424 720,0889/717 528
    Чавдар Владимиров
    0887/912075
    Ленд Ровър Диско 1
    Самуад в проект

Коментар

Ако питам абсурдми въпроси се извинявам но ако е оригонален за Самураи няма ли да ми падне височината в момента е около 18см

Коментар

Първоначално публикуван от enikos Преглед на мнение
        Ако питам абсурдми въпроси се извинявам но ако е оригонален за Самураи няма ли да ми падне височината в момента е около 18см
        Ако говориш за височина под дифа,тя не се влияе от ресорите,а от височината на гумите.
        Чавдар Владимиров
        0887/912075
        Ленд Ровър Диско 1
        Самуад в проект

Коментар

не говоря за височината под дифа а за расстоянието от гумата до калника

Коментар

Re: проблем с ресорите на моя SAMURAI

Ами ти нали само основния ще ползваш, другите ще са си твоите. Досега какви са били ?
            Jeep Wrangler YJ 5.9 МТ 1990/Suzuki Samurai 1.6 MT 1990/Chevrolet M1028 6.2D AT 1984/Jeep Cherokee XJ 4.0 AT 1997/Jeep Grand Cherokee WK 5.7 AT 2005
            http://www.facebook.com/JeepBG
            LZ1GGC

Коментар

Да така направих преди 3седмици с одикновенни ресори. Беше вдигнат 1седмица и пак падна.

Коментар

Re: проблем с ресорите на моя SAMURAI

Преди това какви са ти били основните листове, та с оригинални пада ?
                Jeep Wrangler YJ 5.9 МТ 1990/Suzuki Samurai 1.6 MT 1990/Chevrolet M1028 6.2D AT 1984/Jeep Cherokee XJ 4.0 AT 1997/Jeep Grand Cherokee WK 5.7 AT 2005
                http://www.facebook.com/JeepBG
                LZ1GGC

Коментар

Ако искаш да имаш ефект от цялата операция ще трябва да замениш или целите пакети с нови или да шпренговаш старите. И в двата варианта след време ще се върнеш в изходна позиция. Няма как един лист да крепи останалите 2-3. Все пак това са ресьори на сумати години и са си уморени. Аз шпренгвах два пакета и ми взеха около 30-40 лева за двата. Дано да съм бил полезен
                  „глупава глава на краката почивка не дава”

Коментар

Първоначално публикуван от balta Преглед на мнение
                    Ако искаш да имаш ефект от цялата операция ще трябва да замениш или целите пакети с нови или да шпренговаш старите. И в двата варианта след време ще се върнеш в изходна позиция. Няма как един лист да крепи останалите 2-3. Все пак това са ресьори на сумати години и са си уморени. Аз шпренгвах два пакета и ми взеха около 30-40 лева за двата. Дано да съм бил полезен
                    A, би ли споделил къде извършват тази операция със шпренгването.
                    Благодаря предварително.

Коментар

При мен в Смолян има ковач който се занимава само с това. Намери при теб някой кадърен ковач и ще ти ги направи
                      „глупава глава на краката почивка не дава”

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X