Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Дайте акъл за изникнал проблем

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Дайте акъл за изникнал проблем

Привет на всички!
    Накратко Витара 1,6 моно "със цветните букви" '94г. японка.

От няколко дена имам много сериозен проблем и не успявам да го реша. Ще се опитам да обясня с няколко думи:
    Студена - пали само докато види ключа обаче всичко свършва до тук!
    Още със паленето има претрисане все едно един(два) от цилиндрите въобще не работи/ят. Почне ли да загрява експоненциално със температурата състоянието се влошава, докато в един момент оборотите толкова падат че сама угасва. Загрее ли малко започва и трудно да пали (под трудно имам предвид няколко оборота на стартера и със натиснат педал на газта като трябва да се подава газ че да я държа в обороти за да не изгасне). Какво съм направил до сега:
    - кабели
    - свещи (преди да ги сменя с нови едната на четвърти цилиндър видимо не беше работила )
    - капачка и палец
    - всички куплонзи и и клеми видимо в отлично състояние
    - маркучлетата на вакуумите по моноинджекцията са добре

Имам съмнения, че проблема е в моноинджекцията (стъпково моторче, автоматичен смукач, дюза задръстена) и че проблема не е електрически, но може и да греша!

Колата има газ , но проблема остава и на газ и на бензин с което изключваме ламбда сонда ???
    Изгорелите газове на бензин са видимо с тъмен цвят като и подам газ, и си понамирисва доста на бензинец ... /обогатена смес и да се дави?/
    Утре смятам да отскоча в близкия сервиз да и измеря и компресията каква е..
    Някакви идеи ?
    Свързах се с Ванката PACH от Бургас да го питам евентуално да се ходи на диагностика при някой майстор, но предполагам няма да стане на обикновен bosch примерно, защото била с мигащи ( бягащи) кодове ?!?
    Дайте съвети
    [COLOR=black]Suzuki Vitara 1,6 '94[/COLOR]
    0899089976 Адриян

От: Дайте акъл за изникнал проблем

Първо премери компресията. После ще чешем клавиатурите.

Коментар

Щом пуши черно-явен признак за преобогатена горивна смес.
      Не знам кое е отговорното нещо(дето му викат автоматичен смукач), но аз бих започнал именно от там.

Иване?(Попов)
      Има ли желание-има и начин!

Коментар

Тази кола не я познавам , провери температурен датчик .Ако има го откачи като почне да притриса мотора и пиши има ли някаква промяна.

Коментар

ivo-police, то мотора не е спрял да претриса че да почва наново ... това беше в кръга на шегата, а сега сериозно за коя температура на водата ли?

Коле, абе и мене ма съмнява, че е от там проблема ама не ми се разглабяше моното Искам да уточня, че макар и в това си състояние колата върви доста прилично и не страда от загуба на мощност?!? Форсира се много добре!
          И все пак утре първата ми работа след кафето е да ида да замеря компресията защото ще каже доста неща ..
          Последно редактирано от kitenec; 21-02-12, 20:56.
          0899089976 Адриян

Коментар

Стига сте мерили компресии,дори да гори масло един мотор,той пак ще има компресия.Мери се подналягането във всмукателния колектор,но както и да е!Да проблема може да е в стъпковото моторче,но не изключвай и ламбда сондата,тя също е ключов играч за дозирането на горивото,а щом казваш,че пуши черно - ми тя се дави бе приятел!Колицата си ти показва сама къде да търсиш проблема!

Коментар

Първоначално публикуван от kitenec Преглед на мнение
              ivo-police, то мотора не е спрял да претриса че да почва наново ... това беше в кръга на шегата, а сега сериозно за коя температура на водата ли?

Коле, абе и мене ма съмнява, че е от там проблема ама не ми се разглабяше моното Искам да уточня, че макар и в това си състояние колата върви доста прилично и не страда от загуба на мощност?!? Форсира се много добре!
              И все пак утре първата ми работа след кафето е да ида да замеря компресията защото ще каже доста неща ..
              Е да се шегуваме тогава - датчика който изпраща информация на компютъра.

Коментар

Първоначално публикуван от сиско Преглед на мнение
                Стига сте мерили компресии,дори да гори масло един мотор,той пак ще има компресия.!
                Това май е за бисерите.

Коментар

сиско, мислех че на газ ламбда сондата не играе никаква роля? ivo-police ще го проверя утре ...
                  0899089976 Адриян

Коментар

Що да е за бисерите?
                    Мисля, че знаеш ако в цилиндъра има ниско налягане как се пробва дали е от сегменти, или от клапан?
                    Има ли желание-има и начин!

Коментар

Умираща бобина.....
                      0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                        Що да е за бисерите?
                        Мисля, че знаеш ако в цилиндъра има ниско налягане как се пробва дали е от сегменти, или от клапан?

Да бе, ама трябва да се премери първо.

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
                          Умираща бобина.....
                          или можеби комутатор ?
                          ZJ`99 4.0 LAREDO 2''

Коментар

Първоначално публикуван от kitenec Преглед на мнение
                            ... Форсира се много добре!
                            ..
                            За мен проблема е в храненето,ако е комутатор или бобина,това нямаше да го четем!Макар,че има лесен начин със мокра студена кърпа да увиеш,колкото можеш загрялата бобина или комутатор или го полей със студена вода и веднага се променя работата!

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                              Щом пуши черно-явен признак за преобогатена горивна смес.
                              Не знам кое е отговорното нещо(дето му викат автоматичен смукач), но аз бих започнал именно от там.

Иване?(Попов)
                              Тичам, Коле . Много поздрави на Китен и морето. Сега да хвърлим малко бобец . Колата ще има компресия и няма да е от там проблема ! Стъпковото моторче и около дроселовата клапа на този мотор не се пипа . То се настройва заводско и затова е боядисано. Ако е пипано и въртяно го върни в първоначалното му с-е. Според мен тези симптоми са от откачен маркуч или не работеща вакуум "клапа". Въпросната клапа се намира на купето в дясно от акумулатора. Закачена е с едно болтче има една тройна букса и мъркуч за вакуум. Провери маркуча за извадено или скъсано и буксата.
                              0886/706147 Тунинг на Vitara & Grand Vitara

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X