Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Колко А е допустимо да се губят в покой? Или "утечка" ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Колко А е допустимо да се губят в покой? Или "утечка" ?

Първоначално публикуван от Валенти Преглед на мнение
    Не съм на "Ти"с тоците по колите,ама горе-долу/колкото да не давам пари на жичкаджии-аматьори/се справям сам.На Витарата/2.0, В6, 24кл./ ми падаше акумулатора-45 ач./лятото и есента,без да включвам фаровете през деня/на 4-5 дни.След прочетеното тук, изключих часовника окончателно и си сложих пак оригиналният касетофон-Филипс и след смяната на акум. с нов-62 ач.нямам никакви проблеми с консумация и утечки.
    ПС.:Притегнах къде що има кабели за маса/видими и достъпни/и напръсках почти всички връзки "+" и "-" със спрей за ел.връзки и нещата за сега са ОК.Немеца бе залял всички релета в двигат.отсек с нещо като смола и падна доста чистене защото бяха спекли и не правеха добър контакт.
    колега не е проблема в аудиото или часовника просто да сложиш 45 Ah на 136 к.с. е меко казано глупост и няма да пали зимата определено
    моята витара е 1.6 моно и зимата е с 77 Ah а лятото с 45 Ah и нямам ядове да ти кажа
    Има ли желание, има и начин , няма ли желание - намираме оправдания!!!!!

Коментар

Първоначално публикуван от kamarashev25 Преглед на мнение
      колега не е проблема в аудиото или часовника просто да сложиш 45 Ah на 136 к.с. е меко казано глупост и няма да пали зимата определено
      моята витара е 1.6 моно и зимата е с 77 Ah а лятото с 45 Ah и нямам ядове да ти кажа
      Коментирано бе в друга тема, преди време.Беше 45 ач/така я купих/, сдаде багажа и преди 4 месеца акумулатора е сменен с 62 ач., но още не съм включил часовника/засега не ми е толкова необходим/.Засега нямам проблеми с тоците/след манипулациите описани по-горе и смянята на акум.

Коментар

Колеги, какви са тези 77 Ah? Моята си я взех с едно "детско" акумулаторче, дето не му знам колко са му Ah, но е с 1/3 по-малък на размер от един 55 Ah, дето се търкаля из къщи. Вече две години съм с тази витара, а акумулатора не вярвам да е бил чисто нов, като я взех от UK. С това малкото акумулаторче през лятото не съм имал грам грижи, а през зимата в най-големите студове го зареждах два пъти по малко, че не я карам всеки ден и на минус 22 и на мен ще ми падне тока за няколко дена. Аз съм с 1,6 16в пълна инжекция. После ще погледна какви тоци пише на акумулаторчето, но не са много големи ...

Коментар

Първоначално публикуван от Valyo Panayotov Преглед на мнение
          Колеги, какви са тези 77 Ah? Моята си я взех с едно "детско" акумулаторче, дето не му знам колко са му Ah, но е с 1/3 по-малък на размер от един 55 Ah, дето се търкаля из къщи. Вече две години съм с тази витара, а акумулатора не вярвам да е бил чисто нов, като я взех от UK. С това малкото акумулаторче през лятото не съм имал грам грижи, а през зимата в най-големите студове го зареждах два пъти по малко, че не я карам всеки ден и на минус 22 и на мен ще ми падне тока за няколко дена. Аз съм с 1,6 16в пълна инжекция. После ще погледна какви тоци пише на акумулаторчето, но не са много големи ...
          Ми то в ЮК като падне под нулата е код червено...

Коментар

Съгласен съм, че под нулата и 2 см сняг ... и са катастрофи, затворени пътища, затворени летища, училища ... няма какво да ги мислим. Въпросът е, че аз си я карам в България, Свищов и тук са различни температурите от там.
            Акумулаторчето е 260 А cold cranking amps ... 40 A reserve capacity ...
            в сравнение с него на 55 Ah пише 480 А (EN)

Коментар

Колеги, изместваме идеята на темата... Ако не бъркам /че не съм си в къщи/, по книга Витара /1.6/ е с 45 А, а Япония е на нашите ширини.. Въпросът е колко е "утечката" при вас ? И понеже колеги с други джипки се вкл, колко е при вас? Принципно има ли / и къде е?/ норматив, който следват продавачите на акумулатори? Ако модераторите преценят, да прехвърлим темата в общия форум?? Поздрави
              Николай
              VITARA 1.6, 93 къса кабр
              КИА СПОРТИДЖ 2.0 бен, 2002

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X