Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Съвети за оглед след ПТП

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Съвети за оглед след ПТП

Колеги, вчера един тип ми е обърнал Витарата. "Геният" не може да ми обясни как точно е успял на прав път да я "капичне" надясно, твърди че само била ужулена и със счупено стъкло. Колата не е първа младост и не е пригодена за такива изпълнения. Молбата ми е да кажете какво да оглеждам по ходова част и агрегати за "поразии" и скрити счупвания в следствие на бунашко връщане на колела и евентуален удар. Ще я видя в събота и тогава ще преценяваме дали да я ремонтира или да си я купи. Колата е къса база с хард топ.
    GRAND 3.1 за кеф
    А 3 1.8 5v за адреналин
    VITARA 1.6 за off-лов

От: Съвети за оглед след ПТП

То като я видиш първоначално ще се разбере има ли нужда от по сериозен оглед. Дали обръщането е станало след удар или просто някъде се е наклонил и е полегнала. Ако е след удар, тогава гледай където е удара дали има някакви видими деформации по рамата - тя трябва да е симетрична. Ако не ти е много ясно я закарай на някъде да ти я погледнат. Ако е още в движение виж я дали дърпа на някъде, при нещо криво, веднага ще се усети и волана няма да седи направо. Ако все пак не и разбираш помоли някой колега с Витара да дойде да я погледне и нещата които те съмняват сравни с неговата.
    Jeep Wrangler YJ 5.9 МТ 1990/Suzuki Samurai 1.6 MT 1990/Chevrolet M1028 6.2D AT 1984/Jeep Cherokee XJ 4.0 AT 1997/Jeep Grand Cherokee WK 5.7 AT 2005
    http://www.facebook.com/JeepBG
    LZ1GGC

Коментар

Колата е в едно село до Димитровград,на местните "майстори" им нямам много доверие. Утре ще я гледам, сигурно ще ме пишат в крими хрониката
      GRAND 3.1 за кеф
      А 3 1.8 5v за адреналин
      VITARA 1.6 за off-лов

Коментар

Всичко на Витарата се прави. Много е ремонтопригодна. Ванката Patch, затова продаде неговата, защото му стана лесна като Лего. А той обича трудни ремонти .
        Ако не държиш на външния вид, а гледам, че ти е за лов, бързо се изправя и боядисва.
        Ако ти си дал колата на друг да я кара, значи така си преценил и отговорността е и на двамата.
        Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Знам, че се прави, но ловните ми полета са на 120 км. от там. А и не обичам да карам несигурни коли...Ако има усукване някъде, купува си я от раз. Притеснява ме, че акумулатора не беше хванат с планката и си представям какво се е случило, а и колата е "бастисана" от трети човек, на който дори колело не бих дал...Сложен казус...
          GRAND 3.1 за кеф
          А 3 1.8 5v за адреналин
          VITARA 1.6 за off-лов

Коментар

Виж дали акумулатора не е пукнат, и дали не се е излял.
            Виж дали е текло масло от агрегатите.
            Сигурно щом са я изправили - веднага са тръгнали да палят мотора да видят дали е жив, без да почакат да се стече маслото. Та чуй и него.

Коментар

Май темата,така поставена и уведомяваща ни единствено за събитието, случило се с джипа на "БакоБако" трябва да е в "Общи приказки".Някои от колегите се опитаха да му дадат съвети, ама май Него го "интересе" на колко км. са ловните Му полета.Нищо лично ама.

Коментар

Първоначално публикуван от bakobako Преглед на мнение
                Колата е в едно село до Димитровград,на местните "майстори" им нямам много доверие. Утре ще я гледам, сигурно ще ме пишат в крими хрониката
                Не, няма теб да пишат, а може би този, който е бил зад кормилното устройство на МПС-то.Но, да се върнем на темата:Какъв съвет искаш,за какво, че поне аз не разбрах.Молиш Ни за нещо, преди Ти самия да си наясно какво е то.Виж на "място"/имам в предвид джипа/и после, ако нещо не ти се е изяснило, питай и т.н..Както бе писал един колега, на едно друго място във Форума, цитирам по памет:"Ако бях Дейвид Копърфийлд, нямаше да питам тук!!!".
                Последно редактирано от Валенти; 05-02-12, 21:12.

Коментар

Приемам критиките за полета и други... На лични ми писаха какво да гледам по ходова част и агрегати и колата вече е в бокса за смяна на разни ламарини. Единственото, което ми е грижа в момента е, че е текло масло от смукателния колектор и не можа да запали, стартера само "чатка", иначе на скорост при "лашкане" превърта коляновия вал...Възможно ли е да е станала беля в мотора, ако не е загасен веднага?
                  GRAND 3.1 за кеф
                  А 3 1.8 5v за адреналин
                  VITARA 1.6 за off-лов

Коментар

Малко вероятно е, търси проблема при стартера,трябва да върти.
                    http://vbox7.com/play:398e8b82

Коментар

И според мен е малко вероятно на двигателя/кол.вал/да му е станало нещо.Ако е работил малко, все пак си е имало масло по маслената магистрала и по всички лагери и други агрегати.Колкото до маслото, дето е изтекло по колектора, не е страшно.Като е бил джипа/ДВГ-то/в неестественото му положение много ясно, че все отнякъде ще има теч на масло,обикновено изтича през цилиндрите, колекторите,мерителната пръчка и от др. места.Сега трябва да продухаш цилиндрите при отвити свещи, които също трябва да почистиш ако са зацапани от масло евентуално,инжектори и др.и като си оправиш и стартера,долееш масло ако има нужда, би трябвало да запали.Може да пропускам нещо, ама прегледай всичко добре и тогава пали. Успех.

Коментар

Колега, акумулатора има ли достатъчно ток? Моя като позамръзне и не съм припалвал няколко дена в тези студове, при опит за запалване се чува чаткане. Моя съвет е да смениш акумулатора или някой да ти даде ток с кабели да видиш да не е това проблема. Успех !

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X