Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Витарата Гасне без причина

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Витарата Гасне без причина

Колеги,моля за помощ.
    Днес в големия сняг реших да изпробвам възможностите на витарата.
    През целият ден всичко беше ок вървеше без грешка,само дето разхода при постоянно вкл. 4х4 май хвръкна на 15л.
    Проблема стана вечерта както си вървеше без пробл. взе да глъхне и да губи мощ. при форсиране се чуваха страшни пукоти отдолу от към катализатора след около 5 мин въртяне и форсиране като запали се успокои,помислих че е влязъл боклук в системата.Но след около 5 км пак го направи но този път загасна изцяло прегрях стартера от въртене но не запали замо прикюфкваше.
    Та избутахме я в снега да не пречи и реших след още 5 мин да пробвам и ... запали все едно нищо не е било.
    Моля, Ви помагайте не искам да я намразвам още навъртял съм и около 300 км от както съм я взел.от какво може да е това.
    "NISAN TERRANO 2" 3.0 tdi 2003 г.
    0878739299

От: Витарата Гасне без причина

Първоначално публикуван от dvdimov Преглед на мнение
    Колеги,моля за помощ.
    Днес в големия сняг реших да изпробвам възможностите на витарата.
    През целият ден всичко беше ок вървеше без грешка,само дето разхода при постоянно вкл. 4х4 май хвръкна на 15л.
    Проблема стана вечерта както си вървеше без пробл. взе да глъхне и да губи мощ. при форсиране се чуваха страшни пукоти отдолу от към катализатора след около 5 мин въртяне и форсиране като запали се успокои,помислих че е влязъл боклук в системата.Но след около 5 км пак го направи но този път загасна изцяло прегрях стартера от въртене но не запали замо прикюфкваше.
    Та избутахме я в снега да не пречи и реших след още 5 мин да пробвам и ... запали все едно нищо не е било.
    Моля, Ви помагайте не искам да я намразвам още навъртял съм и около 300 км от както съм я взел.от какво може да е това.
    То да искаш да помагаме добре , ама кажи поне с какво животно си. Дълга , къса , година и най вече с кой мотор ?
    0886/706147 Тунинг на Vitara & Grand Vitara

Коментар

Извинявам се мислех че съм го написал в профила.
      2001 Г. 2,0 128 КС КЪСА БАЗА АВТОМАТИК
      Благодаря предварително за помоща
      0878739299

Коментар

Ако караш на газ може да е замръзнала вода в гърнетата,може да се е намокрил кабел,изпарителя да замръзва,мръсна газ или бензин,провери и въздушния филтър да не се е налапал със сняг(нямам идея откъде смуче въздух,щото при панчаревото е под десния фар и даже лесно се давят).Много причини ,но и ти не даваш по-художествено описание-кога,как,колко,докога.
        МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

кАРАХ СИ НОРМАЛНО взе да придърпа и спря,загасна,въртях стартер припалва и тресе и кюфка и трещи откъм аспусите.поогледах двг нищо почаках малко и запали изфорсира се и решх да тръгвам но щом влючих на директна и взе пак да кюфка и загасна.След още 2-3 мин пулене под капака запалих изфорсира се и този път тръгна.
          покарах още 5-6 км в града с едно спиране на 200м от нас влизам в пресечката и на завоя кюфна и директно угасна.При първите няколко въртенета никакъв чатлак малко преди да вземе да затяга стартера взе да попретрисва за около 10 сек и гасне.Отказах се да не скапя акумулатора и 3 ма човека ми помогнаха да я бутнем.Всичка продължи около 5-10 мин. преди да я заключа и зарежа реших да пробвам и,о чудо запали и се изфорсира все едно няма нищо.
          Чуудя се дали да рискувам да я карам или да чакам да се стопи снега и на сухо да я мъдря какво и е ама грехота сега и е времето.
          Помогайте моля
          0878739299

Коментар

Според мен е проблем с горивото или цялата горивна система, къде си зареждал колега и огледай да не е дръпнала вода от някъде системата?

Коментар

shel i eko kak da razbera dali ima voda v gorivoto
              0878739299

Коментар

Ако се съмняваш за вода в горивото, налей в резервоара спирт за горене - помага

Коментар

Значи много не ми стана ясно къде да търся проблема и как да се насоча какъв е той.Според мен по-скоро е електрически проблем,нещо става като загрее или като се намокри или като замръзне.До сега съм карал само дизели и проблеми които сам имал там са: на стар дизел ми е замръзвал фитъра,а на друг точно така стана заради датчик на колянов вал,като загрее отчита грешка и гасне след като истине пали.
                  Дали нее нещо подобно тук чета,че бубините може да правят проблем.
                  Препоръчайте ми сервиз в Пловдив за диагностика.
                  0878739299

Коментар

Първоначално публикуван от dvdimov Преглед на мнение
                    Значи много не ми стана ясно къде да търся проблема и как да се насоча какъв е той.Според мен по-скоро е електрически проблем,нещо става като загрее или като се намокри или като замръзне.До сега съм карал само дизели и проблеми които сам имал там са: на стар дизел ми е замръзвал фитъра,а на друг точно така стана заради датчик на колянов вал,като загрее отчита грешка и гасне след като истине пали.
                    Дали нее нещо подобно тук чета,че бубините може да правят проблем.
                    Препоръчайте ми сервиз в Пловдив за диагностика.
                    Това ми напомня на заръстен катализатор...или плочка на потенциометър на инжекцията - дано да не съм прав, само като идея

Коментар

За газова уредба не си писал , значи нямаш. От кабели , бубини и свещи не е. От датчика на коляновия вал също не. Първото и най-лесно е да махнеш катализатора ! След това , ако няма подобрение на компютърна диагностика. Там ще покаже. Може да е компа , може да е разпределителя отзад на главата или ... Можеш да отидеш в сервиза на бул. " Кукленско шосе " №17 за диагностика. Имат добра техника на Бош.
                      0886/706147 Тунинг на Vitara & Grand Vitara

Коментар

Благодаря ти за помоща.
                        Днес я закарах в Бош и и направиха пълна диагностика,всичко и е перфектно и газове и сонди и работа на двигателя.
                        Смених свещите щото старите бяха поизносени,но са работили перфектно.
                        Момчетата изразиха съмнение,че или е замръзнал филтъра на бензина или гърнетата.
                        Катализатора също бил в перфектно състояние.
                        Общо взето се надявам повече да не го прави,но.......
                        0878739299

Коментар

ПРОДАВАМ Я,ОПИТАХ СЕ ДА ПУСНА ОБЯВА НО НЕЩО НЕ УСПЯХ ПРИ ИНТЕРЕС 0878739299
                          0878739299

Коментар

Пак гасне,без никакви признаци спира и не иска да запали.
                            Първо си помислихме с един колега че е от капачката на резервоара щото като я отворихме изсъска мнаго и решихме че е развален клапана и прави голям вакуум,но след още 20 тина км пак го направи,както си върви без проблем глъхне и спира, върти стартера и гърми от долу, до след малко докато не мине малко време и си пали все едно няма нищо.
                            Не свети никакъв чек няма никви проблеми при диагностика.??????
                            0878739299

Коментар

Сменихте ли и горивен филтър на тази Витара?.....Ако е седяла доста,може да е нужно почистване на дюзите на ултразвук!
                              Майка Япония.......Всичко друго е компромис!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X